Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo ptřebuji zrušit stávající dřevěný plot který bude nahrazen drátěným na nový mám povolení od uřadu sousedka nechce abych rušil starý dřevěný který je v dezolátním stavu mohu ho zrušit aniž bych se s ní domlouval když poté při stavbě nového plotu zachovám stejné hranice pozemku?
"na nový mám povolení od uřadu"
Tak co řešíte sousedku? Samozřejmě že starý plot odstraˇbte...a postavte nový..
Ovšem když po starém plotu tak Vaše sousedka touží, tak ať si ho rozebere ona...a postaví na svém pozemku..
Já toužím rozebrat starý plot který je dřevěný asi to znáte jelikož mám zahradu podmočenou tak musím vše připravit na zimu až vše zamrzne abych se dostal s mechanizací do zahrady a vytahal kamenné sloupky na jaře mohu zabetonovat sloupky kovové hrozí soudem atd když zruším starý plot ani ůřad se k tomu nechce vyjadřovat.
1. máte to povoleno
2. je to v podstatě běžná udržovací práce
3. vyhrožovat soudem může...ale řekl bych že to jsou jen silná slova...a nic víc, kdyby si uvědomila co soud vše obnáší, asi by srazila podpatky...
4. těžko může žalovat Vás, když stavíte podle legálního povolení..
Nechce podepsat povolení na nový plot na zrušení starého plotu nepotřebuji vůbec nic zítra musím teda opět na ůřad aby to bylo písemně já už opravdu nevím. Děkuji.
Vaše sousedka nemusí podepisovat souhlas s výstavbou plotu...
Dokonce se proti tomu i může odvolat...
Nicméně úřad pak musí posoudit zda její námitky jsou oprávněné...nebo ne. Pakliže nejsou, odvolání zamítne..a Vy vesele stavte.
Jen Vám to stavbu zbrzdí...a znepříjemní..., ale zastavit by ji to nemělo.
A pokud se baba bude cukat dál, myslím že existuje spousta možností jak jí "zpříjemnit" život...
Co já bych za to dal, kdyby náš si soused udělal nový plot..., ještě bych mu šel pomoct...
To je hezké já potřebuji rozebrat starý plot do zimy na jaře bude nový problém je s tím jestli mužu rozebrat starý vytahat sloupky kamenné které zaplatí celý plot naštvu se a jak je to zhnilé tak do toho místama asi kopnu a budu to muset uklidit a stejně to tam do jara bude bez plotu lehce asi řeknu že nemám finanční prostředky už mě nic nenapadá.
Proč se ptáte,zda můžete zrušit svůj vlastní, stávající dřevený plot v dezolátním stavu. To nemá se sousedkou co dělat. Svůj plot si můžete stavět, jak a kdy chcete. Nebo ten plot není váš, je sousedky? To by byl, pak problém. Na které straně plotu jsou sloupky? Nebo plot nemá žádné sloupky? Tak se jednoduše prokáže, komu patří plot. Když stavíte plot, tak sloupky i šrouby máte na své straně. Třeba sousedka si myslí, že plot je její. Dokažte jí, že patří vám.
Proč by byla chyba, ukázat sousedce, že plot je můj? Staré lidi jsou trochu skrblíci, když uvidí, že plot je souseda, na soud zapomene, peníze nebude vyhazovat z okna. Pepinoo, může nabídnout sousedce dřevěný, chátrající plot na otop. Tím si jí může naklonit.
aleku, my si nerozumíme, reaguji na zdůvodnění že je tento plot můj. To nejde přeci podle sloupků a šroubů...
jestli on není zakopaný pes spíše v těch sloupcích...
píšete kamenné... píšete že zaplatí stavbu nového plotu... Nechce třeba ona polovinu peněz? nebo těch sloupků?
Co s nimi uděláte, že zaplatí stavbu nového plotu? Prodáte? Možná proto se cuká...
nebo se bojí toho půl roku bez plotu...
Jinak můžete postavit nový plot těsně za tím starým...(ale to zase neřeší ty sloupky, což?)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.