Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký způsob zvolit při výmalbě stěn

Od: bosorka77 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Potřebuji vymalovat pokoj, kde se za 36 let jeho existence nikdy neškrábalo. Stěny jsou vždy jen vymalované štětkou. JÁ bych samozřejmě stěny oškrábala, ale bohužel TCHÝNĚ to nedovolí, ani ošrábat ani umýt. Chtěly bych vymalovat na barovno + jednu stěnu orapetovat. Mám ale strah, že pokud se do toho pustím válečkem budou se mi staré nátěry lepit a pokud vytapetuji, tapety spadnou. Nevíte jakým způsobem se tato situace dá řešit. Existuje nějaký jako by penetrační nátěr, který bych mohla použít který by zpevnil nátěry dosavadní, aby se mi nelepili a tapeta nespadla? Budu vděčná za každou odpověď. Děkuji Barbora

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Pokud je situace taková,jak popisuješ,je skutečně důležité stěny oškrábat.Existuje způsob,jak to udělat,aby byl nepořádek minimalizován.Jednak PE folie na přikrytí podlahy.Pak teplou vodou a válečkem pořádně namočit stěnu.Když se válečkem namáčí zezdola nahoru,skoro se podlaha nenamočí.Pruh po pruhu se širokou špachtlí sloupává stará malba do přiložené krabice.jeden pruh se loupá a vedlejší zatím odškrabuje.Malování je nutno začít až po dokonalém zaschnutí stěny.Povrch je možno ještě napenetrovat nejlépe řídkým roztokem lepidla na tapety.(Metylan).

Lepit tapety typu Vlies lze i na stěny bez oškrabání.Stačí povrch natřít lepidlem a tapetu ihned suchou nalepit.Protože se tyto tapety při schnutí nesmršťují,nehrozí utržení povrchu.

JABRAKA

drap*
hodnocení

0x

Existuje běžná penetzrace, k dostání snad ve všech stavebninách. Bohužel, myslím, že pokud je tam velká vrstva nátěrů, nedokáže penetrace proniknout všemi. Spevní jen povrchové vrstvy. Osobně bych to určitě oškrábal.

hodnocení

0x

Tapetovat bez oškrábání opravdu nelze. Jednou jsme v šatně školky, s kolegyní otapetovaly zdi. Ráno, jsme zjistily, že se tapety neodlepily, ale vyvrátily se se všemi vrstvami maleb, jako kompaktní plocha *plac*Jedině hodně namočit a pak teprve oškrábat. Nechat uschnout a pak teprve nějak upravit.

bell*
hodnocení

0x

tchyni dej rohypnol nebo den v laznich a steny nasledne osetri podle sveho. penetrace vse nespasi. jetse doporucuji odstehovat se co nejdrive do sveho..

veverkaterka*
hodnocení

0x

Bez oškrábání stěny tapety nedoporučuji. Jednak kvůli nehezkému vzhledu povrchu, který se otiskne i do tapety a jednak kvůli špatnému držení tapet na stěně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]