Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám udělat podlahu na půdě

Od: mirous* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit s podlahou na půdě. Začal jsem dělat rekonstrukci půdy v RD, kde bych chtěl udělat obytnou místnost. Začínám od podlahy , kde jsou železné traverzy asi 1 m od sebe . Mezi nimi cihly stavěné do oblouku( tak jak se dělaly obloukové stropy), pokryté betonovou mazaninou. Oblouky jsem dorovnal liaporem. Zamýšlím to vylít betonem 5 cm bez polystyrenu . Myslíte, že to bude stačit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Betonem bych neplýtval.Na klenutí polož přiměřené množství minerální vlny(15 - 20 cm)

na to karisíť a celé zalej betonem v tloušťce aspoň 6 cm.Vyrovnej do přesné roviny.Po zatvrdnutí podle rozhodnutí o krytině ještě anhydritovou stěrku (2 - 3cm)Pak můžeš položit plovoučku,nebo lino,pod dlažbu stěrku nepotřebuješ.

Místo tohoto provedení můžeš použít suché podlahy RIGIDUR,beton netřeba.

JABRAKA

mirous*
hodnocení

myslíte ,že ty cihlové klendyby, které jsou vyrovnané udrží doporučovanou betonovou vrstvu 6 cm? Díky za odpověď

hodnocení

0x

mirousi, proč tam budete dávat beton, dokonce se divím Jardovi, že Vám neporadil jeho oblébený Rigidur.

Když již máte podlahu vyrovnanou liaporem, tak použijte lehkou podlahu suchou výstavbou. Proč máčet a zatěžovat betonem...

Kdo počítal unostnost stropu?

standam*
hodnocení

0x

to Mirous:

presne jak pise MIlan, dodej Liapor, dorovnej a dej 2x podlahovou desku (osb, sadrovlakno nebo sadrovou)

jinak se obrat na statika!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]