Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tmavé skvrny na nábytku od televize nebo PC

Od: eskymo* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s tmavým flekem na nábytku okolo televize, který jde velmi špatně vyčistit. Něco podobného mi udělal i počítač na koberci, tmavý flek v okolí cca 8 cm, okolo bedny černé orámování. Čím to je a jak by to šlo vyčistit, věděl by někdo?

Děkuji!

Eva

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bell*
hodnocení

0x

rekl bych, ze je to dlouhodobym teplem vpaleny prach do lakove vrstvy (predpokladam, ze mate jeste klasickou crt televize, ktera vyzaruje hodne tepla) . pochybuji, ze to vycistite necim jinym nez bruskou a prelakovanim, mozna "snizite" odstin nejakym beznym umytim. koberec asi bude podobny pripad.

standa1*
hodnocení

0x

Jestliže je ta skvrna na nábytku (laku) zkuste nějaký čistič na nábytek s obsahem rozpouštědel nebo alkoholu,docela dobře jdou čistit skvrny Acetonem (ředidlo S 6000) ale nezkušeným to nedoporučuji! Aceton vyčistí jen skvrny které obsahují mastnotu,některé laky může nenávratně poškodit *sok*

Pravidla u nábytku- nejdříve hadřík s teplou vodou,potom hadřík se saponátem,potom leštěnka na nábytek a pak teprve různé rozpouštědla...v dnešní době je x druhů laků...jinak se čistí dvířka na kuchyni z folie a jinak se čistí nábytek se stejným disainem ale z jiného materiálu...*nevi*

pecenkav*

aceton nema oznaceni S

eskymo*
hodnocení

Díky za radu, včera jsou to zkoušela čistit, drhla jsem ty skvrny houbičkou (je hrubší) namočenou v mýdlovém čističi na nábytek s obsahem včelího vosku a docela to pustilo, ale nadřela jsem se u toho a vyčistila jsem jen kousek. Jde to opravdu ztuha. Toho alkoholu se trochu bojím, máme tu skvrnu na nábytku z buku, aby to něco neudělalo. Brousit se mi samozřejmě moc nechce, nalakovat nebo možná jen naleštit to budeme muset, to je jasný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]