Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s tmavým flekem na nábytku okolo televize, který jde velmi špatně vyčistit. Něco podobného mi udělal i počítač na koberci, tmavý flek v okolí cca 8 cm, okolo bedny černé orámování. Čím to je a jak by to šlo vyčistit, věděl by někdo?
Děkuji!
Eva
rekl bych, ze je to dlouhodobym teplem vpaleny prach do lakove vrstvy (predpokladam, ze mate jeste klasickou crt televize, ktera vyzaruje hodne tepla) . pochybuji, ze to vycistite necim jinym nez bruskou a prelakovanim, mozna "snizite" odstin nejakym beznym umytim. koberec asi bude podobny pripad.
Jestliže je ta skvrna na nábytku (laku) zkuste nějaký čistič na nábytek s obsahem rozpouštědel nebo alkoholu,docela dobře jdou čistit skvrny Acetonem (ředidlo S 6000) ale nezkušeným to nedoporučuji! Aceton vyčistí jen skvrny které obsahují mastnotu,některé laky může nenávratně poškodit
Pravidla u nábytku- nejdříve hadřík s teplou vodou,potom hadřík se saponátem,potom leštěnka na nábytek a pak teprve různé rozpouštědla...v dnešní době je x druhů laků...jinak se čistí dvířka na kuchyni z folie a jinak se čistí nábytek se stejným disainem ale z jiného materiálu...
Díky za radu, včera jsou to zkoušela čistit, drhla jsem ty skvrny houbičkou (je hrubší) namočenou v mýdlovém čističi na nábytek s obsahem včelího vosku a docela to pustilo, ale nadřela jsem se u toho a vyčistila jsem jen kousek. Jde to opravdu ztuha. Toho alkoholu se trochu bojím, máme tu skvrnu na nábytku z buku, aby to něco neudělalo. Brousit se mi samozřejmě moc nechce, nalakovat nebo možná jen naleštit to budeme muset, to je jasný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.