Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze otevírat okno po zatepleni domu

Od: krha18* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěla bych poradit s tímto problémem. Na našem panelovém domě proběhlo zateplení bočních stěn. Po dokončení zateplení jsem zjistila, že mi nejde otevřít okno - mám ještě původní dřevěné, které se otáčí do strany. Toto staré okno máme pouze my a ještě jedni nájemníci, kterým také nejde plně otevřít. Okno otevřu cca na 10 cm a pak se zarazí o novou omítku. Výbor přišel pouze s tím, že mi okno ohobluje truhlář (musel by ohoblovat asi 1 cm na horní straně tak do poloviny šíře okna). Obávám se, že ohoblovanou částí by nám foukalo dovnitř bytu. Jako druhou variantu mi bylo oznámeno, že si mám nechat udělat nové plastové okno, na které mi naše společenství nájemníků nabídla bezúročnou půjčku. Původní okno před zateplením a nanesením nové omítky bylo úplně funkční.

Bylo mi řečeno, že vrtáním panel klesá (bydlíme v přízemí) a že tím pádem za to nenese vinu stavební firma ani stavební dozor. A tak bych Vás chtěla požádat o radu, kdo je za daný problém zodpovědný. Kdo by to měl dle zákona dát do funkčního stavu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standa1*
hodnocení

1x

Teda to je asi pěkná blbost s tím klesáním panelu...*bzum* nejspíš při zateplení udělali silnější špaletu...viz příspěvek výše...

tedy ale takovou výmluvu bych asi ani nevymyslel...*hi*

jozef111*
hodnocení

0x

Zateplení domu a venkovního ostění je pro Vás jednoznačné plus. Žel, řešením Vašehoproblému je opravdu jenom výměna okna za plastové nebo eurookno. Stávající se nedá přispůsobit novému (menšímu) rozměru venkovního ostění.

hodnocení

0x

co to je za keci ,to jako při vrtání panel klesa? to budtě rádi že jste se nepropadly,spíš to vidím jak jsou zateplené ostění okna tak s tím nikdo nepočítal a něco tam dali aniž by zkoumali zda to pujde,to sousedi nemaj podobná okna?,ještě bych schválně vzal vodováhu a poměřil tu špaletu co udělali,je tu možnost že je křivá a vlastně se zavírá tím pádem okno narazí,to máte ty okna na středovém čepu s 2 sklem?to vypadá že zadělali celý rám cca4cm-to je pak prasečina,další možnost je ta že máte vaše okno křivě.to by mě zajímalo kdo by na tohle přistoupil že ono se zateplý a já si musím vyměnit okna,tahání peněz z kapsy,a hlavně při té výměně se může poškodit nynější fasáda,to pak přijdou at jí taky opravíte?,vydím to tak že se někdo nabažil naflakal to a ahoj aniž by se zajímal nad nějakými problémy

hodnocení

0x

Opět perlička výmluv pro špatnou a nekvalitní práci. Vinu nese URČITĚ (pokud píšete pravdu) stavební firma a stavební dozor. Páč určitě měli projekt, páč jinak nelze zateplovat. Určitě tam byl i detail jak to u Vás udělat.

Teď co s tím. osobně bych Vám doporučil nové okno s trojsklem. Nežli začněne zdůvodňovat proč to nejde, zapřemýšlejte co tím získáte, jen prospěch, pokud provedete správný výběr a ohlídáte si práci. Ušeříte za teplo, pokud pořídíte správná okna tak se ani potit nebudou!

stirecek*
hodnocení

0x

Než hoblovat okno, to raděj vzít nožík a vyříznout polystyren - vyjde to levnější, zvládnete to sama.;) Anebo nové okno, jak psal Milan. Nejde mi totiž do hlavy, proč to zateplovali a nevyměnili okna. Má to nějaký smysl? Proč jste si nechali zateplit bez výměny oken? To jsou opravdu vyhozené peníze.

"Nejde mi totiž do hlavy, proč to zateplovali a nevyměnili okna."

No předpokládal bych že firma nevyměnila všechna okna proto, že zdaleka každý majitel bytu je vyměnit chtěl...

Bydlel jsem 5 let v panelovém domě...se 42 byty, takže vím jak v takovém domě probíhá schůze SVJ...a jak to vypadalo před započetím rekonstrukce fasády a výměny oken...Kdyby to bylo čistě na lidech, tak si snad polovina lidí (z těch co si je ještě nenechali vyměnit sami a za své) nechala stará dřevěná profukující okna...No co Vám budu povídat, hádalo se to tam stad půl roku, než firma mohla začít stavět. Vedlejší panelový dům není zateplen dodnes...tam se hádají ještě teď..

Martine, přesný popis situace...lidi se neshodnou o prkotině, ale nadávají, že se ostatní nedohodnou na ...

stirecek*

Tohle ale já úplně chápu, proč ale si nenechali udělat raděj okna a se zateplením souhlasili? Jedno bez druhého totiž ztrácí smysl...Navíc na takovou inestici nemůžou dostat ani dotaci?!?! Nejsem příznivcem zateplování, protože se to nikdy nezaplatí, ale zateplovat něco, kam druhou dírou táhne ...? to mi rozum prostě nebere a finanční zisk z toho má jen ta firma.

brena*

nemate na prekladu listu s okapnickou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]