Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poradil by mi prosím někdo,jak odstranit skvrny od vosku z džínu.Děkuji za odpovědi.
Já osobně bych neexperimentoval a dal je do čistírny. S tím savým papírem to zkopušela známá a nedopadlo to vůbec dobře. V čistírně jí řekly, že kdyby to nezkoušela, dalo se to ještě zachránit.
qwertzi, to není experimentování, ale odzkoušený postup. Copak se stalo kamarádce, že to již nešlo? Pravdu má strejc.
Ten postup se savým papírem a žehličkou jsem mnohokrát u dětí aplikoval.Jediný problém vznikne tehdy,když je svíčka barevná,to pak je nutno opakovaně propírat v tom benzinu.Kalhoty položím na silnější vrstvu novin,na skvrnu nakapu tetrachlor nebo benzin a čistým hadrem tepu tak dlouho,dokud se podložka zbarvuje.Postup opakuji tak dlouho,až se dolní papír nezbarví.Pak už jen vyprat a děj se vůle boží.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.