Nejste přihlášen/a.
Mám problém, který sice nestojí za to řešit, ale nedá mi to. Mám zapalovač za 40,- Kč (viz. obrázek) se zapalováním elektrickou jiskrou, který fungoval docela dobře dokud mu nezačal docházet plyn. To už přestal "startovat".
Naplnil jsem jej, ale startování stejně nefunguje - jiskru hází, plyn do trysky jde, ale zapálím jej jen přiložením k ohni.
Vím - je to blbost za pár korun a nevyplatí se to řešit, jenže mě jde o to zjistit PROČ nestartuje? Takových zapalovačů totiž už mám víc a jedná se vždy jen piezoelektrické zapalování - jiskra jde , plyn taky, ale nezapálí se. PROČ? Ví to někdo?
Vzhledem k tomu, že je to jak vidím zapalovač sporáku, tak tam ani není potřeba, aby zapalovač hořel - úplně stačí, že zapaluje plynový hořák.
Zapalovač ke sporáku to není a plamen po něm potřebuji - to k první reakci.
Na druh plynu se podívám doma, mám jej už delší dobu. Problém je v tom, že ty elektrické zapalovače přestaly fungovat samovolně.
I když v nich nějaký plyn ještě byl, tak přestaly "startovat". Jiskra lítá pořád na stejném místě - mezi drátkem a tryskou. Trysku jsem včera zkoušel přihnout k drátku (je pružinová), ale bez jakéhokoliv efektu.
Mám dokonce jeden reklamní zapalovač z poloviny plný a s funkční jiskrou a taky nestartuje. Jestli časem piezokrystal slábne a dává slabší jiskru?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.