Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapalovač nezapaluje

Od: petrsinger* odpovědí: 6 změna:

Mám problém, který sice nestojí za to řešit, ale nedá mi to. Mám zapalovač za 40,- Kč (viz. obrázek) se zapalováním elektrickou jiskrou, který fungoval docela dobře dokud mu nezačal docházet plyn. To už přestal "startovat".

Naplnil jsem jej, ale startování stejně nefunguje - jiskru hází, plyn do trysky jde, ale zapálím jej jen přiložením k ohni.

Vím - je to blbost za pár korun a nevyplatí se to řešit, jenže mě jde o to zjistit PROČ nestartuje? Takových zapalovačů totiž už mám víc a jedná se vždy jen piezoelektrické zapalování - jiskra jde , plyn taky, ale nezapálí se. PROČ? Ví to někdo?

Zapalovač nezapaluje

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

V těchto zapalovačích je hnací plyn - propan.Pokud použiješ plyn do zapalovačů cigaret,je tam butan,nebo směs propanbutan a může mít o něco vyšší zápalnou teplotu.

JABRAKA

Aha, tak proto to je, já mám ten samej problém už několikrát za sebou.

3t*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že je to jak vidím zapalovač sporáku, tak tam ani není potřeba, aby zapalovač hořel - úplně stačí, že zapaluje plynový hořák.

raadek*
Nešťoural jste se v zapalování a nezkrátil jiskru? Jiskra lítá mezi správnými kontakty? Plyn je N-butan? Některé kupované plyny prostě malou elektrickou jiskrou nezapálíte. R.
petrsinger*

Zapalovač ke sporáku to není a plamen po něm potřebuji - to k první reakci.

Na druh plynu se podívám doma, mám jej už delší dobu. Problém je v tom, že ty elektrické zapalovače přestaly fungovat samovolně.

I když v nich nějaký plyn ještě byl, tak přestaly "startovat". Jiskra lítá pořád na stejném místě - mezi drátkem a tryskou. Trysku jsem včera zkoušel přihnout k drátku (je pružinová), ale bez jakéhokoliv efektu.

Mám dokonce jeden reklamní zapalovač z poloviny plný a s funkční jiskrou a taky nestartuje. Jestli časem piezokrystal slábne a dává slabší jiskru?

petrsinger*
hodnocení

0x

Kontroloval jsem plyn a je to BUTAN. Propan má opravdu asi o 40°C nižší zápalnou teplotu, ale KDE jej sehnat?

Všude mají do zapalovačů jen butan - kde tedy koupit PROPAN? Případně - existuje nějaký ještě vhodnější plyn (lehce sehnatelný a plnitelný)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]