Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosim o radu jak tepelne izolovat nasleduji strechu.
V soucasnosti je strecha tvorena podelnymi ocelovymi nosniky (polozenymi pres nosne zdi) a pres nosniky jsou pricne polozene neco jako hurdisky, zrejme zpevnene/spojene betonovou "polevou". Na to je nejak pripevnena plechova krytina. Hreben je tvoren po cele delce atikou (nebo jak to nazvat), z casti jsou v ni kominy.
Protoze se bude budovat podkrovi je potreba strechu zateplit a to lze v tomto pripade pouze svrchu. "Hurdisky" se pritom nesmi narusit. Idealni by bylo izolaci pripevnit a) primo na soucasnou (nenarusnou) plechovou krytinu a pres izolaci polozit nejakou novou krytinu (zrejme znovu plech) nebo b) strhnout soucasnou plechovou krytinu a vytvorit novou zateplenou krytinu primo na obnazeny betonovy podklad.
Predpokladam, ze "hurdisky" maji tloustku cca 10-15 cm, nosne zdi i nosniky neco navic unesou (vyjadreni statika). Strecha je ve vysce asi 30m v Praze. Plocha strechy cca 200m2.
Dekuji za Vase navrhy.
S tou plochou to nebude lehké.Pro zateplení bych rozhodně nedoporučil nechávat na střeše ten plech.Byl by tam jako radiátor.Na ty hurdisky by stačil potěr 5-7 cm betonu a nalepit polystyren fasádní kontaktní technologií.Ale možná by byla lepší minerální vlna kvůli požárním předpisům.(25 cm)Já bych rovnou střechu nenechával a pomocí sbíjených vazníků bych prostor zastřešil šikmmou střechou.(OSB a šindel)
JABRAKA
dekuji za nazory. zapomnel jsem upresnit, ze se nejedna o vodorovnou strechu. strecha ma sklon cca 20st. a barak je v pamatkove chranenem uzemi, aby to nebylo uplne jednoduche. mela by tedy v podstate vypadat velmi podobne, cili plech. americky ci kanadsky sindel nepripada urcite v uvahu, jeste by byly mozne asi tasky, ale to je hodne tezke reseni, myslim.
odstaraneni puvodniho plechu az na hurdisky tedy vicemene predpokladam, nechat to tam me napadlo pouze jako moznost.
jde mi hlavne o to, jake moznosti v podstate jsou, abych to mohl poptavat. neumim si predstavit jak je prichycena krytina, kdyz by se na hurdisky nalepil zminovany polystyren nebo kdyby se zateplovalo vatou. nevite o nejakem nakresu na netu? dekuji
ps.kus strechy viz obr.
Sohlasím se zkušeným kolegou Jabrakou, na plech bych to nedával. Nikoliv proto, že by fungoval jako radiátor, ale jen by to komplikovalo detaily zateplení.
určitě by pomohly fotky či nákres. Jelikož se jedná o velkou výšku a plochu, tuším že se musíte obrátit na firmy v okolí, bay vypracovali několk variant řešení. Určitě ne od počítače, ale místním šetřením.
doplněno 08.11.11 20:23:dejte více fotek...
pro zajimavost: volal jsem dnes do Energetickeho poradentskeho centra Ekis v Pze. Doporucili mi bud kontaktni polystyren nebo radeji Rockwool (odhadovali na min 15cm). Jelikoz jsem ani nevedel jak se to konkretne vlastne resi, jde o podobny postup jako pri zateplovani fasady, tedy prichyceni velkoplosnymi prichytkami a horni plech se chyta take pomoci tohoto systemu. Dale jsem patral na strankach Rockwoolu a nasel "prehled konstrukci", kde jsou vykresove listy. Bohuzel tento konkretni pripad tam neni, ale dale budu kontaktovat jejich poradenske stredisko a nasledne oslovim par firem s konkretnim navrhem reseni.
Dekuji za dosavadni reakce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.