Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledam nekoho kdo se vyzna v pravech najemnik

Od: miratek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, loni jsem skoncil podnajem bytu a jelikoz jsem se mi staly mensi komplykace tak jsem si veci nechal v byte. pronajimatel mi je odnesl do sklepa kde je uzavřel. jenže ted jsme se dohodly o vystehovani,, zaplatil sem tzv uschovny ale po prebrani veci mi chyby podstatna cast elekroniky,, da se proti tomu nejak branit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Domnívám se,že dělat nemůžete absolutně nic,bude to rčení proti rčení:(Věci jste si měl vzít ihned při odchodu.
doplněno 08.11.11 16:04: On si žádné legendy vymýšlet nebude,jelikož je jednoduše zapře:(
doplněno 08.11.11 16:05: On si žádné legendy vymýšlet nebude,jelikož je jednoduše zapře:(
doplněno 08.11.11 16:05: On si žádné legendy vymýšlet nebude,jelikož je jednoduše zapře:(
doplněno 08.11.11 16:06: On si žádné legendy vymýšlet nebude,jelikož je jednoduše zapře:(
doplněno 08.11.11 16:06: On si žádné legendy vymýšlet nebude,jelikož je jednoduše zapře:(
doplněno 08.11.11 20:03:

Prosím vás,omlouvám se za to X té "doplnění,"nevím,jak se to mohlo stát,nebyl to úmysl*zed*

lui*

Ano. Zapřít. Jedna z možných legend.

lidus*
hodnocení

1x

Na to nemusím být právník aby věděla, že nemáte-li v ruce soupis věcí do tzv. úschovy podepsaný vámi a uschovavatelem protokol o převzetí kde je napsáno co chybí, nemůžete nijak dokázat, že jste tam ty věci měl a nedostal je zpět. Majitel nebyl povinován vám vyjít vstříc a věci uschovat. Já bych tedy s tímto k soudu zcela jistě nešla.

drap*
hodnocení

0x

Pokud jste si věci nevyzvedl, když jste opouštěl byt a nebyl udělán žádný protokol o věcech které zůstrávají v úschově, tak asi nic nenaděláte. Věrohodně se vám nepodaří prokázat, že tam ty věci byly.Soudit se nemá cenu, byla by to sposta zbytečných výdajů

miratek*
hodnocení

no myslel sem že třeba, že má ze zákona veci treba po dobu jednoho roku uschovat atd.. to neni?

Ne, to opravdu není. A jak zde bylo již řečeno, nezmůžete nic. U soudu byste nesl důkazní břemeno a bylo by tudíž na Vás svá tvrzení prokázat. Pokud nemáte jak, byl byste ve věci zcela neúspěšný.

lui*
hodnocení

0x

Dá u soudu. Podat žalobu a dokázat, že jste věci vlastnil a ten člověk vám je ukradl. Vsadím se o co chcete, že dotyčný už má dávno vymyšlenou legendu, jakým způsobem ty věci zmizely. Tak aby z toho vyšel čistý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]