Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlásič CO

Od: dandee* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak by šel otestovat hlásič na oxid uhelnatý. Napadá vás nějaký realizovatelný pokus? :) Chtěl bych mít jistotu, že doma nemám krabičku s testovacím tlačítkem. Dík za nápady. Dan

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

0x

Předpokládám, že se jedná o hlásič napájený z 9V baterie, který můžete ze stropu demontovat a vzít s sebou. Pak bych ho zkusil přiblížit k výfuku auta (čím starší auto tím lepší - absence katalyzátoru dělá své), popřípadě někaou kotelnu kde spalují vše možné, babičku na vesnici topící v kaborkách atd... jen nevím, jak přesné údaje tím získáte...

dandee*
hodnocení

Ano, je to na 9V baterii, jde mi jen o test, jestli má hlásič v sobě fungující detektor CO, zkoušel jsem dát hlásič k vyústění Wavky a nic . Tak nevím.

cepagis*

Já chápu o co Vám jde:) Wavky asi ne, musí to být něco, kde dochází k nedokonalému spalování. Ideálě kamna na uhlí s omezeným přístupem kyslíku nebo nějaká stará Š120, pořádně studená se zapnutým sytičem...

hodnocení

0x

Ať na sondu hlásiče vydýchne kuřák se zapálenou cigaretou:))

lui*
hodnocení

0x

Tady mají testery, ale není to nejlevnější.

dega.cz/...

doplněno 07.11.11 22:14:

Čidlo na CO je pravděpodobně čidlo na hořlavé plyny. To na kouř nereaguje, je založeno na jiném principu. Na kouř reagují kouřová čidla. Většinou optická, nebo se lze setkat také s ionizačními čidly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]