Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nízký průtok vody - nová baterie u umyvadla

Od: jujajo* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pořídila jsem si novou koupelnu. Vše je nové a funguje jak má, jen průtok vody z kohoutku u umyvadla je dost nízký (oproti staré koupelně, kde bylo vše v pořádku). Nízký průtok je bez rozdílu jestli teče voda teplá nebo studená. V koupelně je průtokový plynový kotel (1,5 roku starý - fungoval i ve staré koupelně). Na tento kotel je napojená i sprcha a voda v kuchyni, kde je průtok vody bezproblémový. Problém je pouze u umyvadla, kde je páková baterie. Někdy se ani kotel nespustí, i když mám puštěnou pouze horkou vodu. Už jsem i zkontrolovala jestli nejsou hadice vedoucí vodu překroucené, ale zdají je být v pořádku, i ventily jsou puštěné naplno. Nevíte někdo, kde by mohl být problém?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Asi je potřeba zkontrolovat celou ´cestu´ nové instalace v koupelně - a vzhledem k tomu, že problém je s teplou i studenou, začal bych novou baterií (je pro ´obě´ společná) - ucpaný perlátor, např...

hodnocení

0x

Nevím jak se to jmenuje, ale myslím, že mowla to napsal, "perlátor". Tudíž to, co je na tom konci, kudy voda vytéká. Měla jsem ten samý problém. Voda mi tekla divně, skoro čůrkem a bylo to zanešené sanytrem. Vyšroubovala jsem to, koupila za pár kaček nový camfrňous, a voda teče jak divá...

Omlouvám se za vskutku odborné výrazy...*smich* Ale jinak to neumím.

hodnocení

0x

Většinou toto dělá skutečně zanešený nebo špatně provedený perlátor, ale setkal jsem se i s tím, že problém je v samotné kartuši baterie. Kartuše bylo prostě špatně konstruovaná a snižovala průtok.

Problém by mohl být u přímo u roháčků, pokud jsou osazeny typy s vestavěným filtrem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]