Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kombinovaný kotel dražice

Od: japr* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den může mi někdo poradit, jak funguje kombinovaný kotel dražice objem 200l,manžel zemřel moc tomu nerozumím

myslím že mám uzavřený přívod vody z topného sistému a ohřívám jen na elektriku,jsou tam dvě měděné trubky a na nich kohoutky asi to bude od topení,ale jsou zavřené,když je tedy otevřu tak tam půjde voda teplá z topení,vadí to něčemu nebo je mám otevřít?A co se dějě když je otevřu? Děkuji za odpověď.

doplněno 07.11.11 16:51:

Mám topení kotel na plyn budu mít větší spotřebu,nebo to bude stejné.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zřejmě se Vám jedná o kombinovaný ohřívač nikoliv kotel...ten DZD Dražice pokud vím žádný nevyrábí.

Nebylo by od věci dát sem fotografii, pak se můžeme bavit dál.

Obecně záleží na tom, čím topíte v topném systému, jak často, na jakou teplotu, případně jakým výkonem. Při dobře navrženém a zapojeném ohřívači by se nemělo stát v podstatě nic, ale může dojít k nechtěnému zkratování topné vody přes ohřívač..., ev. k přehřívání zásobníku..., nebo se to také nemusí v určitých případech vůbec vyplatit, el.tyč by Vám mohla dohřívat zbytečně...atd.

Z textu co píšete se nedá přesně poradit co je pro Vás v kterém případě lepší...nebo optimální.

doplněno 07.11.11 17:03:

Pokud máte kotel na plyn, pak je lepší ohřívat TV plynem, a nikoliv el.energií...

Nějakou korunu ušetříte..., kolik přesně nebo alespoň přibližně se dá opět říct jen kdybych znal Vaší spotřebu TV za den, měsíc...či rok. A znal sazbu co platíte za 1kWh v elektřině.

hodnocení

0x

Úplně souhlasím s odborníke Martinem, vyfoťte připojení boileru, páč existuje mnoho variant zapojení a kohoutů či ventilů...

doplněno 07.11.11 17:55:

elektrikou netopte...

japr*
hodnocení

Děkuji vyfotím a pošlu...

olaf71*
hodnocení

0x

optimální je to v kombinaci s třícestným ventilem

japr*
hodnocení

Bohužel nevím co to je.

doplněno 07.11.11 18:04:

Třícestný ventil.

ventil, který přepína na tři cesty i více...

japr*
hodnocení

No toje dobrý jednoduchá výstižná odpověď.

doplněno 07.11.11 18:40:

Vyfotila sem ten bojler ale zatím se mito nedařístáhnout do počítače.

doplněno 07.11.11 19:02:

Vkládám obrázek

doplněno 07.11.11 19:34:

Snad se mi to povede

doplněno 07.11.11 19:37:

pardon to neni on

Jak na kombinovaný kotel dražice
des*

Na vkládání fotek je tady návod-napište si do vyhledávače.Potom na bojleru otevřte oba kohouty.Jen poznámka-je rána když nám někdo umře,ale sousedi snad zůstali ne?

japr*
hodnocení

No jo máte pravdu už sem je natrápila dost.

japr*
hodnocení

eště jeden

Jak na kombinovaný kotel dražice #2
japr*
07.11.11 19:39
hodnocení

a znova

Jak na kombinovaný kotel dražice #3
des*

Takže povolte oba kohouty a vypněte vypínačem elektriku.

doplněno 07.11.11 19:44:

Ty kohouty na měděných trubkách na posledním obrázku vpravo.

japr*
hodnocení

Díky ..

doplněno 07.11.11 19:50:

Eště se chci zeptat když nechám zaplou elektriku tak to nevadí,topím teď málo ,tak aby bylo dost teplý vody.

klidně, ale zbytečné...

máte tam teploměr na boileru?

jak málo topíte...200litrový boiler jen tak nevyplácáte...nebo kolik na to je lidí?

des*

Zaplé může být prakticky oboje,podle trubek,je to dobře udělané,do topení by při ohřevu elektrikou neměla teplá jít.

japr*
hodnocení

Teploměr tam nemám nastaveno na 60 stupnů,jinak topím prúběžně teď sem přidala na 20 stupnů,někdy topím krbem.

doplněno 07.11.11 20:05:

Jinak ta voda je jenom pro mě.

doplněno 13.11.11 21:50:

Myslím termostat na 20 stupnů,snažím se i na míň,no a bojler mám na rysce ,kde by mělo být 60 stupnů.

japr*
hodnocení

Moc děkuji..

doplněno 18.11.11 16:33:

Ještě jsem se chtěla zeptat,kdz otevřu ty kohouty,nebudu mít větší spotřebu plynu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]