Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plechová střešní krytina

Od: ondraseeeek odpovědí: 10 změna:

Prosím o radu někoho kdo má zkušenosti s kvalitou plechové střešní krytiny.

Hledal jsem firmu co by mi postavila novou střechu a přišlo mi několik nabídek kde cena střešní krytiny byla od 240Kč bez DPH asi po 350Kč.

Jelikož celkem hodně nakupuji v Polsku zkusil jsem se podívat i na toto zboží a zjistil jsme že krytina se stejnými paramery (tloušťka plechu, pozinkování, bazva) se dá sehna do 20zł s 23% dph což je asi 100kč za m2 bez DPH.

Je v tom nějaký háček? proč je u nás podobné nebo i stejné zboží dvakrát tak drahé?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Háček v tom být může a nemusí...

Můžeme připustit možnost, že na první pohled je krytina za 100Kč/m2 a 350Kč/m2 stejná...třeba je deklarována i stejná tloušťka plechu..., ale poznáte jak kvalitní je barva na tom plechu?Jak kvalitní je samotný plech?Kvalita zpracování je stejná i v reálu, nebo jen na vyretušovaném obrázku?

No a potom může také nastat situace, které jsem byl svědkem osobně, že paradoxně v Polsku byl výrobek jedné nejmenované firmy dodávající PUR panely na opláštění hal o moc dražší, než když se stejný výrobek přivezl z mateřské továrny ve Francii (a to pochopitelně včetně dopravy). Pak jsem potkal bývalého ředitele té firmy (v té době již řediteloval jiné firmě) a ten mi vše celkem logicky vysvětlil...Takže něco i v Polsku může být dražší než ve Francii...a může to mít své logické důvody. Zde je to prostě jen obráceně.

ondraseeeeeek
hodnocení

hmm tak to že si chce dovozce namastit kapsu celkem chápu ( sám dělám naprosto to samé).

Spíš mě zajímá ta praktická zkušenost. Dělal s podobným materiálem už někdo? co to udělá po deseti letech? Je tam opravdu trojnásobný rozdíl? Všechny ty firmy jsou na trhu už více jak deset let a tak i to je snad nějaká záruka (ne jako u plastových oken které se běžně svařují v garáži)

Osobně mám plechovou střechu se zárukou 10 let, samozřejmě při dodržení podmínek výrobce, včetně odborné montáže.

Pokud si tedy krytinu sám koupíte...a namontujete, pak je velkou otázkou zda by Vám případná reklamace byla uznána.

ondraseeeeeek
hodnocení

Minimálně deset let dávají všichni výrobci na které jsem se díval. Montáž bude provádět firma , takže by to neměl být problém. I přesto že nedostanu krytinu s 10% dph ale s dvaceti pořád by to bylo za poloviční cenu...

Musím říct že poslední dobou bývají všichni servisáci, opraváři, řemeslníci velmi nerudní když si seženu své náhradní díly a nechci ty jejich o 100% předražené. Dlouhou dobu jsem měl servis výpočetní techniky a spousta zákazníků si běžně nosila své komponenty na odbornou montáž, nikdy jsem v tom neviděl problém.

"Musím říct že poslední dobou bývají všichni servisáci, opraváři, řemeslníci velmi nerudní když si seženu své náhradní díly a nechci ty jejich o 100% předražené."

Je to potřeba posuzovat velmi individuálně a nelze to takto zjednodušovat. Slušná stavební firma Vám žádný materiál nedodá se 100% přirážkou. V dnešní době se běžně materiál dodá za ceníkovou cenu MÍNUS sleva pro stavební firmu PLUS cca 5-10% režie a montáž zvlášť.

Laik který neví jak se určuje ta či která cenová položka a co vše obsahuje si myslí bůhví co...a skutečnost bývá často jiná.

Problém spíše bývá často ten, že investor nemá vypracovaný nezávislý položkový rozpočet na svou akci a tak ani neví co by která položka měla stát...a některé firmy to pochopitelně budou "zkoušet".

ondraeeek

Nevím jak je to u stavebních firem- většinou si dělám všechno sám. Ale měl jsem tu servisáka na vestavnou troubu... po odšroubování zjistil že je vadný volič programu, podíval se na svůj sklad a řekl že cena je 1200Kč bez 10% dph + práce 380Kč. V tu chvíli jsem se na net podíval já, zjistil že se tento díl běžně prodává za 350kč s 20% dph. Naúčtova si tedy 380Kč a zase odjel. Musím říct že mi bylo až trapné že jsem ho kvůli tomu volal...

dobrak*
hodnocení

0x

Byl jsem na tom tak jak ty dělal jsem střechu a chtěl tu nejlevnější ...takže plech .Přijeli maníci s prospektama a mazali mi med kolem huby a když že dám zálohu hned ,tak bude mega sleva.Nedostali nic. Když odjeli,kouknul jsem na prospekt a výrobce té krytiny ...Polsko a dokonce nějakých cca 80km od domova. Ted to zkrátim- zajel jsem osobně,vybral si tvar barvu a přesný rozměr plechové krytiny , plastové okapy k tomu v barvě . Dopravu jsem měl zdarma dovezli mi to až na zahradu.O proti nabídce a mega slevě těch dvou maníku ,jsem ušetřil 15000kč.A voootooom too je*placni*

ondraseeeek
hodnocení

no to je to co jsem chtěl slyšet. Takže jak dlouho střechu máte? kolik zhruba stál metr? co je to za výrobce? Jste spokojení?

dobrak*

Tak střechu jsem kupoval pár kilomertů před ...Bielsko-Biała...ten výrobce tam má přímo pobočku .Střechu ted budeme mít 3 zimu a nepozoruji na nic ,maximálně když je prudký (hodně) déšt je hlučnější ,ale ne víc než mí sousedé *smich*.Za nějakých 120m + oplechování kominu ,šrouby s těsněním ,sprejem v barvě (řezali jsme 1kus na mír) okapy ,nějakou paroprostupnou folii ,žlaby a plastové háky a dokonce mi krytina zbyla i psovi na boudu ...cca 30000kč. Firma(2 maníci ) mi jí za ústní dohodu ,položily za 2 dny za 20000kč.Dal jsem si poptávku na AAA a smlouval.Začínali jsme na nějakých 45000kč za práci*haha*.Měl jsem asi 14 nabídek a s každou další jsme šli níž. Jedinou věc jsem si dělal sám a to že jsem starou krytinu (betonové tašky ) odvezl na vlastní náklady pryč přívěsným vozíkem.Já vím že to nebude bůhvíjaká kvalita ,ale když mi vydrží 15let ,tak budu za ty prachy spokojen ,pak třeba budu chtít jinou barvu nebo materiál a nebo tu nebudu at se stará taky někdo jiný ...kdoví:)

Pokud mohu radit, tak to udělejte jako nick dobrák! Ocelové pozinkované panely mám na chalupě už 30 let a natíral jsem je 2 x syntetikou a 1 x ETERNALEM. Místy se nátěr oloupnul a objevil se čistý pozink - žádný rez! Nechte si to položit od nějakého pokryvače - OSVČ za rozumný peníz a máte vystaráno!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]