Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem na podzim tunu a půl dřevěných briket. Sousedka s nimi také topí a vhřele mi je doporučovala, že je to bez práce oproti když koupím dřevo, které se musí řezat. Ona má teď ty samé brikety co mám já a je s nimi velmi spokojena, máme oba tu samou várku.
Já ovšem s nimi zřejmě neumím topit. Na stránkách výrobce se píše že ty brikety hoří průměrně 3 hodniny, ovšem já spálím za 20-30 minut. Vždy nahážu do peter tak 6 briket a horní přívod vzduchu je zavřený, spodní přívod je odevřený jen na minimum. Nicméně brikety shoří do půl hodiny.
Můžete mi prosím poradit jak mám topit v petrách dřevěnými briketami?
Děkuji
Petry jsou kamna s mnoha možnostmi, jen s nimi neumíte zacházet
Zkuste je naplnit briketami, počkat chvilinku až spodní brikety chytí a pak spodní dvířka zavřete a větrání v horních pootevřete, minimálně, jen tak, abyste slyšel hoření a aby kamna nečoudila. Vydrží tak i 8 hodin stálého tepla...
Ty brikety na fotce mají jeden vcelku ,malý nedostatek, jsou příliš krátké. Obecně platí, že optimální briketa má délku přibližně rovnu jejímu průměru, což ty na fotce evidentně nesplňují. To má vliv jednak na produkci lisu ( počet taktů je konstantní, ale briekta je kratší, takže ten lis nejede na plný výkon) to Vás však trápit nemusí, ale taková briketa rychleji shoří, je to stejné, jako když naštípete polena na menší části. Ale Hop má samozřejmě pravdu, určitě se dá doba hoření prodloužit. Mimochodem - v dotazu nepíšete, jestli ty Petry vůbec mají komínovou klapku - už jsem viděl mnohé, které ji vůbec neměly, pokud dochází k rychlému shoření briket, jistě bych zkusil klapku přivřít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.