Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc. Bydlím v prvním patře paneláku a již několikrát se mi stalo, že se mi vracel odpad do bytu. Dnes mam opět plné wc a sprcháč. Stoupačka je ucpaná tedy někde pode mnou. Měl bych si to řešit jako majitel bytu sám, nebo žádat správce domu o nápravu?
Kanalizační stoupačka je "společná část" domu...a tedy řešení problému by mělo být provedeno (potažmo zaplaceno) správcem domu, resp.přes SVJ z fondu oprav.
Není to problém tak častý, někde na stoupačce musí být chyba...svislé odpadní potrubí se opravdu ucpe jen vyjímečně...pokud se Vám tedy tento problém vyskyt "několikrát", pak je nasnadě hledat příčinu toho problému...
Řeknu Vám, jak se to stane. Některé dámy se osušují po vykonání malé potřeby takovým balíkem toaletního papíru, který když se podaří spláchnout, tak uvázne ve stoupačce. Pak stačí 2 - 3 takové balíky za sebou a stoupačka je totálně ucpaná. Nebo pod Vámi někdo šetří a používá na toaletě noviny. Pak se musí odmontovat záchodová mísa nad ucpaným místem a instalatérským pérem zátku uvolnit.
Děkuji za rady, situace je již vyřešená oproti předchozím případům to dneska došlo tak daleko, že jen co jsem dotaz dopsal, začla z mísy přetékat voda a vyplavila mi wc, chodbu a proteklo to všechno až na chodbu v přízemí. Volal jsem tedy havarijní službu. Stoupačka má dole koleno a tam byl asi problém. Byly tam hadry, provázky, dráty... Nahoře bydlí cikáni, kteří to prý ucpali už dvakrát. Celá ta sranda stála 5000, naštěstí SVJ uznalo, že to není moje chyba a uhradí to. Ale co já? Kdo uhradí škodu mně? Plovoučka odplavala, půl dne úklidu, lidi koukali na tu spoušť na chodbě jako když za to můžu já. No nic, jdu pokračovat v úklidu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.