Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se starými radiátory?

Od: noumak odpovědí: 5 změna:

V bytě mi po výměně leží staré litinové radiátory a nevím jak se jich zbavit. Jsou poměrně těžké, ve dvou jsme je sotva poponesli a do auta se stejně nenaložim. Dají se nějak rozřezat na menší kusy nebo tak něco?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ač je o litině všeobecně známo že je křehká tak v tomto případě to neplatí tím kladivem nebo palicí urazíte akorát tak kus článku a to bude vše, rozebrat jde po článcích ale je to strašná dřina a bez radiatorových líčů se neobejdete.Lámat jedno těleso o druhé také nikam nepovede navíc sousedi by mněli pocit že se hroutí panelák a odletující kousky by vás mohli ještě poranit.Nejlépe jde dělit velkou flexou průměr kotouče 230 a v místě kde je těleso sešroubované proveďte řez nejméně do poloviny průměru spoje zbytek pak již odlomíte.Při řezání litiny důkladně větrejte a používejte kvalitnější respirátor jinak se nadýcháte grafitových zrn způsobuje to bolest na hrudi a hlavy,někdy i krvácení z nosu.

olaf71*
hodnocení

0x

dejte ceduli na barák a za chvíli jsou pryč

buss
hodnocení

0x

Na litinu platí kladivo.

noumak
hodnocení

Dal jsem inzerát abych se jich zbavil, ale bez úspěchu. A bušit do radiátirů v paneláku mi nepřijde nejšťastnější. A jak se dají články rozebrat, pomůže mi když odšroubuju konce?

hm*
hodnocení

0x

Říká se, že litina je křehká, takže by asi pomohlo do nich něčím majznout (ale asi pořádně). Pustit jeden na druhý (jak někdo psal) bych v bytě nedělal, aby sousedům pod vámi nespadl lustr. *smich* Ten topenář, co vám je vyměňoval, je rozdělit na menší nedokáže?

PS: Zajímalo by mě, jestli by ty litinové radiátory i přes své stáří neměly před sebou delší životnost, než ty nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]