Nejste přihlášen/a.
Zdravim,jake mi doporucite kvalitni pohybove cidlo venkovni na spinani ven.osvetleni? Musi spinat tak na delku 10-15 metru. Diky za tipy. Martin
Nechci dělat reklamu Bauhasům a jiným suprmarketům, ale výběr je dost veliký a setkal jsem se i fundovaným prodavačem. Akorát jsem byl překvapen. Když jsem přišel s tím, že nefunguje podle mých představ, bez řečí mi ho vyměnili za vhodnější. V jiných obchodech se pokaždé dost kroutili při výměně zboží a hledali vinu na mé straně. Zjistil jsem, že levňeji vyjde nové světlo s čidlem, než starému doinstalovávat nové. Návod u toho byl i pro laika.
ono i kvalitní čidlo nemusí dobře sloužit, třeba jen z titulu umístění v nesprávné výšce, nebo zvolením nevhodného typu pro určitý případ... na každém čidle, resp. obalu nebo návodu je znázorněna charakteristika a úhly citlivosti, počet zón a pod. doporučil bych prostudovat si napřed nabídku a sortiment senzorů, aby jste měli představu o tom, co které jak dokáží, a potom si teprve vybírat...
jediný Váš požadavek na spínání do vzdálenosti 10-15 metrů je pro konkrétní radu dost málo informací... jsou senzory s malým úhlem a velkým dosahem, jiné mají záběr okolo 180 stupňů, a další i 360 stupňů, tam ovšem dosah klesá... záleží také na směru pohybu okolo senzoru nebo přímo k senzoru...
nebo na internete hesla senzory pohybu, senzorové osvětlení, pohybová čidla, svítidla se senzory... je mnoho variant...
doplněno 04.11.11 21:51:na tento případ až 15 m. bych doporučil vzdálenost rozdělit a na spínání osvětlení té celé cesty použil dva senzory paralelně spojené, rozmístěné v třetinových vzdálenostech a rozsvicející jedno, případně dvě světla společně, nebo použil dvě světla, každé se svým senzorem a nastavené zkusmo na nejlepší funkci vzhledem i k těm druhým vchodům a směrům... pochybuji, že najdete vyhovující na takovou délku a tak nízko umístěné... a i ta jedna žárovka Vám těch 15 m. také zrovna dobře nenasvítí...
když si poctivě prostudujete specifikace jednotlivých typů, přijdete sám na to, že běžně prodávané požadavek 15 metrů nesplní...
Kolem toho chodniku mam 3 svetla stojate a sviti to dost. Dalsi senzor se mi nechce davat,protoze bych musel zase kopat na dalsi kabel. Vim,ze by to bylo nejlepsi a urcite by to spinalo na 100%. A co kdybych ten jeden senzor posunul jeste do vetsi vysky? Jak byl ten puvodni senzor novy tak spinal alespon na 13 metrech,ale ted uz ani to ne.
Dobrý den. Já mám velice dobré zkušenosti s infraspínači od firmy Massive typ Virginia. Sice má zorné pole jen 110°, ale je velice přesný a dá se velice dobře nastavit. Navíc dokáže spínat třeba halogenky až do příkonu 1200 W.
elektronovak.cz/...
Naopak špatnou zkušenost mám s infraspínačem myslím Eglo a úhlem snímání (zorné pole) 180°, který je nastaven na spínání v noci a stačí, aby klesla trochu intenzita světla a již se zapíná, takže, třeba když je ve dne silný mrak, tak se zapne i ve dne. Je nastaven na spínání při co nejvyšší tmě. To Massive nedělají. Ty používám jak pro spínání světel tedy nastavené na noční snímání, tak i pro spínání čerpadla u jezírka tady nastavený na spínání ve dne i v noci. Na 8 m dokáže při nastavení citlivosti Massive zaregistrovat i kočku. Ale zase má max. dobu zapnutí jem kolem 5 minut. To ty s úhlem snímání mají až 10 minut. Ale zase spínají do zátěže jen 1000 W. Takhle nějak vypadá ten nepřesný se zorným polem 180°
elima.cz/...
Ještě doplním, že ten druhý odkaz je na spínač od jiného výrobce, než mám já. Ale vypadá velice podobně.
Tak jsem byl dneska v obchode a cidlo nemam,protoze nechci mit dalsiho smejda)),radeji si priplatim,hlavne at poctive spina. Namontovane musi byt na pergole ve vysce cca 2 metry a primo naproti ve vzdalenosti 15 metru mam vratka do zahrady. Kdyz jdu domu tak chci at sepne svetlo hned v tech vratkach. Je to realne? Do stran mi staci i 90% kdyz pujdu zase z domu nebo vedlejsi zahrady. Jde mi hlavne o vzdalenost. Jake presne mi doporucite? Dekuji moc za odpovedi. Martin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.