Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrcadlo na SDK

Od: staton1* odpovědí: 6 změna:

Ahoj lidi,

můžu přilepit zrcadlo na SDK?Nebo prosím poraďte jak jinak ho můžu přidělat.Zrcadlo ma rozměry v-197cm,š-91cm.Děkuju.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rangy13*
hodnocení

2x

Zdravím. Protože mám doma přímo odborníka na toto téma, tak poradím: Na SDK určitě zrcadlo přilepit můžete a to buď na oboustrannou lepící pásku na zrcadla (ta bílá, jakoby pěnovková, jestli mi rozumíte) nebo na silikon. Ten silikon je horší jen v tom, že se to pak hůře oddělává. SDK je jako zeď. Já osobně mám na zdi zrcadlo 200x100 cm (což odpovídá Vašemu rozměru) a můžu říct, že drží, že to už nikdo nesundá. :D

doplněno 03.11.11 22:08:

A můžu říct, že za ty roky, co to ten můj dělá a vše možný montuje si nikdo nestěžoval, že by nějaké zrcadlo spadlo. Na ten silikon se lepí i skleněné obklady za kuchyňské linky, kde na to působí teplo, mastnota aj.vlivy. Dělá se to na zeď, jádra i SDK.

hodnocení

2x

Já to tedy pokaždé lepím jednak na oboustranku (pěnovou!) a zároveň i na silikon - ale jedině na neutrální, sanitární vyžere zrcadlo. Ta páska to podrží, než silikon vytvrdne. Případná demontáž také nebývá problém, jde to odříznout strunou.

hop®
hodnocení

2x

Přilepit ano, silikonem ano, ale sanitárním NE, souhlasím s předchozí reakcí! Sanitární silikon po čase uvidíte v tom zrcadle, naruší odrazovou vrstvu, Anebo ve sklenářství koupit speciální lepidlo na zrcadla v kartuši. Je to sice o pár ´korun dražší, ale napatláte, připlácnete a jdete... (myslím že tomu říkají "mamut"...)

staton1*
hodnocení

Všem děkuju:)

stirecek*

Mamut je zbytečně drahý, stačí něco takového

stirecek.rajce.idnes.cz/...

a jsou i levnější lepidla. Drží hodně dobře, schne za sedm minut, ale plná pevnos je až po několika hodinách, takže do té doby zafixovat tou oboustrankou nebo nějak jinak.

ludak*

Ještě bych ten sádroš pořádně napenetroval aby se vám to pak třeba vlivem vlhka neslouplo s tim papírem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]