Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, v koupelně 2x4m jsem na trámovém stropě udělal anhydritovou podlahu..jenže jsem asi něměl směs dostatečně řídkou a podlaha není rovná ( rozdíly místy až 2cm ) Čím mám podlahu dorovnat? Její stáří je přes půl roku. Mám použít opět anhydrit, ale dobře naředit? Nebo samonivelační směs? Jakého typu? Pod následnou dlažbu budu dávat do lepidla topný kabel...Díky všem za radu H.
Při pokládání dlaždic dorovnávat 2cm je nesmysl, podklad vyrovnejte samonivelační stěrkou, při výběru ale dejte pozor aby byla určena pro tl. až 2cm, některé jsou jen na pár mm. Při ředění podle návodu a několikerým projetím "ježkem" po vylítí, se to musí podařit
Vyrovnání anhydritu je možné provést
a.) pytlovaný anhydrit (ten z mixu ani ze sila ne, je tam větší zrno a jsou prolémy se srovnáním v takhle malé výšce - 20 je ok, ale 15 už je problém)
i tak je třeba počítat s nerovnostmy ve spojích na stávající podlahu- anhydrit (0-výška)
b.) Stěrka.
Schönox SP (Superplan)
Excel Mix Level 20
Mapei Ultraplan Maxi
Schönox DE
At už to bude A ne B, je nutné provést kvalitně penetraci, na tom bude hlavně záležet výsledek (nepočítám šikovné ruce, ty musí být samozřejmostí :o)
Dejte vědět jak se Vám to povedlo. Viděl jsem rovnat podlahy i zkušené firmy a výsledek nebyl vždy lepší než ten před tím :o)
Info z www.anhydrit-podlahy.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.