Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak predelat jen cast podlahy na podlahovku

Od: alibaba* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám kuchyň s obývákem kde je skladba podlahy: korkove lepene dlazdice (4mm), vyrovnavaci sterka (3mm?), beton(6cm),PE folie, Polystyren (8cm). Chci tam udelat podlahove vytapeni, tzn rozrubat az na polystyren a polozit na nej teplovodni podlahovku v betovove smesi a na ni opet nivelacku a korek. Problem je ze podlaha je ted hezky hladka a souvisla i v navazujici chodbe, kde podlahovku davat nechci. Dale ji nechci delat ani pod kuchynskou linkou, kterou take nechci rozebirat a predelavat podlahu pod ni. Takze mate nejaky napad jak predelat jen tu cast podlahy kde chci podlahovku tak, abych nakonec s korkem (krutinou) skoncil ve stejne vysce jako puvodni krytina? Ty dlazdice se pak jeste prelakovavaji ale to zadny vyskovy rozdil samozrejme neschova.

Diky

Josef

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

postupoval bych jak píše DES akorát musíte takto vzniklý výřez v podlaze oddilatovat a tím pádem přiznat spáru

doplněno 03.11.11 21:23:

ještě elektrická rohož vás sežere do toho bych nešel

des*

A ta spára by byla překryta tím korkem.Časem se vše sešlape tak že to nebude vidět.

alibaba*
hodnocení

No to by asi fungovalo pouze pokud by spara nepracovala .. jinak uplne vidim jak by se ten korek trhal nebo boulil... Vzhledem k vetsi plose uz tam dilatacni spara je, mezi dlazdicemi je mezera a ta je zakryta listou. Nejak jsem si nevsiml ze by se na te podlaze neco seslapavalo...

des*
hodnocení

0x

V jádru je postup dobrý,není co řešit.Pod linku se topení nedává.Korek se sejme a beton se prořízne diamantovým kotoučem ,aby se nenarušil ten okolní.Na beton si pujčte kango.

alibaba*
hodnocení

To s tim proriznutim mne nenapadlo ale je to dobry tip, diky. Spis mne ale zajimalo jak presne docilit stejne vysledne vysky nove nivelacky jako bude mit ta puvodni.

des*

Někde si vypujčte dlouhou vodováhu,viděl jsem 2,5metrovou,s tou by se to mělo změřit přesně.Na tom řezu by mělo být vidět vrstvy na napojení.

stirecek*
hodnocení

0x

Takové harakiri bych nedoporučoval a kuchyň bych rozebral a udělal celou podlahu v jedné výšce i pod linkou. Někdy ji budete měnit, posunovat, upravovat a pak zase budete řešit rozdílné výšky podlahy.

alibaba*
hodnocení

No rozdilnou vysku podlahy prave nechci. U kuchyne by se to mozna jeste schovalo ale mam takhle napojenou i chodbu a obyvak, oboji korek v jedne rovine, ale podlahovku chci jen v obyvaku. A muj dotaz smeroval k tomu jestli je mozne nejakym trikem :) zajistit presne stejnou vysku nivelacky na kterou prijde lepit ten korek.

jabraka*
hodnocení

0x

Osobně bych použil topnou elektrickou rohož.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]