Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,tak jse se teď vrátil od kolegy.Pustil se(stejně ,jako já) do zTEPLENÍ ŠIKMÉ střechy.Nejsem odborník,ale co jsem viděl ... Dal mezi krokve izolaci rockwool Airorock LD ,myslím 120 mm a na krokve 6Omm,pak dal na závěsy profily a chce tam na to sdk.Podle mě by m+la být parotěska na izolaci a pak sdk.Co se stane,když tam parotěsku nedá?Popřípadějestli by šla dát parotěsky i přes ty profily na sdk.Vím,že to není nic moc řešení,ale lepší než bez parotěsky.Děkuji za rady.
Urcite dat parotesku a i na CD se muze dat. U vetsiny konstrukci to jinak nejde. Jen je nutne pouzit vysoceparotesnou folii, pak prostupy od vrutu nevadi. Neplati to pro koupelnu, zde je nutne podlepeni.
Co se muze stat?! Jednoduse receno budes mit kondenzat v izolaci, ktery zmrzne a izolace pak neizoluje.
Kdyz se pres den strecha nahreje od slunce nebo i z interieru izolace, potece ti kondenzat do interieru.
Plisen apod. je jasna vec.
yardame, přeci podle technických listů...
porovnejte je na stránkách výrobce...třeba juta.cz/...
tam hledejte třeba
Parotěska zabranuje v kondenzování tepelných mostů na styk sádrokartonu.Nalepujese na UV profily.
Paroteska se lepi obyc. oboustrankou na CD profil a to jen zduvodu aby drzela nez das SDK.
Jinak spoje a prechod na zed ...zde je nutne pouzit speci tmel a pasku
nevím,až bude na FB,tak se zeptám
doplněno 01.11.11 19:47:tak ze studené strany : 1.nějaký kanadský šindel(nevěděl přesně co,ale asi to je jedno)
2.desky ,
3.difůzní folii
4,Rockwool 120mm mezi krokve
5.Rockwool 60 mm na krokve
6 by měla být parotěska a pak ten SDK.
Ještě k té tloušťcew izolace.Máme na chatě izolaci 200mm a nějaký problém s tím nemáme.Jak v létě,tak i v zimě.
doplněno 01.11.11 19:53:tak jsem se díval na rockwool a má tam minimum,Tak to se docela trefil viz: www.rockwool.cz/k/...
Tady je hodně informací:
http://info.estrechy.cz/clanek-21-Parotesne-folie-parozabrany-jo, tam to vidí barevné na bílém. Prostě pokud má skladbu přesně jak popsal tak to jednou stejně zplesniví.
macku, nic mi nepřišlo, ale skladba je špatná!
Některé odpovědi rovněž. Kondenzace vlhkosti (rosný bod) bude ve vatě i bez nebo s folií. Ta tam je úpně z jiného účelu, aby zabránila pronikání vlhkosti z prostoru do vaty...mohl bych psát o parciálních tlacích...ale lepší bude obrázek
je to na delší text...
Milane, jinak receno do konstrukce neni vhodne pustit vice nez se zvladne odparit/vyvetrat
je to tak, resp. takto si to predstavuji ja, jako amater
Já jsem to asi blbě napsal.Použil jsem vaše fotky a poslal to do emailu mému kamarádovi.Na těch vaších fotkách je vidět ta plíseň .Po přečtení všech příspěvku se kamarád rozhodl zhodit tu poslední vrstvu (60mm). a dát tam tedy 120mm. Bude tedy mít 240mm.Parotěsku dá mezi izolace na krokve .Asi jste mu nahnaly strach .Doufám,že to Mirku čteš!
Macku
"Parotěsku dá mezi izolace na krokve"
to je taky spatne, izolace pod paroteskou muze byt jen 1/4 - 1/5 celkove tl. izolace
oba dva ji dejte az na rost tj. izolace - rost - paroteska - SDK
Macku, pošlete sem Vašeho kamaráda, páč mu dáváte špatné rady. Zasloužil byste abych Vám snědl řízek. Jak píše Standa, parotěska nesmí přijít tak jak jí popisujete!
Víte proč je ta plíseň na fotce?
on se stydí Ale tak pochopil jsem dobře ze studené strany bude: Krytina ,folie,,desky ,vzduchová mezera(odvětrání od okapu k hřebenu.dnes jsem se na to díval ) difůzní folie ,izolace 120 mezi krokve,izolace 120 na krokve,parotěska, sdk. Doufám,že jem to napsal dobře .
když je dobrý učitel,obvykle je i dobrý žák Ještě jednou díky za rady.V sobotu to půjdu s kamarádem předělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.