Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouřovod - jak pěkně zapravit

Od: tergo* odpovědí: 6 změna:

Díky za odpovědi na zapravení děr po topení, ještě se chci zeptat, čím upravit díru kterou vede kouřovod (nově zabudovaná krbová kamna). Jsme začínající chalupáři. Asi to bude něčím jiným, když tam sálá teplo? Aby to vypadalo pěkně.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tak díry po topení jsem zapravil mont .pěnou pak seříz přetáh stavebním lepidlem a pak popřípadně štuk nebo jiná povrchová úprava,no a komín,tak pokud to jeklasický komín po staru tak se zazdila zděřa po té se zasnul kouřovod,což asi máte,občas se dělala zděř větší a trubka co do ní šla se obecpala vatou aby vlivem tep roztažnosti nedocházelo k trhání zdi,celé se to zakrylo ozdobnou růžicí,pokud je komín nový vložkovaný ,tak tam není co řešit je to systém,prodávají se připojovací hrdla s dilatačním prvkem,jinak jsem vždy použil klasickou maltu,zděř o něco větší záruvzdornou vatu komínek vsadil opěchoval vatou ,šlo by tesnícím provazcem a celé to zakryl ozdobnou růžicí,vše se dá sehnat v želežářství,nebo v prodejně s krby,pokud jsem kdysi dával vše na fest došlo vždy po čase k popraskání omítky

tergo*
hodnocení

Díky, komín je nově vyvložkovaný, takže v pořádku. Jedná se mi pouze o díru v obýváku, je celá okousaná, ozdobná růžice to nezakryje. Takže montážní pěnou, té horko nevadí? A potom štuk? Moc to není vidět (asi do 5 cm), stačil by jen štuk?

kejki

ne, pěna na kouřovod nepatří, já to mám omítkou a nic nepraská.

nee tak to ne pěnu určitě ne,to jsme si nerozuměli myslel jsem po trubkách topení a tak,tady bych to dořešil maltou.ale pokud tam máte šamot sopouch tak je potřeba dodržet dilatace aby se po natopení nestalo že vám jej roztrhne bud kouřovod nebo praskne protože ho nepustí zed,pak asi docela problém jak opravit,pokud to je nerez tak ten snad přežije

jabraka*
hodnocení

0x

Na díru do komína bych použil obyčejnou cihlu,osekanou do kruhu a do cementové malty vmačknul. Po zatvrdnutí malty začistit buď zbytkem malty,nebo stavebním lepidlem a vyhladit finální stěrkou.Přebrousit brusnou síťkou a vymalovat.Možná bych otvor na vložce komínu nejprve ucpal kusem minerální vlny a pak teprve vložil tu cihlu.

JABRAKA

tergo*
hodnocení

Díky všem za rady, určitě to použiju!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]