Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novilon nova x Gerflor texline hqr

Od: gebu* odpovědí: 10 změna:

Chtěli bychom co nejlepší tepelný pocit z podlahy v patře - jedná se o betonovou podlahu, ale není v ní podlahové topení. Navíc pod podlahou je dutý nevytápěný, ale nevětraný prostor asi 40 cm a teprve pod tímto prostorem jsou vytápěné obytné prostory přízemí. Beton přesahuje půdorys přízemí, ale je zateplený.
Bylo nám doporučeno kvalitní lino. Rozhodujeme se mezi Novilon nova a Gerflor texline hqr.
Co myslíte je lepší? Gerflor má na spodní vrstvě něco jako filc a v parametrech je 0,045 m2/K.W, ale v obchodě nám bylo řečeno, že Novilon je pro tepelnou pohodu lepší 0,0352 m2/K.W.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Já Vám doporučuji Novilon, je to Holandské lino s tloušťkou až 3,2 mm. PVC je vrstvené a jedna z vrstev je izolační, něco jako papír z polystyrenu, opravdu nestudí. Syn jej má v paneláku Novilon Prima tl. 1,7 mm, ale již se nevyrábí. Vám doporučuji Novilon Viva nebo Nova. Podívejte se na stránky : forbo.cz - stařenka

doplněno 30.10.11 22:58:

Projděte si tyto odkazy:

http://www.forbo.cz/

novilon.cz/...

novilon.cz/...

gebu*

Díky. Já už jsem si ty odkazy procházel dříve a také se kloníme k tomu Novilonu (ikdyž tepelný odpor má zdá se lepší ten Texline HQR). Sem jsem otázku napsal, jestli někdo měl oba materiály a může je porovnat.

jabraka*
hodnocení

2x

Mám Novilon položen v koupelně i WC a je na používání příjemné.Je v panelákové sestavě.Gerflor má ale pocitově lepší charakter i došlap,pro panelák bych ho doporučil.

JABRAKA

gebu*

Pocitově v jakém smyslu? Tepelně? Nebo v obecném smyslu?

Jedná se o patro v rodinném domě.

Jak máš ten Novilon v koupelně a WC vyřešený na krajích místnosti? Nezatéká za něho?

terry*
hodnocení

0x

ROzhodně doporučuji Gerflor Texline HQR jednak je teplotně shodny s kobercem právě kvůli textliní vrstvě podobné koberci nikoliv filci. Novilion který je pouze nafouklá pěna s jednou pevnostní vrstvou tohoto nemůže nikdy dosáhnout ( tím neříkám že se nejedná také o kvalitní materiál), další výhodu kterou na Gerflor mohu najít je tvarová stálost žádná skříň již nemá šanci svými nohy promáčknout tento materiál + takřka 100% proti zatruhnutí to novilion nemá. Já mám podlahu od Gerflor přes 5 let a jsem s ním velice spokojen velice doporučuji řadu HQR má výbornou strukturu povrchu

pt®

Novilon je lino, které má paměť. I když stěhujete nábytek, tak se vytlačené místo po nožkách od nábytku vrátí zpět do původní polohy. Má ho syn v bytě a my v RD. - stařenka

terry*

To je sice pravda, ale nevrátí se do více jak 70% své původní tlouštky, GERFLOR má garanci 98%

gebu*
hodnocení

Dneska přišla nabídka (nechali jsme si udělat pro obojí) a překvapilo nás, že s Gerflorem to vychází levněji. Takže půjdeme do Gerfloru.

Mimochodem: Zdá se nám, že v obchodě byla cena Gerfloru vyšší - ale nabízejí nějaké podzimní slevy a možná je na Gerflor vyšší.

lucinkaf*

můžu se zeptat, kde jste si nechávali udělat tu cenovou nabídku? Také se rozhodujeme mezi těmito dvěma, kdysi jsem si objednala vzorek novilonu a nechali jsme ho nějakou dobu zatížený, od stolu byly protlačeniny vyrovnané po půli dne, od skříně jsem nic nepoznala po dvou dnech...Na gerflor jsem slyšela hodně a v boji s novilonem dopadl lépe, ale právě jsem si všimla. že je dražší, tak jsem nad tím dál nepátrala...

gebu*

Faraon podlahy v Olomouci: faraonpodlahy.cz/... od léta mají slevy do 12%. Včera jsem se tam na to ptal a paní řikala, že právě na Gerflor se ta sleva vztahuje. Cena bez daně tak vychází na 458 Kč/m2 a protože to pokládají oni, tak je daň jen 10%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]