Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s montazi WC sedatka

Od: tomvrtal odpovědí: 10 změna:

Praskla mi plastová pacička, která držela plastové bílé WC sedátko na míse. Koupil jsem si nové prkýnko, dřevěné, ale nedaří se mi napevno k míse přidělat :( Ten šroub je tam kovovej, což mi přišlo lepší, ale nejde to utáhnout, vždy se ještě dá prkýnkem hýbat doleva a doprava. Co asi dělám blbě? Mám to podle návůdku, to jsou jen 4 obrázky: nasadit, utáhnout a hotovo.

Už jsem si to schválil, sedl a jak jsem vstával, trochu jsem se posunul a prkýnko popojelo o kus. Utahuje se to dole matkama plastovejma, nahoře na míse je mezi kovem a tím porcelánem kousek gumy, takové kolečko. Možná bych měl utáhnout ty plast. matky zezdola nějakejma kombinačkama? Abych nestrhl závit, bojím se, jak onehdá...

Nebo tam našroubovat matky kovové?

Díky za dobré rady!

Zpocený Tom Vrtal

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

přitáhnito silněji ta plastová matka má dlouhý závit tak ho jen tak nestrhneš

des*

Aby se šroub v porcelánu nemlel,uřízl jsem kousek hadice,přeřízl podél na oba průměry,šroubu i porcelánu.Šroub dotažený rukou ,se ani nehne.

doplněno 30.10.11 20:23:

No když není hadice,tak to jde omotat lepicí páskou,izolepou,filcem a t d.

tomvrtal
hodnocení

Jdu zejtra hledat hadici na ulici. Díky všem! Bez toho to mohu utahovat a stejně se to bude hejbat. Také podložku tam mohli dát lepší než takovou tenoučkou!

tomvrtal
hodnocení

Mezitím jsem našel tady, že se dá tam hodit kontramatka. A do otvoru v té míse (ano, máme závěsnou!) dát gumovou hadici, aby se ten šroub nehejbal do stran... Jen kdybych tu doma v paneláku nějakou hadici měl :(

jabraka*
hodnocení

2x

Až se namíchneš a otevřeš si k tomu flašku vína,ten korkový špunt provrtej a napěchuj do otvorů v míse.Tim prostrč ty šrouby a prkénko se ti hýbat nebude.

JABRAKA

tomvrtal
hodnocení

Dobrej nápad s korkem! Díky.

Mám naměřeno, nafoceno, jdu koupit nové prkenko - do tohoto se nedá nasadit dětský sedátko, asi tak o centimetr nevleze...

Pak si zavolám montážní firmu na dokončení :))

tomvrtal
hodnocení

Tak jsem tam dal prkénko s brzdou (soft close) a sedí. I dětská redukce tam je OK. Jen mi padá dolu hodně pomalu. Snad se to ojezdí...

aaaaaaaaaaaaaaaaa

přeci prkénko má být stále dole a že jede pomalu dolů když už tam nejsem je jedno.

tomvrtal
hodnocení

Manželka dává dolu ten kryt nahoře!

A já zase sedátko zvedám, když kropím ze svý výšky...

alek
hodnocení

0x

Po utáhnutí a různém podložení mi prasklo spojení a prkénko, šel jsem to vrátit. Další prkénko vydrželo jen týden. Začne se to hýbat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]