Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká teplota spalin ATMOS - co s tím

Od: acer® odpovědí: 14 změna:

Chtěl bych se zeptat proč mám vysokou teplotu spalin.

Hodnota na budíku je i 370st. Bojím se o ventilátor.

Provoz s aku nádrží.

Před týdnem jsem objednal komínovou klapku, která otavírá otvor v rouře od kotle do komína.

Dříve jsem měl spaliny max 270° a podle výrobce při maximálním výkonu by mělo být 218°C.

Zakoupená klapka se dost otevírá, takže se potvrdilo, že komínový tah je o dost vyšší než 20Pa.

Zkoušel jsem hýbat s primárním i sekundárním vzduchem, ale spíš lezou teploty výše né níže.

Co se týče těsnění dveří v pořádku, kotel je starý pár měsíců.

Teploměr je 0-400st zabudovaný do jímky do kouřovodu, cca 25cm od hrdla kotle.

Poradí někdo?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud máte velký tah pomuže přisávací klapka pro regulaci tahu,sám mám také a super,když je vítr netahá to z kotle a reguluje si to podtlak v komínu,a dost to ušetří,ale jak koukám tak jí asi máte tak spíš kotel přivřít ne aby tak nehořel ,tím klesne snad i teplota

hodnocení

nevím, jsem s toho gumovej.

klapka je teď nově a funuje pěkně

Ale od montáže se spaliny ještě zvedly

já ji tedy zadělal do komína,a nemáte klapku na kotly přivřít tu,aby tak netáh,mě to funguje super otevírá se i při bezvětří ,když se komín nahřeje a dostane větší tah je si potřeba vyhrát s nastavením těch závažíček,přeci pokud to táhne bokem nemůže to táhnout z kotle

hodnocení

original na kouřovod

Vysoká teplota spalin ATMOS - co s tím

hellfire*
hodnocení

0x

Zkuste topit bez ventilátoru a na zátop a roztopeníí ho zapnout.Samozřejmě výkon bude o něco nižší a prodlouží se i doba přikládání.A nebo vyrobit termostat,který při určité teplotě vypíná ventilátor.

hodnocení

Chápu, ale to atmos nemá vychytané, aby to makalo jak má?

Pokud nepojede ventilátor, nemůže to mít takovou účinnost přeci.

hellfire*

A má Váš kotel spalinový termostat?A co je to za typ?

hodnocení

Ano má spalinový termostat. Jedná se o c18s. spalinový termostat se nastavuje pouze, že vypíná větrák při poklesu spalin když vyhořelo palivo.

hellfire*

Zkuste tento odkaz: veris.unas.cz/...

hodnocení

JJ na to už jsem také narazil.

Jen jsem chtěl zachovat původní stav kotle. Výrobce to udává, tak by to mělo fungovat.

Nechápu, když jsem teď snížil tah komína, tak co by to ještě mohlo dělat.

doplněno 30.10.11 21:26:

Počítám, že víc jak 20 Pa, které potřebuje atmos, protože klapka se otevírá po zahřátí.

A když jsem dříve oslovil kominíka, nechtěl ani slyšet o měření tahu. Říkal, že tah je určitě dobrý pro tento kotel.

Zřejmě ani neměl měřák. Komín je 160 nerez dlouhý 11,5m.

hellfire*

A jaký máte tah komína?

hellfire*

Pak už mě napadá jenom regulátor tahu komína.

e250td*
hodnocení

0x

Nepochopil jsem,proč to neseřídí technik atmosu,,když je to starý pár měsíců,tedy v záruce. Jak budete řešit případnou reklamaci? Pracuji jako technik a setkávám se s tím,že zákaznik v záruce sám opravuje a seřizuje a když pak neví,jak dál ,dá to opravit v záruční opravě . Většinou je to ve stavu rýpal se v tom každý,kdo umí držet šroubovák v ruce .Je to pak práce typu komplet G.O. Díky neodbornému zásahu je bez záruky!

topic
hodnocení

0x

Má to zatápěcí klapku? (Ochoz výměníku ze spalovací komory přímo do komína). Pokud ano, tak bych se zaměřil na ní - pokud je netěsná tak jdou spaliny (částečně) bez chlazení přímo do komína. Teploty by tomu odpovídaly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]