Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat proč mám vysokou teplotu spalin.
Hodnota na budíku je i 370st. Bojím se o ventilátor.
Provoz s aku nádrží.
Před týdnem jsem objednal komínovou klapku, která otavírá otvor v rouře od kotle do komína.
Dříve jsem měl spaliny max 270° a podle výrobce při maximálním výkonu by mělo být 218°C.
Zakoupená klapka se dost otevírá, takže se potvrdilo, že komínový tah je o dost vyšší než 20Pa.
Zkoušel jsem hýbat s primárním i sekundárním vzduchem, ale spíš lezou teploty výše né níže.
Co se týče těsnění dveří v pořádku, kotel je starý pár měsíců.
Teploměr je 0-400st zabudovaný do jímky do kouřovodu, cca 25cm od hrdla kotle.
Poradí někdo?
pokud máte velký tah pomuže přisávací klapka pro regulaci tahu,sám mám také a super,když je vítr netahá to z kotle a reguluje si to podtlak v komínu,a dost to ušetří,ale jak koukám tak jí asi máte tak spíš kotel přivřít ne aby tak nehořel ,tím klesne snad i teplota
nevím, jsem s toho gumovej.
klapka je teď nově a funuje pěkně
Ale od montáže se spaliny ještě zvedly
Zkuste topit bez ventilátoru a na zátop a roztopeníí ho zapnout.Samozřejmě výkon bude o něco nižší a prodlouží se i doba přikládání.A nebo vyrobit termostat,který při určité teplotě vypíná ventilátor.
Chápu, ale to atmos nemá vychytané, aby to makalo jak má?
Pokud nepojede ventilátor, nemůže to mít takovou účinnost přeci.
Ano má spalinový termostat. Jedná se o c18s. spalinový termostat se nastavuje pouze, že vypíná větrák při poklesu spalin když vyhořelo palivo.
JJ na to už jsem také narazil.
Jen jsem chtěl zachovat původní stav kotle. Výrobce to udává, tak by to mělo fungovat.
Nechápu, když jsem teď snížil tah komína, tak co by to ještě mohlo dělat.
doplněno 30.10.11 21:26:Počítám, že víc jak 20 Pa, které potřebuje atmos, protože klapka se otevírá po zahřátí.
A když jsem dříve oslovil kominíka, nechtěl ani slyšet o měření tahu. Říkal, že tah je určitě dobrý pro tento kotel.
Zřejmě ani neměl měřák. Komín je 160 nerez dlouhý 11,5m.
Nepochopil jsem,proč to neseřídí technik atmosu,,když je to starý pár měsíců,tedy v záruce. Jak budete řešit případnou reklamaci? Pracuji jako technik a setkávám se s tím,že zákaznik v záruce sám opravuje a seřizuje a když pak neví,jak dál ,dá to opravit v záruční opravě . Většinou je to ve stavu rýpal se v tom každý,kdo umí držet šroubovák v ruce .Je to pak práce typu komplet G.O. Díky neodbornému zásahu je bez záruky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.