Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krycí deska komínu

Od: satarajiri odpovědí: 16 změna:

Mám postavený nový komín - stavebnici s keramickou vložkou a kominík, když mi osazoval krycí betonovou desku na komín, seřízl vnitřní keramickou vložku cca o 3cm, prý kvůli dilataci vložky. Teď je tedy mezi krycí deskou a vnitřní vložkou mezera. Izolační vata kolem vložky končí 6 cm pod krycí deskou. Mě teď napadlo, jestli: nemůže tou mezerou pršet do vaty? aby mi nedocházelo k zatékání do komína? Prý by muselo pršet hodně šikmo, což je nepravděpodobné, ale já přesto nevím.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

satara jiri,

rozumím Vám dobře, že trubka pro spaliny končí pod krycí deskou? Tam končí i cesta spalin? pak jde 3 cm kudy, nežli odejde nad deskou do volného prostoru. Co to máte za komín?

Koukal jste na stránky výrobce?

Domnívám se, že jde o pokažené dílo.

doplněno 31.10.11 19:35:

@pajars , souhlasím s názorem na silikon... komín jezdí dilatací na výšku až 3 cm...ale musí kouř vyjít trubkou až nad komín, nikoliv končit pod deskou...

jen se tak satiricky zeptám od kdy se na komín cpe silikon*smich*ta fuka tam je cíleně,deska se přilepí ne,dá se pozor na odvětrávací pruduchy vní,a vložka co sní prochází je navolnoaby dylatovala ,osadí se věnečkem proti zatékání a tot vše,nebo to x let dělám blbě,že to nenapatlám tubama silikon*zed*u

ladislavtikal*

tak ted me prozradte jak se t dela kdyz firma ktera je vyrabi ty kominy tak to i takhle dela vy X let

doplněno 31.10.11 19:42:

sem to napsal blbe mezi deskou a vlozkou co je mezera tak to silikonujou aby nezatykalo mezi vlozku a desku tak

pecenkav*

To jako slepej silikonem desku s vlozkou? To teda v pripade, ze by se omylem stalo, ze by to opravdu drzelo, by se deska pri topeni zvedla nad zdivo nebo tvarovky a nebo jak tomu chcete rikat a po ukonceni topne sezony a vychladnuti vlozek by se zase ten komin tou deskou zaklopil?

Mam to brat vazne a nebo je to parodie?

vidím to tak že někde nastala chyba ,pokud tak to komín zustane přes zimu chtěl bych vidět na jaře jak bude po topení vypadat,tady se staví novostavby ,x druhukomínu ale u každýho kouká vložka nad,jeden to snad nemá je to ale systémově řešeno že poslední díl je místo šamotu izolovaná nerez trubka se stříškou a nasazena do vložky po vodě jak se říká

pajars, dejte foto..."místo šamotu izolovaná nerez trubka se stříškou a nasazena do vložky po vodě jak "...

fotku nemám ale má to, na konci danou nerez trubku2 plášt která je plněná vatou asi aby nechladla jeden kus je zasunut do vložky aby stékal kondenzát a vnější límeček sedí na vložce,nad deskou je asi 2 cm takový límeček a na vrchu trubky kruhový kryt proti zatékání deště,,prý mu to někdo dělal,ale okolo desky je vule,nevydím v tom tedy smysl ,sobně mam radši řešení šamot nad a nějaké ukončení

co to je za za stavebnici? nebo to je co dům dal?

ladislavtikal*

je to od plewa byl sem osobne u toho taky sem na to koukal kdyz sem od fochu zadelano zaroven s deskou okolo desky a vlozky cervenej silikon a bylo

kde že je ten silikon?

profikominy.cz/...

doplněno 31.10.11 20:07:

to já taky viděl, jak stavební firma vyškolená, a postavili komín obráceně...

je blbost aby trubka končila pod deskou, je blbost, aby trubka byla silikonovaná... viz řezy...

hodnocení

0x

tak vata mě končí pod deskou ale vložka je až nad desku asi 6cm a na ní nasazen ukončovací věneček z nerezu,chrání proti zatékání do vaty ,jinak je pravda že komín musí dlatovat vložky se pohybují a to i o pár cm,když si někdo zalepí desku do poslední vložky tak jí to dokáže i utrhnout nebo zničit komín

doplněno 31.10.11 19:24:

osobně bych se jak je tu psáno podíval na stránky výrobce jak má celý systém řešen,osobně jsem ještě nevidel konec vložky pod deskou,pokaždé byl otvor v desce větší kvuli dilataci než byla vložka,bal bych se toho že pokud je vložka uříznuta souměrně s deskou tak jí bud utrhne až se komín nahřeje nebo dojde k destrukci vložek,jako 8 metrovej komín nemá problém o 2cm nabýt

Krycí deska komínu
satarajiri
hodnocení

Toto je prý druhá možnost, jak se to dá udělat. Já tam mám ale desku, která má uprostřed otvor stejného průměru, jako je vložka, takže deskou nemůže projít nad, proto to uřízl pod deskou. Prý jsou toto dva způsoby, kterými se to dělá. Mě jde jen o tu vatu, jestli do ní nebude pršet.

satarajiri
hodnocení

Prý jsou dva způsoby, jak se to dělá. První jak máte vy, že vložka jde nad desku a tam je na ní nasazená hlava, nebo jako mám právě já. Mám desku s otvorem stejného průměru, jako je vnitřní průměr vložky, takže vložka nad desku neprojde. Proto se to seřízlo pod deskou. Jde mi jen o ten déšť a vatu.

tak nějakou jinou krycí hlavu,není škoda tam nechat jít vodu,osobně jsem viděl řadu komínů ale pokaždé šla vložka skrz desku,tak tento systém neznám,nebo takový ten napoleon cylindr,ale pokud vložka lícuje s deskou a není tam extra fuka tak tam voda snad nezateče,o víte pokud zateče není to dobré ale nic to snad neudělá,komín se ohřívá tak to vysychá,jak říkám většinou vídám vložku skrz nad komín viz cb komíny a ostatní

ladislavtikal*
hodnocení

0x

vlozky maji koncit bud jak se tady pise bud centimetr pod deskou a mezera mezi deskou a vlokou se siliknuje nebo vlozla prochazi nad desku a silikonuje se taky kolem a nebo se dava do silikonu limec a stahne se bud ke vlozce a nebo kdyz je to krk tak ke krku kdyz je plyn na horu doporucuji si nechat udelat strisku at vam do kominu nezatyka a dole si nechte rovnou s timto udelat jimec 3 cm a ten dejte do silikonu a tu strisku stahnete paskou k vlozce a je to

doplněno 31.10.11 19:36:

to i ten centimetr sem prehnal tam nemuzete mit skviru velkou ma to byl jako diletace kdyz se to ohreje ale tak velka nene

satarajiri
hodnocení

Komín mi před dvouma rokama stavěl zedník, který mi tu dělal i jiné práce. Je to klasická stavebnice, kdy je tvárnice, uvnitř vata a uprostřed keramická vložka. Měl jsem to udělaná tak, že poslední keramickou vložku jsem měl zároveň s poslední tvárnicí a na tom byla napevno deska, která má stejný průměr jako vnitřní vložka. Nedávno jsem si pozval kominíka na kontrolu a ten se zhrozil, že nemám nahoře dilatační mezeru mezi vložkou a deskou,prý se dělá 3mm na metr výšky, ale že deska sedí na vnitřní vložce. Sám kominík mi tu desku opatrně sundal, uřízl mi cca 3cm té vložky a dal desku zpět. Sám jsem se ho ptal, jestli to takhle může být a odpověděl mi, že když vložka neprochází skrz desku, tak se to dělá takhle. Prý komín má dostatečný tah na to, aby kouř nezalézal někam pod desku, že se toho bát nemusím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]