Titanové nádobí nebo s keramickým povrchem

Od: Datum: 30.10.11 12:36 odpovědí: 7 změna: 25.02.15 08:26
avatar

Ahoj

Vím,že už se to tu probíralo,ale odpověď na moji otázku jsem v hledání nenašla. Chtěla bych si pořídit (respektive napsat Ježíškovi :D) o nádobí.Nemůžu se rozhodnout ,zda titanové nebo s keramickým povrchem.Chybí mi informace,které je v čem lepší...

Horkým adeptem je toto : http://www.aston-kuchyne.cz/.Nerezové hrnce mám od Tescomy ,4 ks Tulip.Ráda bych tyhle černé.Hlavně pekáč bych uvítala.Prosím poraďte mi,které jsou lepší a proč. Díky moc.Lenka

doplněno 30.10.11 12:38:

Opravuji odkaz,kdoví proč *nevi*se to spojilo s další větou *ee*

http://www.aston-kuchyne.cz/


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.10.11 13:03
avatar

Dobrý den, něco už o tomto nádobí bylo napsáno.

Titanové nádobí:


Po tomto nádobí sáhnou všichni, kdo hledají opravdu kvalitu. Je vyrobeno z 9 až 10 milimetrů silného hliníku a potaženo antiadhézní vrstvou. Plazmovou metodou nanesená keramická mezivrstva s přísadou titanu zajišťuje abnormální odolnost proti mechanickému opotřebení a optimální přilnavost antiadhezivního systému k podkladu. U nás toto nádobí vyrábí například Top Moravia, a to metodou odlévání gravitačního ručního lití do kokilové licí formy ze speciální slitiny Silumin, která pochází pouze z německých hutí.

Na toto nádobí lze stejně jako na sklokeramiku použít i kovové pomůcky. Zesílené stěny akumulují teplo, ale také znamenají, že takové nádobí není právě pro střízlíky. Díky nepřilnavému povrchu na něm připravíte jídlo s minimálním množstvím tuku. Titanové hrnce se tak logicky snadno udržují.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/neni-…?c=A070319_171203_kuchyne_tom


Keramické nádobí:

Mít na stole pěkně propečenou husičku, lákavě zlatavé buchty, pizzu či horké křupavé zapečené těstoviny _ kdo by odolal? Abyste dosáhli kýženého výsledku, nestačí jen výkonná trouba, ale také vybrat pro přípravu pokrmu vhodný pekáč.

Nejznámější značku na trhu představuje asi francouzské nádobí Emile Henry. Je oblíbené jak pro vysokou kvalitu, tak pro syté barvy, které se v kuchyni dobře vyjímají. Pěkně vypadá i na stole. Nesmí však přijít do přímého styku s plamenem, proto se toto nádobí nejčastěji používá pro pečení a zapékání.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/neni-…?c=A070319_171203_kuchyne_tom

Ohodnoceno: 2x
 
Od: kejki
Datum: 30.10.11 15:01

Nádobím s keramickým povrchem myslí kovové nádobí s novým druhem nepřilnavého povrchu - speciální keramikou.

Je to lepší než teflon. Osobně jsem hliníkové nádobí opustil s pořízením indukční desky, i tu elektrickou pánev od ETY už nepoužívám. V titanovém nádobí je trochu oxidu titaničitého jako plnivo a mezivrstva, v podstatě je to nádobí s nepřilnavým povrchem, často žádným značkovým teflonem. Ale v rodině pár kusů běhá a spokojenost.

A pokud máte andulku, tak jí teflon v troubě, nebo remosce může zabít. Ale vůbec nic se z něj neuvolňuje a je úplně neškodný!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: cinematic*
Datum: 30.10.11 13:12
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 30.10.11 20:52

máme asi 3 měsíce masivní hliníkovou pánev s vrstvou keramiky,a zároven i titanovku taky hliník,a jak koukám manželka dělá jen na keramice,což je asi přiklad toho na čem se jí dělá lepe,prý supr,nechce už nic jiného,pánev je teda nějaký ruský výrobek stala nec 2tis s poklicí ,ted přinese ježíšek i pekáč

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lm®
Datum: 30.10.11 21:05
avatar

Děkuji všem za snahu pomoci.

Asi zvolím ten keramický povrch.Přímo s firmou Aston asi nikdo zkušenost nemá,že?

Od: klo
Datum: 14.12.11 19:12

Dodávka nádobí od Aston během 3 dní, nádobí zdá se bez závad. Jen v návodu je napsáno, že před 1 použitím se má umýt ručně nebo v myčce. Dali jsme ho tedy umýt v myčce při 55°C na rychlé mytí a trochu nám to narušilo spodek dna. Hliníkový povrch tak zešednul a při utření zůstala utěrka děsivě černá. Po zaschnutí ale už hliník nepouští. Jinak materiál keramiky super, nelepí se a opravdu stačí nádobí vytřít do sucha třeba ubrouskem a je to čisté. Do myčky už tedy hrnce dávat neplánujeme. Prášek SOMAT asi byl agresivní. Zdá se, že vaření bude v nádobí radost.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: barka
Datum: 25.02.15 08:26

Každé nádobí, které má nějakou umělou povrchovou vrstvu se dříve či později poškodí, co se během používání odře to se dostane do jídla a navíc při výrobě takového nádobí se nedá obejít bez poměrně nebezpečných chemikálií, které se do jídla také mohou uvolňovat. Rozpálení pánve na vysokou teplotu, např. pro přípravu steaku taky většinou poškození povrchu jenom urychlí.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.