Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám zděnou kůlnu a není tu strop, jsou tu trámy a od podlahy koukáte na tašky, je to menší stavba, půdorys 5x3 metry a mě jde o to, že potřebuji položit na trámy z horní strany něco, co mi to uzavře. Nápad byl prkna, pak sádrokarton, trámy jsou od sebe cirka metr, jsou tu ctyři. Napadá vás jiné, levné řešení? Kdybych použil sádroš, jak silný a neprohnul by se? Kolik by mě vůbec stál, je to patnáct čtverečních metrů, neznám ceny, děkuji za vaše nápady, Bizon
tak jsem to tak hodil do tužky a pokud dáte prkna coulovky jak se říká -2,5cm tlouška tak to vyjde kolo 1700kč ,tady se pohybuje cena za kubík 4,5tis,pak druhou variantu bych viděl osb desky,ale na metrovou rozteč bych viděl něco silnějšího aby jste se nepropad ale tam už zase je cena kapku někde jinde,je pravda že už je to nalakované a práce je rychlejší ale dražší,osobně bych použil prkna
Přesně jak píše Luigi - OSB desky. Sádroš je sice dobrá věc, ale do kůlny absolutně zbytečná. Musel by se dělat rošt (metrová rozteč na SDK je moc), muselo by se to tmelit. Problém by byl s vlhkostí, tašky mohou kdykoliv praknout a i když dáte zelený SDK, poškodí se. Naproti tomu OSB v kůlně neurazí, když máte štěstí lze je sehnat i velmi levně a především, je pevnější - takže položením na trámy vznikne pochozí vrstva a vznikne Vám další patro...
ano poradna, ne kopírna. A uvést zdroje je slušnost. Vložit odkaz by vyšlo nastejno, jen by člověk prohlížející odpověďi nemusel 7x "pejdžovat" (PgD).
Tazateli: OSB možná vyjdou levněji než ta prkna (záleží na zdroji), ovšem k povaze a předpokládánému vzhledu bych se asi taky klonil jako @pajars k prknům.
Pokud je to jen kůlna a nejde tedy o nějakou úsporu tepla,poněvadž není asi vytápěná,tak by asi stačilo nalepit mezi trámy desky polystyrenu a nechat je tak.
JABRAKA
Před časem jsem řešil podobné dilema, jen ve větším prostoru. Použíl jsem plechové panely vyplněné polyuretanovou pěnou. Používají se na zateplování hal a prodává to firma Kingspan v Hradci Králové. Koupil jsem zbytky levnější v kvalitě B. Je s tím pohodlná manipolace a strop vypadá velmi pěkně. Když svítím tak je v dílně docela jasno, strop výborně odráží světlo. Navíc to výborně tepelně izoluje. Při větších délkách je nutné pověsit nebo podepřít. V rozměrech které uvádíte je to samonosné. Panely mají na bocích zámky a zapadají do sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.