Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozklížení židle

Od: strejdalenin* odpovědí: 5 změna:

doma jsem se rozhodl, že si zklížím židle, ale některé slepené spoje nejdou rozlepit. Je na to nějaký fígl. gumovou paličkou to roztlouci nejde.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Pokud je spoj s klasickým kostním klihem, ve vodě se rozmočí a povolí. Kostní klih se používal do konce let 50tých, pak se začal používat kasein, ten a další už byl voděodolný. Při opravě asi někdo použil už novější lepidla. Truhlář většinou takový spoj rovně uřízne, navrtá a vloží falešný čep a znovu to slepí, v místě spoje zůstane čárka.

strejdalenin*
hodnocení

Mám dojem, že to již někdo slepoval novějšími lepidly. Zkoušel jsem to nahřát horkovzdušnou pistolí jeslti to pak nepůjde roztlouci a bohužel ani to nepomohlo.

hodnocení

0x

Nevím o jaké židle jde, ale některé čepy bývají zajišťovány proti vytažení hřebíkem.

hodnocení

0x

Pokud se ten spoj vůbec nehýbe, tak bych to asi nechal být. Pokud se aspoň trochu hýbe, tak se podívej jestli není někde nějakej šteft (hřebík) a ten vytáhni, někdy se to neobejde bez lehkýho zásahu dlátem. Pak to už půjde snad trochu rozkejvat a vytáhnout.

strejdalenin*
hodnocení

Hřebíky tam nejsou. Občas na jedné straně je spoj úplně rozjetý a jidne právě drží až moc pevně, že nejde ani roztlouct

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]