Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natažení stropu lepidlem nebude s tím problém

Od: thorteam odpovědí: 5 změna:

Chtěl jsem se zeptat, stavím RD a potřebuji vyřešit otázku jak udělat stropy v 1.NP. Dům je z Porothermu a stropy jsou nosníků a hurdisek ale je to strašně krivé, nechci to zatím řešit SDK tak jsem si myslel že by to spravilo lepidlo i vrstva druhá vrstva z perlinkou a potom dvojtý štuk na srovnání nerovností. Předem děkuji za odpověd. Přikládám obrázek pro představu stropu.

Natažení stropu lepidlem nebude s tím problém

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atlantean*
hodnocení

2x

Zdravím. Doporučil bych Vám nejdříve po obvodu proměřit, jak fatální nerovnosti jsou, Pokud předpokládáme, že věnec byl zašalován a betonem vylit v rovině s nějakou drobnou tolerancí dá se zároveň předpokládat,že nosníky jsou usazeny v rovině. Tím pádem musíte zjistit největší nerovnosti v ploše a hlubší prohlubně dorovnat omítkou. Nedoporučuji lepidlo, protože větší vrstvy lepidla od 1 cm výš praskají i přes sítě. To se mi stalo když jsem dorovnával větší nerovnosti na komíně u dvířek, do týdne byl vypraskaný štuk, přestože jsem perlinku neopomenul. Musel jsem to shodit a koupit maltu, jinak bych to zákazníkovi (velmi šetřivý pán) spravoval ještě teď. Druhý případ byl stejný jako Váš strop, nosníky, tvárnice vylité betonem - vím, jak to je křivé, koneckonců i překlady z těchto materiálů bývají stejné. Majitel to řešil svépomocí stejným způsobem na jaký se ptáte. Strop vypadá vcelku kvalitně,co se týká roviny, je to prostorná vstupní hala s krbem, v patře nad stropem je obyvatelné podkroví. Letos jsem se tam byl podívat , je to cca.7 let od stavby. Ve stropě vznikly 2 dlouhé dosti viditelné trhliny poděl položených nosníků. Je možné, že to bylo způsobené tlakem váhy střechy na pozednici, ale to jsou dohady. Trhliny jsem opravil lepidlem, přeštukováním a zamalováním bílou barvou (strop je bílý, u barevného by zřejmě vznikl problém odlišného odstínu). Taktéž ve spojích tvárnic vzniklo množství vlasových trhlinek, ale to není na první pohled až tak patrné, pokud je strop vyšší. Každopádně Váš strop je určen na maltu, ce se týká srovnání nerovností. V dnešní době je docela problém sehnat šikovného zedníka, co umí házet strop, nejlépe staršího mazáka. Já osobně znám jen 2 kvalitní Čechy na stropy (jinak Ukrajinci to většinou dělají, jako všechno, ale prasí to) a to se ve stavebnictví pohybuji přes 10 let. Osobně stropy nedělám vůbec a lidem doporučuji sádrokarton, přesto, že ten zase vypraskává v rozích když ho někdo odflákne, nicméně řekl bych, že je snadněji opravitelný akrylovým tmelem. Takže Vaše úprava je možná , nicméně za nějakou dobu zřejmě strop vypraská. Možná bych pokud se takto rozhodnete doporučil místo vnitřního štuku použít štuk vnější, obsahuje cement, tím pádem je odolnější vůči vypraskání. Šťastnou ruku při výběru.

thorteam
hodnocení

Chtěl jsem všude dávat SDK proto mám ty stropy holé, jinak celej barák jsem si dělal sám co se týče zedniké stránky a omítat se mi to prostě nechtělo. Počítám že čásem tam pujde SDK ale zatím nejsou finance a čas tak to řeším takto. Jinak jsem takhle natáhnul a vyštukoval strop v komoře v kuchyni a v technické místnosti a bylo to pekný ale na takhle velkou plochu se raději poradím se zkušenejšími mazáky :)

kjanik112*
hodnocení

1x

Vždycky se napřed omítl strop, a pak se dělali stěny, aby se omítkou ze stropu nezastříkali. Co už teď s tím, zbývá už opravdu jen to lepidlo, jak uvažujete.

thorteam
hodnocení

foto je je z kuchyně tak se nedivte že jsou tam UD profily, pouze pro ilustraci :D

atlantean*
hodnocení

0x

Jestli se Vám to povedlo v těch komorách, tak jděte i do větší plochy, ovšem za peníze,co by jste ušetřil v materiálu už koupíte nějakou tabuli sdk nebo balík závěsů na ně *stop* pokud ovšem materiál máte k dispozici... Funguje to přece jenom jako další izolační vrstva. Já se s tím jednou trochu spálil. Vyspravil jsem původní palachový strop (tenhle materiál je podotýkám prodyšný - navíc nad stropem byla nezaizolovaná půda), pak jsem strop snížil cca. o 16 cm sádrošem a do něj vložil vatu Rotaflex. Sádrokarton jsem vzal Sokratem, následně 3 x Primalexem Plus bílým. Měl jsem prostě strach, že kvůli té půdě (byla ve strašném stavu) bude mé tehdejší přítelkyni zima v mrazech. Shodou okolností, šlo také o kuchyň spojenou s obývákem. Jinak zdi jsem taktéž uzavřel penetrací, vápenným nátěrem a opět primalexem. Asi tak týden po nastěhování se při jakémkoliv větším vaření tj. myšleno 4 kouřící plotny a kuře v troubě začal nehorázně potit strop, ale takovým stylem, že po stěnách tekly čůrky vody *zed* Vyřešily jsme to dočasně větráním na chodbu při vaření, byl to RD, ale to zase vždy přilákalo naše dva psi a kočku, se kterými prostě vařit nešlo, to si jistě dovedete představit. Ve finále došlo k objednávce velmi silné digestoře a vyhnání zvířat na dvůr. Od té doby to s těmi vrstvami příliš nepřeháním. Ovšem fakt je, že přítelkyně měla v zimě topení na dvojku ze sedmi možných a spali jsme pod tenkou dekou.Takže úspora jistá. Čím víc vrstev, tím lépe, ale zajistit kvalitní odvětrání.

Ještě jsem také spravoval nerovnosti, ale to byly opravdu velmi křivé stropy v úhlopříčce až 8 cm, na výslovné přání zákazníka, který nechtěl ani vidět sdk a my zase stropy dohazovat maltou (4 patra po 200 m2) srovnávat polystyrenovými deskami. Sem tam se desky přibrousily, sem tam se přidalo lepidlo a celé se to zatáhlo sítí s lepidlem a vyštukovalo. Mě se ten postup nelíbil, nepoužily jsme ani hmoždinky, ale náš zákazník náš pán. Bylo to bez záruky, až mu to jednou spadne do kafe... *nevi*Ale říkám tam šlo o obludné nerovnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]