Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poslední dobou mám problém s odtokem vody z wc a vany. Když spláchnu, tak se wc naplní do poloviny a pak pomalu odtéká. Nespláchne se tak vše a i u vany je slabý odtok. Bydlím v bytovce v přízemí. Dřív jsem takový problém neměla. Je pravda, že v okolí kopou asi kanalizaci, takže to může mít na to vliv. Kam se obrátit k prověření?
Kanalizační roura z umyvadla a vany končí ve stoupačce za záchodem.Ve stejném místě je vyustěna i roura z WC.Pak pokračuje společně s odpady z ostatních bytů do jímky,odkud je svedena do městské(obecní)kanalizace.Kopání v okolí asi není příčina vašich potíží.
Kdyby byla ucpána společná svodnice ,v přízemí byste asi měli brzo plnou vanu odpadní vody od sousedů nad vámi.Takže asi je ucpaná roura ze záchodu do společné stoupačky .Pokud nepomůže gumový zvon,je třeba odšroubovat WC a do roury strčit gumovou hadici.Záchod se pak posadí zpátky,je dobře vývod pak zatěsnit silikonem.
JABRAKA
Murku, Jarda má (skoro jako vždy) pravdu. Závada je někde u Vás. Nejdříve bych došel do drogerie, koupil produkt na ucpané odpady. Jejich názvy by zbytečně zabraly místo a můžou se lišit podle prodejny. Aplikujte dle návodu, za dvy dny opět. Pokud se to nezlepší, pak je čas na opraváře, aby na místě po prohlídce navrhl nejlepší řešení.
Osobně se mi vyplatil krtek, používám ho jak doma, tak i v práci jako prevenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.