Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci si udělat sám omítky na Ytongové příčky v novostavbě.Jak mám postupovat?Je potřeba nějaká penetrace pod omítky(aby netvrdlo rychle lepidlo na perlinku),z čeho omítky...? Jak to udělat ,aby nepraskala omítka v rozích-napojení Ytong-pálená cihla?
Dále v jakém poměru se dělá klasická omítka písek-vápno-cement ,?
Děkuji za rady Aleš
Já bych nic nemíchal, pokud budete dělat příčku v domě stačí vám normální lepidlo 25 kg za 90 Kč, pokud venku tak Flexi kolem 270 kg za 25 kg. Mě začala stěna s Itongu pracovat - bohužel nedal jsem perlinku aproto ji velmi doporučuji a potom přeštukovat. Samozřejmě že stěna by šla naštukovat přímo, ale po mých zkušenostech dávám perlinku. Lepidlo vám jen tak neztvrdne, to by muselo být sakra horko, při normálním pracovním tempu je to v pohodě, pokud by vám trochu zvrdlo prý se nemá znovu ředit vodou.To s těmi rohy to samé - cihlu bych očistil a dal perlinku, pak přestukoval. Štuk nemíchejte kupte směs.
Proč by si to nemohl udělat když do toho má chuť? Zedníci neví co by chtěli. Nechci se jich dotýkat plošně, mají povětšině IQ houpacího koně a důležitost státního úředníka.
Jo,to by ale ty zedníci museli za něco stát.Stavěli mi celou hrubou stavbu,na co mákli,to zkurvili, a to si říkali profíci
za 40 000 Kč měsíčně/1 zedník.
Zedníci chtěj jen prachy,ale jsou to jen patlalové.Nechci už na báráku žádnýdo řemeslníka ani vidět.
Zkurvil jste si to s odpuštěnim sám jestli jste jim platil předem a nebo jestli jim to přebral a zaplatil , promiňte nechtěljsem používat slovník zedníků ,ale začal jste si
To vám dělali ještě v hodinovce ne
Dennny, 40.000 mesicne pro zednika nic moc vydelek neni. Spis je to podprumer. Jak umí zedník pracovat se pozná za 1 den... Podle Vašeho dotazu soudím, že o stavařině nevíte vůbec nic. Asi si rikate, ze na tom nic neni, ale ono nic neni ani na operaci srdce, když se to umí. Jak natáhnout perlinku teoreticky zjistíte tady na poradně. Totéž platí i o štuku. Realita bude ale úplně jiná. Jak má být směs lepidla správně hustá nebo řídká zjistíte až praxí,jak to srovnat aby to nebylo hrbaté taky. Štuk budete umět tahat a filcovat až budete stavět třetí dům. Do té doby si tak uděláte ostudu a s láskou budete vzpomínat na zedníky co Vám vše zkur... Pro příště, existuje tzv. technický dozor investora, který Vám na domě ušetří až 40% nákladů a vy jako laik nemusíte hnout ani prstem.
Zvláštní, koukal jsem na web Ytongu na sekci jak se staví zeď /... a nic moc o omítání jsem tam nenašel. Na jiných fórtech je toho ale poměrně dost, zkuste to tam. Ve zkratce: určitě si omítku nemíchejte sám, dneska se to už snad nikde nepoužívá, snad tak na omítnutí chlívku nebo stodoly. Použil bych perlinku + omítku, tu perlinku bych dal zejména v místech napojení na různé další materiály. Podrobněji viz např. forum.tzb-info.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.