Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, jak se dá připevnit stropní světlo na sádrokartonový podhleh. Jsou na to nutné nějaké speciální hmoždinky? Kolik kg vlastně taková sádrokart. deska vlastně udrží? Díky.
Jsou na to jiné než klasické hmoždinky(mají osazení aby neprolezly stropem,a na druhé straně po utažení udělají "motýlka"),s nosností bych si hlavu nelámal pokud je podhled správně provedený tak unést světlo mu nebude dělat problém.Ale počítal bych cca.3-4 kg na m3.
Asi se ptám blbě, ale jak poznám tu nejlepší hmoždinku ? Jde mi o to, že v jedné místnosti by mělo být stropní světlo těžké něco přes 3 kg a ve druhé místnosti dvě světla - každé 2,5 kg. Tloušťku sádrokartonu zatím nevím, předpokládám, že tam budou chtít dát řemeslníci ten nejslabší. Prostě mám strach, aby na nás to světlo nespadlo. Jestli to chápu dobře, ta deska se přichytí na nějaké kovové profily, které jsou připevněny pod stropem. Je teda možné to světlo přivrtat skrz tu desku rovnou na ten "rám"? Omlouvám se za naprostý amatérizmus
.
Omlouvat se nemusíš.Pokud ti stropy dělá firma,určitě předem víš,kam přijdou elektrická zařízení,tam totiž musíš mít přivedeny kabely.Pro ten kabel tam budeš mít otvor a ten by měl být poblíž kontrukčního profilu.Do něj se přímo zašroubuje závěsný hák pro lustr.Sádrokartonáři by to měli vědět předem.
JABRAKA
My jsme dělali sádrokartonový strop v děts.pokoji. Lustr jsem také přidělal vruty rovnou na kovový profil. Je pravda, že justr moc nevážil, ale dle mého názoru tam lze věšet i těžší lustry. Hlavně taky musíš vědět, kudy vedou ty profily!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.