Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlím v paneláku, jsem vlastníkem bytu, ale jinak jsou byty ve vlastnictví bytového družstva. Nájemnici pod námi zatéká mírně ze stropu na WC. Vyměnili jsme na našem WC (máme Geberit) těsnění-mezikus mezi nástěnnou keramickou mísou a odpadem a doufali že problém je vyřešen. Zatéká však dále. Nevím jak postupovat. Mám se já nebo sousedka obrátit na bytové družstvo když nevíme kde je problém? My máme mezi WC a šachtou zeď, kterou pochopitelně nechceme bourat (takto jsme byt koupili). Má toto řešit bytové družstvo, zvláště pokud se neví, kde je problém, nebo je toto náš problém a musíme prostě zbourat koupelnu a WC, zjistit kde je problém a ještě všechno sami zaplatit? Kde je toto stanoveno? Děkuji za odpověď
Nejspíše když zatéká od vás k sousedce pod váma tak chtě nechtě problém je u vása oprava se bude muset řešit také u vás. jakou máte stoupačku myslím odpadní je už plastová nebo ještě z azbeztocementu jestli z tohoto tak by tomohlo téct z napojení wc nebo od vany tento přechod se velice špatně těsní plast do azbeztocementu.Pokud to dělal mistr instalatér a použil všemi vychvalované medvědí hovno,které vůbec není určeno na tyto aplikace.Samozřejmně to zaplatíte vy jedině kdyby byl problém na stoupačce tak se to hradí z bytového fondu.Přečtěte si co máte ve stanovách co kdo platí.Tyto opravy pokud není přístup z koupelny se dají celkem dobře udělat ze strany kuchyně za sporákem se vytvoří přístupový otvor a tudy se vše opraví musí tam ale být plastové vodovodní trubky .otvor se pak zazdí nebo se koupí dvířka která se do otvoru osadí.
Blanko,je nutné eliminovat postupně všechna místa,kde by voda mohla vytékat.Nejčastějším vinníkem bývají spoje pod vanou,nebo vyústění odpadové trubky v stoupačkové šachtě.Také to může být i protékající voda po trubkách v instalační šachtě..
JABRAKA
doplněno 28.10.11 08:57:Přidávám doplněk,protože bych se skutečně rád dozvěděl,jak se situace vyřešila.Pokud vznikly nějaké další komplikace,mám s těmito problémy hodně panelákových zkušeností.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.