Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatékání WC, koupelna

Od: blankam odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, bydlím v paneláku, jsem vlastníkem bytu, ale jinak jsou byty ve vlastnictví bytového družstva. Nájemnici pod námi zatéká mírně ze stropu na WC. Vyměnili jsme na našem WC (máme Geberit) těsnění-mezikus mezi nástěnnou keramickou mísou a odpadem a doufali že problém je vyřešen. Zatéká však dále. Nevím jak postupovat. Mám se já nebo sousedka obrátit na bytové družstvo když nevíme kde je problém? My máme mezi WC a šachtou zeď, kterou pochopitelně nechceme bourat (takto jsme byt koupili). Má toto řešit bytové družstvo, zvláště pokud se neví, kde je problém, nebo je toto náš problém a musíme prostě zbourat koupelnu a WC, zjistit kde je problém a ještě všechno sami zaplatit? Kde je toto stanoveno? Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejspíše když zatéká od vás k sousedce pod váma tak chtě nechtě problém je u vása oprava se bude muset řešit také u vás. jakou máte stoupačku myslím odpadní je už plastová nebo ještě z azbeztocementu jestli z tohoto tak by tomohlo téct z napojení wc nebo od vany tento přechod se velice špatně těsní plast do azbeztocementu.Pokud to dělal mistr instalatér a použil všemi vychvalované medvědí hovno,které vůbec není určeno na tyto aplikace.Samozřejmně to zaplatíte vy jedině kdyby byl problém na stoupačce tak se to hradí z bytového fondu.Přečtěte si co máte ve stanovách co kdo platí.Tyto opravy pokud není přístup z koupelny se dají celkem dobře udělat ze strany kuchyně za sporákem se vytvoří přístupový otvor a tudy se vše opraví musí tam ale být plastové vodovodní trubky .otvor se pak zazdí nebo se koupí dvířka která se do otvoru osadí.

des*

K sousedce nemusí zatékat přímo od vás,někdy teče voda po odpadové rouře,z úplně jiného patra.Je potřeba se dostat do šachty a hledat i tam.

jabraka*
hodnocení

0x

Blanko,je nutné eliminovat postupně všechna místa,kde by voda mohla vytékat.Nejčastějším vinníkem bývají spoje pod vanou,nebo vyústění odpadové trubky v stoupačkové šachtě.Také to může být i protékající voda po trubkách v instalační šachtě..

JABRAKA

doplněno 28.10.11 08:57:

Přidávám doplněk,protože bych se skutečně rád dozvěděl,jak se situace vyřešila.Pokud vznikly nějaké další komplikace,mám s těmito problémy hodně panelákových zkušeností.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]