Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka PVC lina

Od: salam* odpovědí: 11 změna:

V bytě máme položenou plovoucí podlahu, ale špatně, bez tlumících desek, takže každý krok se k nelibosti sousedů nese domem. Hodláme položit lino a rád bych věděl, zda se hluk utlumí položením lina přímo na stávající plovoučku a zda se na linu časem nevyšlapou např. spoje desek plovoučky, která není zrovna nejrovnější. Hodláme zaokupit nižší PVC s tvrdším povrchem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neutlumí se nic to by jste to musela dát pod plovoučku,každý krok totiž přibouchne zas plovoučku k podkladu a to dělá ten největší problém tlumící vložka musí být mezi dvěma tvrdými materiáli tudíž mezi plovoučkou a betonem.Vše ostatní je k utlumení kročejového hluku zbytečná investice.

skokycz*

bod a naprostá pravda...! Akorát jsem to tak chtěl napsat po přečtení dotazu.

Neni co dodat

pt®
hodnocení

1x

Plovoučka je levná a jsou na ni reklamy, proč? Plovoucí laminátová podlaha je studená, je na ní vidět každá ťápota a slyšet každý krok. Nedej Bože, vám prasknout voda, tak vezmete krumpáč a vykopat. Když položíte na plovoučku lino, tak se udělají obrysy, zda PVC trochu stlumí je možné. Nejlépe je rovnou položit PVC. Já doporučuji Holandské lino NOVILON, které má více druhú, podle tloušťky a je to lino vrstvené. Vyrábí firma forbo. Podívejte se na stránky? forbo.cz - stařenka

doplněno 26.10.11 23:57:

Nejlépe je, rovnou položit PVC na vystěrkovaný beton /plovoučku raději odstranit/

stirecek*
hodnocení

0x

Na linu se časem projeví jakákoliv nerovnost...co takhle plovoučku rozebrat a dát pod ni hobru?

salam*
hodnocení

Všem moc děkuji za rady. Jen se musím rozhodnout pro nějakou variantu, neboť podlaha v paneláku je tak rovná, že mezi místnostmi je i několika centimetrový rozdíl a díky provozu domácnosti nelze uvažovat o samonivelačce.

skokycz*

Ale neříkejte, že nelze provoz domácnosti odvést během víkendu pryč. V pátek si vzít dovolenou, rodinu poslat třeba k babičce, vzít kamaráda a udělat samonivelačkou podlahy a to aspon ve dvou místnostech, kde je maximální provoz. A pak postupně dodělávat tam, kde se dá v pohodě ta která místnost oželet.

stirecek*

saláme existují různé přechodové lišty na různé přechody i v rozdílných výškách, takže nivelačka na rovnání celého bytu je nesmysl. Pokud ale chceš dávat lino, musíš dát pevný podklad a lino nejlépe nalepit. Je už na tobě, co si vybereš, já dával pod plovoučku 8mm hobru, ne kvůli sousedům, bydlím v přízemí, ale i kvůli teplu a má to něco do sebe. Pokud se ti podlaha nebude houpat, nebude ani hluk. Hobra udává zvukový útlum cca 26decibelů, takže nakonec může být podlaha ještě míň hlučná než lino, když je dobře položená a nehoupe se. Jestli je plovoučka levná...?...jsou i dražší a kvalitnější. Lino je u mě poořád lino, někdo tomu říká vinyl apod, ale je to pořád lino, stejně jako byla jednu dobu v módě korková podlaha, dnes o ni není zájem, kdežto plovoučky se prodávají pořád a jsou i kvalitnější.

pity*
hodnocení

0x

Zdravím. Já bych Vám doporučil na plovoučku položit PVC značky Gerflor. To má vespodu filcový podklad, který jednak minimalizuje nerovnosti podkladu a jednak je určitě teplejší než lamináty.

Jinak zpráva pro "stirecka". Prosím Vás pojem "lino" se kdysi používal pro pojem PVC podlahovin. Jinak "Linoleum"(Marmoleum), "PVC"( Polyvinylchlorid), "CV" podlahy a "Vinylové"podlahy jsou úplně odlišné podlahoviny. Liší se od sebe samozřejmě jinou skladbou surovin z nichž se vyrábí.

stirecek*

Já jen, že u těchhle novinek až čas ukáže, jak budou/nebudou oblíbené, podobně stejně rychle byl oblíbený korek, ale stejně rychle o něho přestal být zájem, zatímco plovoučka stále žije. Jen bych dodal, že ať už cokoliv dá na plovoučku, hlučnost nesníží, protože plovoučka se mu houpe a tím tu hlučnost dělá. Když ji dobře podloží a srovná, hlučná určitě nebude. Takže lino, pvc, vinyl nebo cokoliv podobného jen na pevný podklad.

salam*
hodnocení

O rozdílu mezi PVC a Marmoleem vím, také jsem již prohlížel PVC s filcovým podkladem. Ona nešťastná plovoučka byla před lety nainstalována díky značným nerovnostem podlahy. Kvůli problematičnosti vystěhovat rodinu mimo byt, včetně domácích mazlíčků a vyrovnat podlahu samonivelačkou tak, že znemožní přístup do bytu nyní řeším náhradu hlučné plovoučky, která je značně náchylná na vlhko nebo třeba pád talíře (pošrábání), ale na níž je nainstalovaná kuch. linka. Uvažuji o odříznutí laminátky u nohou linky a vyrovnání nivelačkou na dvakrát, poté položit PVC nebo linoleum. Všem děkuji za rady a pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]