Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška dveří a zárubní

Od: rewq odpovědí: 5 změna:

Mám ocelové zárubně. Vrch spodního pantu je 25 cm nad zemí. Teď na to chci dát nivelaci a dlažbu. Chtěl jsem postupovat tak, aby finální povrch dlažby byl tak 23 až 22,5 cm pod vrchem spodního pantu - dodavatel dveří mi říkal, že spodní hrana dveří je 22,5 cm pod pantem. Ale zedníci mi tvrdili, že je potřeba dát 2cm stěrky a pak dlažbu, jenže tím se dostanu tak na 21,5 cm pod pant a dveře by se podle mě musely řezat. Říkali mi, že se dává beton tak aby končil přesne s povrchem toho "prahu" mezi bočnicema zárubní - té dvojité příčky dole a na to se pak dáva dlažba. Podle mě bych už pak byl moc vysoko, tak jsem je nechal udělat ten beton níž abych byl s dlaždicema zhruba na úrovni té příčky. Co vy na to? Jak to teda je? Pokud mám pravdu, tak jak by se dělala spojená dlažba mezi místnostmí? Uřízne se práh v zárubích? nebo dveře?

Dík,

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x

Spodní hrana dveří je 22,5cm a ještě se nechává cca 7mm mezera, takže 23,2cm je ideální výška. To ale neplatí pro zedníky, každý to dělá podle svého a vždy mají svou pravdu. Co jsem usazoval cca 200dvěří ve škole, skoro všechny jsem musel řezat. Fór byl v tom, že každé jinak. O tom, že většina futer byla uprostřed zůžená je škoda mluvit.

pecenkav*

Zednici maji pravdu, ten prah ma byt skutecne s cistym betonem a na to pak dlazba, a co se tyce tech 200 usazenych dveri se zuzenymi futry, to je tvoje chyba, futra se museji pri usazovani a zazdivani rozeprit na prostredku prknem.

stirecek*

...až na to, že ty futra zazdívala nějaká zednická firma a dveře dávala firma, která se zabývá dveřma. Ale máš pravdu, kdyby si mě najali, pak bych neměl tolik práce se zkracováním a zužováním dveří;)

rew
hodnocení

No jo, ale kdyz se to tak udela, tak tam neni mezi pantem a podlahou ani 22 centimetru. Takze tam nedam dvere. Co vy na to?

pecenkav*
hodnocení

0x

tady si to najdi, montkov.cz/... , na strance 15 a na strance 17 mas k tomu tabulku.

doplněno 27.10.11 12:12:

Tam je to celkem jasne videt, pant vychazi 23,5 cm od ciste podlahy a na dverich 22,5 cm, takze 1 cm od podlahy.

doplněno 27.10.11 12:14:

A pak to taky nechce kupovat ruzny levny dovazeny dvere z OBI a spol, ja chodim dvere kupovat s metrem v ruce a hledam ten spravny rozmer, na papirku mam napsany miry ke vsem pantum a radsi merim, taky uz sem mel dvere o 5 cm u podlahy kratsi, nez by mely byt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]