Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit termosku

Od: redroker® odpovědí: 20 změna:

Již léta používám termosku (z nerez.oceli),výhradně na čaj a za tu dobu se uvnitř vytvořil černý povlak. Teď se sem tam ze dna odloupne kousek a je vidět opět původní čistá ocel.Je nějaká rada,jak termosku komplet vyčistit?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bingo*
hodnocení

0x

v horké vodě rozpustit kyselinu citronovou naplnit tekutinou až po okraj a nechat přes noc stát mělo by to fungovat,mě to ani nerez nepoškodilo. Čistím tak i varnou konvici která má nerezovou plotýnku uvnitř,Ovšem kamenec v konvici se tak lehce nevzdá jako usazenina po čai v termosce.j

hodnocení

0x

Já čistím octem.

hodnocení

Díky!Kde se dá kyselina zakoupit?

bingoz

kyselinu mají v potravinách i v drogerii většinou tam kde jsou přípravky na zavařování.Ocet mi přijde dosti agresivní.Dávkovat podle toho jak vidíte že to učinkuje-můžete přisypat dobře promíchat a v teplé vodě.

hodnocení

Pokud použiji ocet, v jakém poměru?

Na 1l - čtvrt l octa.

doplněno 26.10.11 12:40:

kys.citronová je k dostání běžně v drogerii.

hankauk*
hodnocení

0x

Místo kyseliny citronové můžete zkusit i na kousky nakrájený citron zalitý vařicí vodou. Pomoci by měla i coca cola - nalít a nechat stát. Pak můžete vzít štětku na nádobí a ev. dočistit. :)

arakain77*
hodnocení

0x

savo s vodou nechat působit tak dlouho až bude termoska krásně čistá nebojte se klidně i přes noc pak opláchnout vodou 3x

sargo*
hodnocení

0x

Když už nepomůže nic z výše zmíněného, používám na ty nejdrastičtější usazeniny (a na spálené hrnce :-D) Krtka, co je na ucpaniny v odpadech *smich* Zvládne vše *frajer* Jenom ta spotřeba vody při oplachování pak poněkud stoupne... *smich*

kejki
hodnocení

0x

Ocet a savo žerou gumová těsnění.

hodnocení

0x

Tohle jsem vzdycky take resila,myslim ze kazdy.Bala jsem se pouzit chemikalie,snad jen ocet opatrne,ale vyresila jsem to uplne jinak.Milou termosku jsem vyhodila,koupila si ti kovovou-nerozbitnou a tam se nemusim bat cisti stetkou mechanicky a jakkoliv.

hodnocení

Šetrný způsob s nakrájeným citronem a vař. vodou nezabral (lázeň téměř 15h).:(

rewq
hodnocení

0x

potrebujes abrazivum. Dej do toho trochu vlazne vody, a nasyp tak jednu polevkovou lzici ryze, nebo pisku, nebo co te napadne, jestli mate doma nejaky tvrdy kulicky, nebo drobne maticky ci sroubky, mozna i mensi mince. zasroubuj. a trepej s tim jako se shakerem (sejkrem) asi tak 3 minuty. Uvidis jak to zabere. dej vedet.

hodnocení

0x

Tak já jsem na tohle dostala tento recept. Syrovou bramboru nakrájíš na kostičky, vložíš do termosky, zaleješ trochou vody, a energicky zakvedláš pokaždé, když si na to vzpomeneš. Nejlépe je to tam nechat přes noc. Sama jsem to sice nezkoušela, ale za pokus to stojí. *placni*

ahasver4*
hodnocení

0x

Mám zaručený způsob.Použijte tablety na čištění zubů.Stačí pět tablet,zalijte vodou,teplou a nechte do rána.Termoska je jako nová.X krát vyzkoušeno!:)

doplněno 27.10.11 14:38:

A věřte tomu,když dokáží vyčistit usazený nikotin,tak termoska je pro ně legrace...*ua*

hodnocení

Tak vyřešeno,zkusil jsem ty matičky,šrouby,hřeby a k tomu tekutý písek a termoska je čistá!*slunce*

denisaw*
hodnocení

0x

My, když doma čistíme rychlovarku, tak tam dáme bud kyselinu citronovou nebo ocet a potom konvici zapneme. Ale spíš bych radila kyselinu citronovou. Ocet jde totiž strašně dlouho cítit *smich*. Takže bych radila- dát do termosky trochu kyseliny citronové, dát tam horkou vodu, zavřít a nechat to. Mělo by to pomoct.

hodnocení

0x

Nevím,jestli to pomůže na už tak zašlou termosku,ale usazeniny v různých flaškách,např.flaška na čaj či mléko pro batole-žádné chemikálie,ale hrst rýže a trochu horké vody a třepat s ní jako se šejkrem až do úplného vyčištění.Samozřejmě se nesmí jednat o ,,stoletou usazeninu,,

hodnocení

0x

Jeste me tak napada,jakou pouzivate vlastne stetku k mechanickemu cisteni?Davno jsem upustila z beznych mekkych steticek urcenych na lahve.Koupila jsem si v kuchynce takovou tvrdou,temer neopotrebitelnou,prominte mi,ale vypada to jako stetka na WC ale v mensim.Jedine tim se neco na dne lahve ,termosky, zvladne.

hodnocení

A co plastová, nalévací část, která je od černého čaje pěkně špinavá.Rozebrat jde jen na 2 části,ale do zbylých vnitřností se nedá dostat.

Jak vyčistit termosku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]