Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace střechy

Od: dalle® odpovědí: 4 změna:

Chci zaizolovat tepelně střechu na starší zástavbě. Současné složení střechy je: plechová krytina na dřevěném roštu, krokve, záklop, rabico a omítka. Původně jsem zamýšlel střechu otevřít z vrchu a dát parotěsku, vatu a difůzní folii přes kontralatě, jenže je tam málo místa pro vatu (12 cm) a je to nákladné. Ptám se na názor zateplení polystyrenem zevnitř cca 14cm nalepit na strop a zakrýt minerálním stropem Amstrong?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

moc tomu nerozumím, jak chceš dát parotěs ze strany střechy? To maximálně položíš paroděr. Parotěs aby plnil funkci musí být od podlahy k druhé podlaze, od zdi ke zdi BEZ MEZER a DĚR. Prostě když to podkroví obrátíš vzhůru nohama, napustíš vodu, nesmí nic vytéct.

Teď je tam tedy, pokud to beru od interiéru, omítka, prkna, vzduch 12 cm a plechová střecha? Tam se ale nebydlí, že? Nebo jen chvilku na jaře a pak týden na podzim.

hodnocení

s tím parotěsem jsem to myslel dát ho přes krokve pak vatu a difůzku. Ale toto řešení se mi nelíbí.

Jinak je to tak jako píšeš a nebydlí se tam, zvažuji tam udělat vinárnu, kde se bude topit v krbových kamnech s výměníkem.

hodnocení

0x

dalle, ani jedna varianta není OK.

První je katastrofa, druhá méně horší. 12 cm je málo, nijak to neutlumí hluk, a v létě bude teplo prát do polyše a budete to cítit..

Nedělejte kočkopsa a udělejte kvalitní dílo, náklady se moc nezvýší...

doplněno 01.11.11 20:56:

dalle, nejde takto na dálku radit bez podrobností...

proto vždy nabízím on line debatu po ICQ a skype...

hodnocení

to bych musel dát celou střechu vč. stropu pryč. Ten polyš jsem myslel podlepit s ním strop zespodu. Nebo ješte při snížení stropu Amstrongem, položit vatu z vrchu Amstrongu. Co si o tom myslíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]