Nejste přihlášen/a.
Mám takový problém, bydlím v paneláku v 8. patře, týká se to radiátorů. V celém bytě jsou studené, odvzdušnění je v 11 patře kde se nájemmce bytu se mnou nechce bavit, že on má v bytě teplo. Byla jsem i za předsedou družstva , nic mi neporadil. Na radiátorech v mém bytě nejsou žádné odvzdušňovací kohouty. Poraďte co mám dělat nebo na koho se obrátit. Děkuji, v bytě je hrozná zima.
To by se tedy s Vámi předseda družstva bavit měl..
Pokud v bytě v 11.patře jsou tělesa teplá a odvzdušněná...a u Vás tělesa netopí a jsou studená, pak problém není v 11.patře...ale jinde.
Topilo to v minulé sezoně, nebo je to "nový" stav? Měnilo se něco v na systému vytápění v domě (ať již tělesa, armatury, zdroje tepla atd.)?
tak jsem zvědavá kolik za opravu dám. Jsou to stará tělesa, kde žádné odvdušnění není. V našem domě se nic neopravuje pouze se staví rampa pro vozíčkáře, ale v domě žádný takový nebydlí.
Pokud je systém dobře udělaný, pak na nižších tělesech (tedy ve všech mimo nejvyššího patra) žádný OV být nemusí..Proto se ptám, zda to dříve topilo či nikoliv...a kdy došlo ke změně..
Dříve vše topilo, mám dojem, že na systému se nic nezměnilo a vše při strém. Žádné opravy nic.
Nenechala jste přes léto zavřené armatury na tělesech? Mohla by být zadřená osička..i když je divné, že by to bylo na všech tělesech současně..
U starších termostatických ventilů také docházelo k tomu, že při velké teplotě v létě došlo k deformaci osičky ventilu..
Ovšem nevím jaké armatury máte Vy..
Já většinou nezavírám topení, tak že tam by neměl být problém loňskou zimu vše topilo. Nevím jak to vypadá s teplem v 9. a 10. patře včera jsem se u nikoho nedozvonila.
doplněno 06.11.12 15:47:Já nemám termostatické ventily. Vše je původní, jak jsem se do bytu nastěhovala.
Nevíte , jestli se vypouštěli radiátory? Pokud ano, je možné také, že tam máte vzduch. Nechávejte přes noc otevřené kohouty radiátoru otevřené naplno. Vzduch potom může odejít z radiátoru pryč.
Já je vůbec nezavírám. Jsem zvědavá kdy někdo přijede se na topení podívat. Já si myslím také , že jsou zavzdušněné radiátory. Já je ale bohužel odvzdušnit nemohu. Pouze v posledním patře je odvzdušňovací kohout.
doplněno 06.11.12 19:48:Mluvila jsem s nájemcem nade mnou a on má též studené radiátory, takže zřejmě nejsem sama kdo má v bytě zimu.
Topí to v bytě nad vámi? Jaké máte radiátory? Jak jsou připojené na stoupačky? Mám na mysli tvar připojovacího potrubí, případně spád.
...odvzdušnit se to dá i u Vás, když se zavře ventyl a povolí se převlečná matice za kohoutem, ale záleží jaký tam máte kohout. To ale na Vašem místě bych přenechal tomu, kdo tomu rozumí. Nic proti Vám. Ale rozhodně se nenechte odbýt na Vašem družstvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.