Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo má větší právo v našem domě?

Od: danislav odpovědí: 31 změna:

Ahoj, bude to dlouhý román, tak se předem omlouvám :)

Dům patří otci mého otce, v domě bydlím já, bratr, matka a otec. Bydlíme v prvním patře a v přízemí někdy bydlí babička, ale trvalé bydliště má v jiné obci. Děda také, ale jak jsem se zmínil, tak dům má ve vlastnictví on. Je mi 14 let, tak to prosím berte z hlediska mé stránky, hlavní roli bude hrát sestřenice, tak i z hlediska jejího. Potřebuji ještě popsat, z jakých místností se skládá náš dům, nebojte, jen přízemí. Takže, prvně začnu z vnějška a potom se začnu zavrtávat do detailů. Ještě jednou, celý dům patří mému dědovi ze strany otce, první patro obýváme my, to rozebírat nebudu. Přízemí, tam je to složitější, to se skládá z kuchyně, obýváku a předsíně, potom je tam menší místnost, kde bylo wc, ale teď jsou tam nepotřebné věci. Když já a nebo ostatní členové mé rodiny, bydlíme v prvním patře, tak se do prvního patra dostaneme přes předsíň a nebo přes garáž, ale z garáže do prvního patra vede jen jedna cesta, a to přes kuchyň, která je v přízemí. V předsíňi mám více jak 2,5 roku potkany, nikomu do té doby nevadili, když se k nám z rodinných důvodů nastěhovala sestřenice. Ta si stěžuje, že to tam smrdí a že má alergii, divné je to, že 10 let měla činčilu a nikdo to necítí. Sestřenice teď bydlí místo babičky v obýváku a má kuchyň. Pořád mi říká, že je mám dát někam jinam, ze dvou let a půl, sem měl potkany v pokoji 2 měsíce, pořád mi říká, ať si je tam dám, že jsem je tam měl a potkani v předsíni byli dříve, než se sestřenice nastěhovala. Není zrovná andílek, tu a tam každýmu lhala, falšovala si různé papíry atp... Ale když jí umřel přítel na záčátku září, neměla na nájem a různé věci, teď si sehnala práci a dává nám na elektřinu, plyn atp... Dá se říct, že je schopná čehokoliv, pomalu si začíná stěžovat na psy, kteří jsou na zahradě a pomalu se začíná dole rozlézat. Děďa má k sestřenici pěkný vztah, ale ona ho několikrát obelstila, kdyby jsme mu to řekli, možná by dostal infarkt. Co jí mám teda říct? Dědovi jsem to říkal a on říkal, že si mám udělat místo v garáži, ale tam je tma a to by bylo týrání zvířat. Co jí mám teda říct? Rodiče se do toho nechtějí plést, ale mamka ji chce říct, že si to má vyřešit semnou a potkani tam celou tu dobu a nikomu nevadili, možná dělají večer nepořádek. Bojím se, že mi je třeba otráví, protože ona je z mého hlediska taková. Udělala si u mě obrázek tím, že řekla, proč její přítel ještě něco nedoplatil, už by měla za něho nějaké peníze. To je aby jste věděli, jakou má povahu a co mám teda stěma potkanama dělat? Dokáže udělat velké peklo a toho se bojím, mám si za tím stát? Nebo co, hlavně mi de o to zdraví potkanů, já vím, možná jen kvůli potkanům píšu tuto kilometrovou povídku a jsou to jen potkani, ale jde mi o to, kdo má větší práva. Sestřenice se nastěhovalal před měsícem.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To snad není pravda! Lidi, Jak si vůbec můžete dovolit cokoliv radit, když neznáte fakta! To, co tady mladý pán píše, pravda být může, ale taky nemusí. Jak si můžete udělat úsudek a něco radit, když neznáte názor druhé strany? Co když je to všechno jinak? Co když třeba mladý pán na sestřenici žárlí, nebo mu sestřenice šlápla na kuří oko, co když se pohádali o kuličky a on se prostě chce jen pomstít? Vy víte, že má pravdu on, a ne ona? Odkud to víte? Přesně takhle vznikají fámy a pomluvy, které dokážou někomu zničit i celý život! Vzpamatujte se!

danislav
hodnocení

V tomhle máš velikou pravdu, ikdyby bych si to celé vymyslel, tak můžete alespoň poradit jak by jste se v této situaci zachovali vy, popřídě mě poradili. Mě nejde o to, co si myslíte o sestřenici a jestli lžu, nebo to je pravda. Jen mě zajímá, jak by jste se zachovali!

danislav
hodnocení

A nadpis je jasný, KDO MÁ VĚTŠÍ PRÁVO, vztahy mezi mnou a sestřenicí jsem tu psal jen aby jste věděli, jak by jste se k ní zachovali, to je vše. :)

pt®

Dane, ty i sestřenice jste dědovy vnoučata a má vás stejně rád. Kdybys bydlel v nájemním bytě sám na patře a měl tam spoustu věcí, a pak se nastěhovali noví sousedé, musel by ses se svými věcmi odklidit. Dům je dědečka, i když tam bydlíte léta v patře, nyní je v přízemí sestřenice a chce mít také své soukromí. Majetkově to neposuzuj. Spíše to vyřeš, jako jedna rodina, jako když je to tvá sestra, pokus se domluvit po dobrém, ale nemůžeš ji vnutit své přání. Tak to vidím já. - stařenka

Dobrá, tedy stručně: morální právo máte oba stejné. Tečka.

martinaa*

To bychom nemohli projevit svuj nazor ve vetsine otazek, hlavne v rubrice spolecnost, pro zeny, volna diskuze a skola. Tam mate skoro vzdy pouze jeden nazor...

hodnocení

1x

ano, není problém

Potkani už máš přestěhované, ale až po zásahu dědy. Nyní může chodit návštěva do přízemí a nebude jí vadit, že jsou tam potkani. Jediné, co je špatně, že jsi zanevřel na dědu i sestřenici. Je ti 14 let, vše co víš o sestřenici, je od svých rodičů a ty na to mají pohled, který jsi převzal. Musíš si uvědomit, že dědeček má rád své děti i své vnučky a vnuky. Nemůžeš vědět, proč dědeček nabídl bydlení sestřenici. Možná dědeček ví toho daleko víc, než si myslíš, tohle může být druhá šance pro tvoji sestřenici. Tvoje rodina má na bydlení první patro, tak správně i tvoje potkany musí být v prostorách 1 patra. Nezlob se na dědečka, jsi mladý, možná jednou i tobě děda umožní druhou šanci, když nebudeš mít kam jít. *houpy*Mluv s dědou i se sestřenicí, nezahazuj šanci, nevíš, kdy můžeš jednoho, nebo druhého potřebovat. *houpy*

buss
hodnocení

0x

? Vlastník domu, buď řekl kdo kde bude bydlet, co mu nechá k obývání (popř. je smlouva), nebo jste se nějak domluvili. Je třeba se dohodnout, nebo se někdo odstěhuje nebo se pobijete...

cepagis*
hodnocení

0x

Na potkany v předsíni je nejlepší kočka*smich* Ne, promiň... takže, je důležité zjistit, zda je to jen záminka nebo to sestřenici opravdu vadí. Píšeš, že je dům ve vlastnictví dědy. Takže správně chápeš, že na dům nemáš nárok (větší právo) ani Ty, ani sestřenice. To, že v domě bydlíš Ty a Tvoje rodina a teď sestřenice je jen dobrá vůle dědy. Toho bych do akce zatím raději nezatahoval. Dále píšeš, že je sestřenice zákeřná. Ano, může to tak být, ale zase nemáme názor protistrany... Sečteno a podtrženo, co takhle nové spolubydlící vyhovět a na pár dní, týdnů, měsíců potkany dát jinam? Aby se vidělo, zda najedou drahé příbuzné nebude vadit něco jiného... pak bych to řešil s tím dědou...

sebod*

Martinko. Souhlasím s cepagisem. Ty jsi trošku horká hlava, viď? ;) Takhle se tazateli dá radit velice těžko. Opět slyšíme jen jednu stranu. Pochopitelně poslední slovo má děda. Je majitel. To, že tazatel zde žije s rodiči daleko déle na jakékoli privilegia nemá žádný vliv.

Danku, sestřenice tam s vámi bydlí. Tečka. Ty jsi proti ní zaujatý (možná máš naprostou pravdu, že to není dobrý člověk). Možná je ale všechno jinak. Víš, člověk někdy udělá věci, za které se třeba i ve skrytu duše stydí. Hele, existuje jedno pořekadlo: Když nevíš, jak na nepřítele, udělej z něho svého přítele. To neznamená, že polezeš sestřenici do pr... Ale budeš s ní v dobrém komunikovat a tím ji budeš "mít pod kontrolou". Zkus najít její slabé místo. nebo třeba něco, v čem bys ji mohl pomoci.

Víš, někdy takovýhle triviální problem přeroste časem do obludných rozměrů neustálých hádek *zed*. Začínáš být na prahu dospívání a musíš se učit řešit i takovéhle problémy. Moc Ti držím palce, aby to dopadlo tak, že sestřenice Ti bude pomáhat se o potkany starat. A věř, že s trochou (nebo s hóóódně moc) taktiky do dokážeš. *palec*

martinaa*

Mozna horka hlava ano:D MOzna asi urcite:D Jen se proste nedovedu pretvarovat tak, aby tomu ostatni rikali "diplomacie". Pokud nekdo podvadi, lze atd., proc bych se mela snazit vyjit s nim? Kvuli memu falesnemu pocitu dobra...?

martinaa*
hodnocení

0x

Dum je tveho dedy, zije v nem tvoje rodina. Nahle se pristehovala jakasi sestrenice. Kdopak asi bude mit vetsi pravo v dome? Samozrejme ty a tvoje rodina. Pokud je sestrenice takova, jak rikas, bud bude sekat latinu, nebo at si tahne, odkud prisla. A za svymi nazory si stuj, klidne se opri i o rodice. Rict "vyres si to sam" je v tvem veku dost alibisticke. Chapu, ze se ji potkani libit nemusi, opravdu na ne muze mit alergeny (pozor, cincila aleggeny nema a proto je vhodna pro alergiky), nicmene ona se pristehovala k vam. Tak at drzi hubu a krok. Ja to mam u pritele stejne, maji doma dva psy, na ktere jsem alergicka, kvuli nim jsem rok litala po doktorech, mam dozivotne prasky a znicenou nosni sliznici. Myslim ale, ze bych jim rekla "vyhodte psiska ven"?

Takovou sestrenici bych pekne profackovala, aby se vzpamatovala. Bud at zajde na alergologii a donese mi papir, ze je skutecne alergicka na potkany, nebo at neotravuje. A jestli by mym zviratkum neco udelala, byla bych ji schopna zlamat ruce i nohy...

cepagis*

Danislave, ale než se začneš radou Martiny řídit, zjisti si, jak je to s vlastnictvím domu - jestli je pouze dědy a neexistuje žádná nájemní smlouva s Tvými rodiči (nebo třeba věcné břemeno, smlouva o bezplatném užívání atd...), jako že s největší pravděpodobností existovat nebude, má sestřenice stejné právo na užívání domu jako Ty a Tvoje rodina. Argument, že vás je víc a byli jste v domě dřív je zcestný. Takže buď dědovi řeknete pravdu nebo půjdeš do konfliktu přímo se sestřenicí. Pamatuj ale, že si dědu můžete rozkmotřit a v nejhorším případě zůstat na ulici všichni...

martinaa*

Samozrejme zakonne pravo neexistuje, to ma pouze deda. Jenze - kdybych ja zila dejme tomu svych 24 let s rodici i bratrem v dome sveho dedy, a nahle tam prisla sestrenice, co by delala podrazy, lhala a delala problemy, myslite, ze by rodice vyhodili me, potazmo nas deda vyhodil vsechny a sestrenici si nechal? Predpokladam, ze tezko. Sice to neni v zakone, ale ve zdravem lidskem usudku, spolecnem souziti a slusnem chovani ano.

cepagis*

Ano, ale zdravý lidský úsudek může být v tomto případě zrádný. Děda má k sestřenici pěkný vztah, z nějakého důvodu ji nabídl spodní polovinu svého domu k užívání. Budu se opakovat, ale známe verzi jen jedné strany - tazatel bydlí v domě celý život s celou svojí rodinou, dům užívá de facto neomezeně a nyní mu někdo narušil území. O tom, jaká sestřenice je či není, nebudeme polemizovat. Jak to třeba vidí děda, majitel nemovitosti? Synovi dal k užívání horní polovinu, ten si nastěhoval manželku, bydlí tam s dvěmi dětmi již minimálně těch 14let. A co dal dalším svým potomkům? Třeba peníze, třeba jiné nemovitosti, třeba nic... takže jediným jeho počinem je umožnění užívání dolní poloviny domu své vnučcce... Samozřejmě s Vámi souhlasím, jen neznáme vztahy, které mohou být dost složité. Takže já bych s agresí počkal, opravdu nevíme jak by se děda zachoval, kdyby si mu milovaná vnučka stěžovala...

martinaa*

Myslim, ze by meli dat hlavy dohromady predevsim dospeli, tedy rodice. Pokud o lzich a podvodech sestrenice vi, mozna by opravdu nebylo na skodu s tim dedu obeznamit, aby pak nebyl prekvapeny...

14lety hoch toho sam o sobe moc nezvladne.. ovsem tez by me zajimal nazor dedy i rodicu tazatele.

polinek*

svatá pravda..barák je dědův a ten si tam může třeba nasadit bezdomovce a neuděláš nic. Starej se do budoucna o byt a budeš mít vystaráno a nespoléhej na cizí majetek

hodnocení

0x

ano, není problém

Popravdě, bojím se myší a všeho takového. Napíši jen svůj názor na zvířata v domě. Nejde vůbec o majitele domu, ani kdo má větší právo v domě. Píšeš, že potkani máš v domě 2,5 roku, to znamená, že s tím souhlasil, jak děda, tak tvoje rodina. Kolik těch potkanů máš? Doufám, že je to třeba jen pára. Sestřenice se nastěhovala dolů a povolil jí to zase dědeček. To znamená, že musíš brát v potaz, zda sestřenici je příjemné vidět potkany každý den. Z mého pohledu, bych se snažila tě přesvědčit, aby jsi je nastěhoval někam k vám nahoru do prvního patra. Třeba se sestřenice potkanů bojí? Já osobně bych se necítila dobře i když by potkani nesmrděli, měla bych z nich strach. Pochop, ty miluješ potkany, já z nich mám strach, máme společně bydlet, tak musíme pro to něco udělat. To samé je se sestřenicí. Každý jsme nějaký, nevíš jaký budeš v jejím věku a třeba budeš rád, že můžeš bydlet dál v domě. Pokus se svoje potkany přestěhovat někam nahoru do patra, najdi jim nějaké místečko. Chodíte nahoru přes garáž, není po cestě na schodech možné udělat nějaký kouteček, kde jim bude dobře a nikomu nebudou vadit. Třeba ti pomůže tatínek, nebo děda, zajdi za dědou, když ti je nechal tak dlouho v kuchyni, tak ti určitě poradí, nebo pomůže,udělat nějaký domeček pro potkany.

martinaa*

A co se psy, na ktere si setrenice taky stezuje? Zavrit nekam stranou?

danislav
hodnocení

Děkuju všem za odpovědi, samozřejmně nemohu tu nějak prokázat vztahy mezi členy rodiny. Bylo by to na dlouho a stejně je to tak složitý, že já to pochopil až ve 13ti letech. No jak je to s pozemkem. Děda má dceru a syna, dceři asi dá svůj dům, kde má trvalý pobyt a říkal, že není to vyřízený v papirách, ale dům nám chce nechat, ve kterém teď bydlíme. Taťka ho nechce, říkal, ať to rovnou přepíše na mě a bráchu, bráchovi je 18 let a už z toho taky nemůže a bude se stěhovat k holce. Mamka zrovna taky není z toho šťastná a kolik se do toho domu vrazilo ,to bude nejméně jedno mega a to by děda určitě neudělal, aby sme všichni skončili někde jinde. Všem nám nejde do hlavy, že rodina od sestřenice (moje teta, strejda), jsou dá se říct elita. A proč jí nemohou aspoň koupit nějaký malinký byteček, nebo jí přispívat na pronájem. Začlo to potkany, končí to koho je co. Neříkám, že bych to chtěl využít, ale kdyby dům byl přepsaný na mě a bratra, tak potkany si tam nechat můžu, to je jasný. Ale děda říká jedno a babička druhý, takže vlastně nevíme, co bude. Než přišla sestřenice, dům se neopravoval, možná jen vrchní patro a když přišla sestřenka, tak se začly měnit okna, opravovat spodek, který přišel minimálně na 100 000kč, takže si rodiče myslí, že sestřenka kuje pikle. S těma potkama, potkanů se moc nebojí, dříve se s něma stýkávala a když přišla po dlouhé době, že potřebovala pomoct, tak si jich ani nevšimla. Potkanů mám jen 3 a nejsou nějak agresivní. Mamka mě říkala, že by to tam nechal jen kvůli tomu, aby sme jí dali najevo, že si nenecháme diktovat. Co mě vadí je to, že si u dědu dokáže udělat respekt, takže děda jí poslouchá, né doslova, ale sestřenka si na něho otevře hubu. V čem jí chápu je to, že zakázala chodit přes obývák na zahradu, jasně, je to její soukromí, tkaže už kvůli tomu musíme obcházet celý dům. Jen poopravím, někdo se tu zmínil, že poktani jsou v kuchyni, potakni jsou v předsíni, takže si jich ani nemusí všímat, predsíň je společná a to je problém, kdo se jak má prosadit a chodit jen garáží, to můžeme, ale i hlavním vchodem, ten vede do předsíně. :)

ano, není problém

Je to hrozně složitá situace. Ty jí nevyřešíš, ale tvoje potkani to mohou odnést. Když si je nepřestěhuješ, může sestřenice jim něco udělat a pak by ti bylo líto, že jsi je tam nechal. Zvířata nemohou za hádky lidí, nemohou se ani bránit. Je na tobě, jak je máš rád a zda je zachráníš. Starosti s domem, nech na dospělácích, věř mi, ty to nevyřešíš. Jen se snaž, nezaplétat se do hádky, nikdy nevíš, kde je pravda, ta je někdy hrozně složitá.

hodnocení

0x

ano, není problém

Ahoj, v minulosti jsem i já chovala doma potkánky kapucínky a vím, jaká to jsou milá zvířata. Nenechala bych se od sestřenice naprosto omezovat. Dům je majetkem vaší rodiny, i když ji děda má rád, stejně je jenom hostem. A kdo ví, co má děvče za lubem.

Jistě má své rodiče, tak at jde k nim a neoblažuje vás. Proč nehledá útočiště u rodičů? I když vám platí el. + plyn, kde je nájemné? A to ona jistě dobře ví, že jinde by platila daleko víc. Proto se u vás drží. Řekla bych, že bude vychytralá. Bylo by dobré seznámit jí s tím, že když k bydlení u vás má plno výhrad /potkani, psi.../, ať tu nezaclání a jde o číslo dál. Ať si třeba najde podnájem či jde ke svým rodičům. Nedovedu si to představit, že bych takhle někam vpadla a začala tam žít.
Rozhodně jí neustupuj, ti potkani potřebují teplo a světlo, nejsou to obyčejní kanálníci, ale jsou choulostivější. Pokud jí ustoupíš se zvířaty, budeš jí ustupovat i nadále a časem vás všechny třeba vystěhuje, nebo se tam pomlátíte. Chce to slušně, ale důrazně. Tobě je sice teprve 14, ale zkus to probrat s rodiči, třeba je ta vtíravá holka taky štve, ale kvůli dědovi a klidu v rodině mlčí. Hodně štěstí.*placni* Jaga.

martinaa*

Moje rec!:) To neni o horke hlave, ale pokud se mi do domu vetre takovyto clovek, je treba mu jasne ukazat mantinely, za ktere proste nepoleze. Nebo poleze, ale v tom pripade at ceka problemy. Ustoupi ji s potkany, pak zavrou psy, pak ... a nikdo nevi, kde to skonci. Jsem zajedno s Vami, aby tazatel rekl o vsem rodicum a ti sio proste na divenku doslapli.

sargo*
hodnocení

0x

Ty jsi tu nedávno psal, že? Koukám, že se to moc nevylepšilo, ba co víc, sestřenka se oklepala a už se roztahuje... to nevyřešíš, to musí rodiče. Že to děda hraje na víc stran je bohužel normální, ve finále se to patrně nedořeší a vzniknou spory, to bude taky jednou paráda.
Mám teď náladu víc od rány, takže bych asi řekla sestřence, že jestli se jim něco stane, tak jí se taky něco stane, a která že je její polička v lednici? *smich* Ale to není rada *andel*

hodnocení

0x

Vážení, všichni tady známe celou záležitost JEN z popisu 14 letého kluka, který je pravděpodobně zaujatý proti svě sestřenici (možná právem, možná ne. Ani to nikdo z nás neví). Co chcete řešit? Jediný, kdo s tím může něco udělat, je děda. Jen na něm záleží kdo a kde bude v jeho domě bydlet. Když se rozhodne, že nikdo, tak tam nebide nikdo. Když se rozhodne, že budou všichni dohromady bydlet v té předsíni, společně s potkany, budou všichni bydlet v předsíni s potkany.

danislav
hodnocení

Souhlasím, musely by tu být i názory ostatních členů domácnosti. Já sám s touto situací nic nezmůžu, jen mě de o zpravedlivost a jestli JÁ, nebo SESTŘENICE máme na potkany větší vliv. A děkuju všem za rady, dědu jsem o této situaci informoval, říkal, že si to tam máme udělat jak chceme, prý je to náš dům. Taťka zas ne, že to není v papírech a říká to už 20 let, že to bude naše. Potkany si mohu dát jen na jedno místo a to je v mém pokoji, nemám sice žádnou alergii, ale dělají strašný nepořádek a nejsou zrovna nejčistotnější. Sestřenka by je vůbec nemusel vidět, když chce z obýváku do kuchyně, nebo naopak, akorát půjde přes předsíň a nemusí si jich všímat.

martinaa*

Nech je, kde jsou. Pokud si jich sestrenice vsimat nemusi, at to nedela... neverim, ze ji to tolik vadi na domnelou alergii:D To bude nejspis vymluva. Jak jsem psala, defacto bydlim u pritelovych rodicu. Maji me radi, prenechali priteli a me cele patro, kde pekne hospodarime. V zivote bych si nedovolila prijit s tim, ze by se mohli zbavit psu, z nichz je jeden gaucak, maji ho skoro 13 let - ackoli z nej mam prokazatelne zdravotni problemy. To je proste daleko za hranici slusneho chovani a tolerance.

danislav
hodnocení

Tak, jdu vám zas něco vybonzovat. Dneska jsem potkal náhodně sestřenici před naším domem. Říkala mě "kdy si ty krysy dáš někam jinam, jako já se jinak osypu, ale já to myslím vážne, jinak jsem schopná jim něco udělat" Zasmála se a řekla "třeba je zežeru" to chtěla odvést pozornost, jinak určitě přemýšlela nad tím, že jim fakt něco udělá. Mám na ní připravenou větu, jestli řekne, že se fakt může osypat, tak jí řeknu "Ale Mony, osypat se můžou jen tvoje boty, nebo ty s těma potkanama spíš? že se osypeš?" Doufám, že ste to pochopili, boty má v předsíni, kde jsou i ti potkani. Nebo jak ste mi poradili, tak jí požádám o papír, na kterým bude prokázána alergie. Ona je schopná všechny přemluvit, ať jsou na její straně a o tom člověku, krerý jí dělá problém, tak ho dokáže položit úplně na dno, nebo o něm roznese všelijaký drby, takovým stylem, že tomu ostatní uvěří, toho se bojím. Jinak se jí zeptám, proč mi vyčítá všechno co jí vadí, když su doma jen já, řkenu jí, ať si semnou promluví před rodiči. :)

m

být tebou, bych s ní začal chodit, mohlo by to dost věcí zjednodušit.

danislav
hodnocení

Tak a víte jak to dopadlo?

Sestřenice si stěžovala dědovi a ten mě včera pomalu ani nepozdravil a zeptal se mě, kam si dám potkany, já mu řekl, že do té doby než se k nám nastěhovala sestřenka, tak děda o potkanech ani nepípnul. Takže jsem si je dal do pokoje, to je jen na chvíli než najdu místo. Divné je, že na internetu má fotky jak se mazlí s kočkama, to má teda velkou alergii. No nic, ustoupil jsem, nebávím se s dědou a jak uvidím sestřenici, tak jí poděkuju a s ní se taky nebudu bavit. Možná někomu se to bude zdát blbé, že se s nima nebavím, ale oni jsou jedna ruka (ikdyž děda neví, co ONA provádí). Tím to pro mě končí a už je jen budu zdravit. *cteni* Jinak děkuju za odpovědi :)

danislav
hodnocení

viky - Určitě vím proč sestřenici sem přestěhoval a vím toho více něž děda, důvod je, že jí umřel přítel a ona neměla na nájem, ještě já s bráchou jí přes noc pomáháme balit všechny přítelovi a její věci a vést je k jeho mamince. Její rodina jí v tuhle chvíli ani nepomáhala se stěhováním, potom jí rodiče našli byt, ale ten se jí nelíbil, protože byl malý. (To by byl každý vděčný a zvlášt to by bylo velké pro jednu osobu). Ještě něž se tato tragédie stala, tak přijela sestřenka k nám a řešila různé problémy, které ani děda s babičkou nevědí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]