Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý barák vs vlhkost

Od: dcmen odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

chci se zeptat

byl jsem se dívat na barák staří předpokladam asi něco kolem 100let z byvale zemědělské usedlosti

problém je ve sklepě, řek bych že stará betonová podlaha byla navýšená o pár dalších centimetru betonu předpokladam kvůli vodě a je tam vnitřní drenáž takže asi voda ze spodu

další problém je barak který je asi metr a půl vedle baráku o kterém se bavím, problém asi bude v zimě kdy ze střechy pada sníh mezi ty dva baráky

a poslední otázka, barák je celý podsklepený ale je v domě cítět vlhkost, dá se to nějak pořešit? je pravda že se tam dlouho nevětralo ale věřím že to bude přetrvavající

předem děkují

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

2x

Jak poslední otázka? Já v celém textu našel právě jen tuto otázku. Takže - řešit se dá téměř vše, záleží to na penězích. Starší barák je vždy sázka do loterie, rekonstrukce je o kompromisech. Některé baráky jsou tak nerentabilní, že i když do toho nasypete dva miliony, pořád to nebude splňovat podmínky moderního bydlení. Takže sice koupíte něco, co je v katastru zakresleno jako rodinný dům, ale je potřeba vyrubat shhilé podlahy, podřezat, předělat stropy, krov, střechu. O oknech, dveřích, zateplení, vytápění a instalacích samozřejmě ani nemluvím. Takže Vám de facto zbudou pouze obvodové zdi, které byste v novém baráku také dělal jinak... Ale pokud je to obyvatelné, dá se to dělat po částech a můžete bydlet. A některé rekonstrukce jsou velmi zdařilé... Opravdu by to chtělo více vstupních údajů - jak je dům situovaný, z čeho je stavěný, kolik hodláte investovat, co všechno jste si ochoten udělat sám, jak na to spěcháte, jak má vypadat výsledná podoba atd... Otázka, byl jsem se dívat na barák 100let starý, mám ho vzít, tedy není namístě...

dcmen
hodnocení

tak začnu jinák

barák po celý podsklepený, co jde vidět od sklepa tak jen cihly, teren je rovný a strop sklepa je půl metru nad terenem

barák je v částečně rekonstrukci, střecha, okna dveře... zdi jsou otapetované tak kdo ví jestli nebude třeba nové omítky, podlaha dřevěná

mě jde hlavně o ten základ což je právě ta voda

voda se tam dere do sklepa, jestli jde do zdi a výš netuším

kejki

jestli jsou podlahy půl metru nad terénem a je to celé z cihel, tak si myslím, že to zatuchlo při neobývání. Ale vyhnat zatuchlinu je víc o nových omítkách, než nějaké vymalovat. Pokud tam budete bydlet, větrat a v zimě topit, vlhko tam nebude. Ale chce to v tom tunelu mezi domy okapy na obou stranách, sněhové zábrany a odvést vodu na zemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]