Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o vyjádření a zkušenosti s instalací drtiče odpadků v kuchyni.Setkávám se s názorem,že pokud máme odpadní trubku širokou pouze 50mm není vhodné drtič instalovat,prý se snadno ucpává.Na oficiálních stránkách je ale uvedeno,že stačí už trubka odpadu široká 40mm.Za 45 let jsem žádný odpad neucpala,nepoužívám žádné rozpouštěče,kafe nepijeme.Napište mi vaše zkušenosti.
Děkuji,rujet
Instalací drtiče odpadků s velkou pravděpodobností porušíte zákon č.185/2001.
Kuchyňský odpad není odpadní vodou a producent těchto odpadů je povinen postupovat dle zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech. Vypouštěním těchto odpadů do kanalizace v rozporu s kanalizačním řádem a uzavřenou smlouvou mezi odběratelem a vlastníkem (provozovatelem) se odběratel vystavuje sankcím.
Teprve pak řešte průměr odpadu, až budete mít instalaci drtiče povolenou majitelem a správcem kanalizace.
V Hostivici by mohli vyprávět - po masivní výstavbě nových domů dosti automaticky osazovaných drtiči jim to tam zkolabovalo několikrát za vytrvalé snahy drtiče zakázat. Když jsem se ještě ochomýtala kolem prodeje kuchyní, byla to nejporuchovější věc (když nepočítáme plynové sporáky od Fagoru
), ale už je to pár let zpátky, třeba vylepšili technologii
Když píšou 40, tak budiž 40, snad ví, co říkají, ale osobně bych do něj nechodila.
Martincek cituje nějaký článek,ale tím naznačil,co jsou drtiče odpadků.Pokud má dům domácí čističku,je nutno zvýšit její kapacitu až 5x,aby stačila biologicky zlikvidovat všechny organické látky.Pro obecní a městské čističky by bylo větší rozšíření drtičů katastrofou.
JABRAKA
co vím, tak prodejci drtičů slíbí i že voda poteče do kopce. Někde je to i zakázané, když už tak se doporučuje větší průměr, doporučuje se aby drtič nebyl poslední ve větvi, ideální je za ním mít třeba WC no a jak říká můj prodejce instalaterských potřeb - potkan není prase, leze jen tam kde něco cítí, dobrovolně se brodit v ho...ch nebude. Já bych drtič nechtěl. Co vlastně řeší takový drtič? Lenost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.