Nejste přihlášen/a.
Myčku bych prásknu do toho fleku mezi zdí a skřínkou pod okno.. v případě nedostatku místa lidi kus skřínky říznou a myčku tam vloží anebo se díra udělá jak sama navrhujete.. jak bude dlouhá šnura je teoreticky jedno čím kratší tím lepší myčce aspon tech 10A jistič.. jen na tu myčku at se kabely netrápí..u solidní prodlužovačky nehrozí nějaké zahoření..tedy snad.
Přítoková hadice může být dlouhá jak chce, ale každá spojka znamená částečné oslabení a následné prdnutí pod tlakem...
Vypouštěcí hadice může mít 2-3 metry..
doplněno 25.10.11 15:21:Myčka vrchem plněná existuje ale levnějš a rychlejšíí asi budete mít rekonstrukci kuchyně,..
Děkuji za návrh, sice jsem nepochopila "do toho fleku mezi zdí a skřínkou pod okno", ale ono tam moc možností není.
Ještě musím upřesnit informaci o umístění vody - všechny přívody/vývody jsou přímo v té dřezové skřínce. Pro upřesnění přikládám plánek s rozměry, snad to bude čitelné, nedaří se mi otočit
Reálně moc možností (bez většího zásahu do kuchyňské linky) nemáte.
Buď koupit jen malou tzv.stolní myčku nádobí, ale ty jsou jen na cca polovinu kapacity co klasická myčka...a žádná velká krása by to nebyla.
Potom je asi jediná možnost..postavit myčku pod okno, to by si tak jako tak vyžádalo nějaké úpravy, protažení vedení SV, el.,odpadu...ale také by bylo nutné dát jiné otopné těleso. Prostě opět nic moc jednoduchého, a hezká tam ta myčka také nebude.
Sice by to mohla být i myčka zabudovaná...a nechat si na ní udělat skříňku, ale pak tam vznikne nějaký menší či větší odskok.
Mimochodem, pokud máte jen jeden zásuvkový okruh v kuchyni, pak se reálně může stát, že jakmile zapnete myčku a např.rychlovarnou konvici, nebo el.troubu (pokud ji máte), pak Vám vypadne jistič...Dá se nato zvyknout...a přizpůsobit se, ale je nutno s tím počítat.
Kupte si samostatně stojící myčku a dejte ji do toho rohu 60x60 a nemusíte nic vymýšlet. Myčka se tam akorát vleze a roh bude pěkně vyplněný. Hned vedle máte ideálně posazený dřez s odpadem, kam myčku připojíte na přívod vody a odpad. Co se týká elektriky, jednoduše přes prodlužovačku, těch deset ampér v pohodě zvládne, takže klidně i s tou ledničkou a hifi, které nemají takřka žádný odběr. Těch deset ampér do myčky poteče jen krátkou dobu na ohřev vody.
Vrchem plněnou myčku jsem ještě neviděl, takže nevím, jestli se taková vůbec dělá. Desku u linky řezat nemusíte, hadice natáhnete kolem zdi za linkou, jen ta odpadová má určité specifika, co se týče výšky, ale to vše najdete v návodu k myčce. Teď jsem si všiml, že podle toho namalovaného návodu máte rovnou zeď a na fotce to vypadá, jako by u té dřezové skříňky a radiátorem byl roh...?
Já jsem reagovala na možnost umístění myčky do rohu 60x60.. to je to vyšrafované místo na nákresu, je u toho napsáno PLYN (u zdi vede hadička s plynem ke sporáku, plynová bomba je umístěna venku). Ten roh je totiž zakrytý pracovní deskou a u normální myčky by nebylo kam otevírat dvířka.
Jinak zeď je rovná, jak je to na tom nákresu, i když poměrově to není nakreslené vše správně.
Už vám rozumím. Já měl za to, že myčku chcete dát napravo od dřezu, ne do rohu, protože horní plnění jsem u myčky neviděl. Kolik máte místa mezi radiátorem a linkou? Myslel jsem, že chcete zrušit ty poličky - 20cm a kdyby jste měla ještě nějaký prostor k tomu radiátoru, tak by se dala myčka tam. Dělají se šíře 45 a 60cm. Co se týká toho volného rohu, dnes se dělají různé drátěnné police, které zajedou až do toho rohu a prostor je využitelný, ale jestli tam máte nějaké police a přístup od dřezové skříňky, tak bych to nechal tak. Linka vypadá pěkně a bylo by škoda do ní zasahovat, takže já bych se snažil myčku dostat mezi radiátor a linku, kde byste ji měla pěkně při ruce a hlavně tam máte vodu+odpad.Já mám volně stojící, zrušil jsem jednu skříňku a myčku vsunul pod pracovní desku. Z myčky jsem jen sundal ten horní kryt, protože mi chybělo pár milimetrů na výšku, Myčku jsem usadil, zešteloval kolečkama, aby se nehoupala a až pevně stála, tak mezi ty plechové okraje myčky a pracovní desku jsem vsunul 2cm polystyren a deska je pěkně podepřená.
Z té fotky to dost vypadá, že kdybyste to udělala jak říkáte - což mi připadá jako optimální řešení, tedy vyhodit poličky, posunout skříňku chudší o jedny dvířka do rohu - myčka by vycházela pod dřez. Vážně je tam tak velký prostor? Taky počítejte s tím, že myčka na kraji by nemusela dělat dobrotu a možná se bude muset nějak podepřít pracovní deska, vzhledem k tomu, co všechno se staví na linku, tak spíš než nějaké roháčky raději deska vedle ní (alespoň by skryla bok). Nešla by elektrika odněkud dotáhnout pod linkou?
Jinak chápu, bez myčky je krušno býti
Nj, nová deska, nový rohový spoj... nebude to sranda. Počítejte pak na té desce s malým přesahem právě kvůli tomu podepření z boku. Jinak, tak nízké myčky opravdu existují - strejda si ji nemůže vynachválit, ale oni jsou jen dva
Rohový spoj... teď jsou rohy vytvořené ze dvou rovných desek a v místě spoje je jakýsi plech asi obalený PVC nebo čím, vyčnívá to nad povrch linky, takže už odřené od odkapávače, o praktičnosti z hlediska čištění ani nemluvě...
Boční desku jsem přemýšlela, že bych "vypreparovala" ze současných polic - jednak je to i teď boční skříňka a dírky na vnitřní straně nevadí.. police totiž nejsou napevno, ale na ty "cuplíky". Akorát nevím jak se soklem - boční deska jde až na zem, pro sokl je tam uříznutá.
Jinak každá skříňka má svůj sokl, nejsou na štelovací nožičky + deska před nimi, jako jsem to měla kdysi. Tedy nevím, co je za tím soklíkem. Pokud bych se rozhodla pro vestavnou myčku, tak nevím, jak by se to vyřešilo. Plus sehnat stejnou přední desku a taky, jestli by nebyl rozdíl mezi starou a novou přední deskou z hlediska barevnosti/opotřebovanosti apod. Z tohoto důvodu spíš přemýšlím o volně stojící myčce, i když ta vestavná by se jednodušše dala použít i po rekonstrukci.
Ještě mě v noci napadlo - když bych posunula dřez úplně do rohu, co to půjde (tj. asi 25-35cm od stěny), nebudou vadit zásuvky nad dřezem? Ono spojení voda-elektrika-plyn k tomu.. radši jsem opatrnější. I případnou prodlužovačku k elektrice rozmýšlím, nevím, jak dlouhý bývají přívodní šňůry. Všechno strašně moc rozmýšlím... někdy až přespříliš, až to tak překombinuju, že to z nějakého důvodu pak nezrealizuju. Snad tohle nebude ten případ, už řeším spíše jen detaily... Tak moc děkuji za rady a podporu, udělala bych si tím náádherný vánoční dárek.
Tak předně bych neřekl, že se jedná o úplně malou kuchyň, viděl jsem podstatně menší. Ale jako nejrozumější vidím posunout skřínku s dřezem doprava a mezi ní a roh dát myčku. Jinak by byl dost velkej problém s radiátorem, musel by zkrátka pryč, myčka by se před něj prostě nevešla.
Když koupíš klasickou myčku sundáš vrchní desku a je to. Pokud nějakou vestavbu, kterou bych si tedy koupil já tak si pořídíš vlastně jen ještě jeden předek kterej na myčku přiděláš a navíc novou, delší pracovní desku.
Ta dřezová skřínka se možná bude muset upravit, tedy zúžit, aby se vešla před radiátor a zabudovat jak do desky tak do soklu nějakou mřížku, aby aspon trochu topil. Ale kdyby to nevadilo tak bych ho sundal.
Nevím jakou myslíte nízkou myčku, ta moje měla cca 85cm a spodní strana pracovní desky od země má 84cm. Sundal jsem z myčky horní kryt a myčka se pod pracovní desku vlezla. Na vašem místě je víc možností, jak to udělat. Nejjednodušší by bylo odstranit ty poličky a udělat novou dřezovou skříňku na míru tak, aby vešla myčka mezi ni a radiátor. Domácí kutil by to zvládl úpravou stávající skříňky, jen dokoupit jiné dvířka a delší pracovní desku. A ten volný roh bych zpřístupnil s tím, že by se do něj daly police, ale muselo by se do něj chodit přes dvířka pod dřezem. Na uložení věcí, které se pořád nepoužívají, by se dal využít. Další možnost je udělat rohový dřez, ale to už byste musela zrušit i ty šuplíky vedle šporáku a předělat komplet celý roh, který by byl celý využitelný, tudíž přestavba by už byla nákladnější. Takže já bych koupil kus pracovní desky tam kde máte teď dřez aby byl delší a zakrýval myčku, která by stála u radiátoru, ty poličky odstranit, dřezovou skříňku zůžit, vyřezat znova dřez a udělat nové dvířka.
Nízkou myčku již neřeším, z nějaké odpovědi jsem pochopila dát myčku pod dřez, což už jen kvůli sifonu nepůjde, tedy pokud bych nepořizovala stolní myčku. Tu jsem už z důvodu poměru cena/výkon zavrhla.
Dát myčku mezi skříňku a radiátor - jasně, to je v plánu, teď už se řeší jen centimetry a další detaily. To jsem se rozepsala v nějaké odpovědi výše, zase jsem nemohla v noci spát. A taky nemůžu přilepit myčku na radiátor, ten je zrovna rozpálený tak, že to už ani "trenýrkový teplo" není, spíše tropy. Topíme na TP a moc regulovat to nejde, na nízkou teplotu to moc nehoří.
No já to včera až tak úplně nedomyslel, byl to holt jen krátkej pohled na plán, dát dřez před topení a do soklu a do desky dát mřížku je blbost, ona by se nevešla mřížka za dřez.
Takže buď dát dřez před radiátor ( pravděpodobně se zúženou skřínkou) a to topení nepoužívat, nebo topení celý sundat. Ovšem, aby nevadily trubky. Ono, kdyby se dala myčka napravo od dřezu tak se topení musí sundat v každým případě, prostě by se myčka nevešla. Otázka je, jestli by nevadilo, že se topení sundá, ale šlo by to udělat i bez sundání topení.
Když tam máš ten plonkovej roh a navíc honíš každej kousek místa, vyndal bych dřezovou skřínku i s poličkama, sundal levý dvířka a ten kus bez dvířek bych zasunul do toho plonkovýho rohu. Vedle bych postavil myčku, ta žádnou skřínku nepotřebuje, stačí ji volnej prostor. Budeš kupovat širokou, nebo úzkou? Jestli mohu poradit kup si širokou. Ovšem bude to mít jeden problém, na dřez bude málo místa.
Takže podle mě nejlepší řešení, bohužel nejpracnější a nejdražší, je nechat si udělat rohovou dřezovou skřínku, vedle ní dát myčku a jelikož by rohová skřínka znamenala dát pryč ještě šuplata vedle dřezu, tak ty dát až vedle myčky před topení.
Ovšem jak tak koukám na fotku, asi by se ještě musela otočit lednice. Otvírání je asi od topení, že? Nebo blbě vidím?
Jasně, v poho... nestrávil jsi nad tím tolik času, jako já, navíc tě to vůbec trápit nemusí . Já jen hledám možná řešení, jestli jsem něco nepřehlídla, nebo naopak v mém návrhu není nějaký zádrhel, který by to celé mohl zastavit a znemožnit.
Lednice se otevírá k topení, otočením bych si nepomohla - je tam už jídelní stůl, teď navíc židlička pro malou. Topení se mi nechce sundávat, sice trubky vedou rovnou ze země na straně lednice, ale celá soustava je nová z toho roku 2003/2004, kdy se celé patro rekonstruovalo.
Nemyslím si, že by bylo málo místa pro dřez, nebude v tom samém místě, pouze se posune více do rohu, teď už jen o kolik. I teď je tu volný prostor pracovní desky 60x60 - nyní umístěn úplně v rohu, jen by se posunul na druhou stranu této části linky. Jinak myčku budu kupovat 60cm, když už, tak už pořádnou. Abych se taky s malou nerozčilovala, že se tam nic nevejde...
A s elektrikou, koneckonců plazmu máme taženou taky přes prodlužovačku, Zásuvku prodlužovačky nechám v dřezové skříňce, aby byla přístupná, max. ji tam asi zavěsím, aby do ní event. nenakapala voda. Pak už to můžu natáhnout buď k zásuvce sporáku (zas tam by byla potřeba rozdvojka ) nebo mezerou za sporákem na horní zásuvky nad linkou. Snad nikdo nebude mít nějaké výrazné připomínky.
No, aby se ti vešla myčka vedle topení zasun dřezovou skřínku o 40 cm doleva do rohu, pak postav myčku a jsi 15 cm od topení. Když koupíš volně stojící tak jen sundáš vrchní desku a půjde podstrčit pod desku.
Dřez pak bude moci být maximálně 40 cm od rohu, aby se ještě vešel do skřínky. Takže pujde přes spoj desek, což by nemusel být až takový problém. Ale jen tak pro představu si naměř 40 cm od pravý strany dřezu, něco si tam dej co ti bude jakoby představovat budoucí dispizici kuchyně a zkus si jak ti to bude vyhovovat.
Udělal bych to, jak píše jenyk, ale abys neměla dřez až moc v rohu nebo přes spoj desek, jen bych ho posunul o cca 20cm - psalas že tam máš 35cm volno, takže problém by neměl být. Jen bych zrušil ty poličky na pravém boku - 20cm + 15cm od radiátoru a 30cm zasunout spodní skříˇnku do rohu - tím vznikne 65cm prostoru. Kolik měří jedny dvířka na šířku? a jaký průměr má dřez?
Jedny dvířka na šířku jsou cca 39,7 cm, tlusté jsou asi, 1,8 cm a výška 60cm. Dřez má průměr 45 cm včetně okrajů. Pokud bych linku prodlužovala směrem k topení, tak tam vznikne trochu designový nesoulad - deska+obklady končí s koncem jednoho okna, prodloužená část by musela přilnout ke zdi včetně malého rozdílu v hloubce dlaždičky.
Ještě jsem koukala, že je pidi místo mezi šuplíky směrem ke stěně s okny, v té linii je tam cca 4cm prostor, který by bývalo možné využít, pravděpodobně se vyřeší posunutím šuplíků také směrem do rohu a bude větší mezera mezi šuplíky a sporákem.. nebo naopak udělat větší mezeru za linkou pod okny, pokud by to bylo reálné. Akorát by musela být širší pracovní deska.
A jednu dlaždičku ještě nemáš? Že by se dolepila aby se dstranil designový nesoulad, bez prodloužení desky se to asi neobejde a postavit klasickou myčku i s vrchní deskou vedle skříněk je tedy pěknej fujtajbl.
S tím pidimístem asi nic moc nedělej, Širší desky se sice dělají,ale v ceně více než dvojnásobný.
té mezery 4cm jsem si všiml, takže nejspíš bych nic neřešil a celou skříňku bych zasunul o těch třicet cm do rohu, z levých dvířek bych sundal držák na otvírání a tím pádem by se dvířka nevyužívala, ale nemusela by se potom upravovat, takže skřínka by se otvírala jen pravým křídlem. Byl by horší přístup k těm věcím dozadu, ale mohla by se využít na věci méně využívané. Ty poličky napravo bych sundal a myčku dal vedle skříňky. Na závěr by se musela koupit nová deska, která by překryla čouhající část skříňky a myčku a dřez vyříznout tak, aby nebyl až ve spoji. Sice by se mohl dát dřez i přes spoj, alebyl by horší přístup ke dřezu, když už by byl přes roh. To je ale samozřejmě na vás a bylo by to nejlevnější řešení - jen koupit cca 110cm pracovní desky, jestli dobře počítám a těsnící lištu za desku. Nesoulad tam bude skrz chybějící obklady, ale to už je taková moucha, můžete tam postavit konvici nebo nějakou dekoraci, popř, jestli máte stejné obklady, tak dolepit. Jak máte vysoko spodní hranu pracovní desky?
doplněno 26.10.11 21:09:Samozřejmě by se skříňka dala zasunout o tu půlku, ale dřez už by byl přes spoj a hůř přístupný, je ale fakt, že co vlastníme myčku, dřez se moc nepoužívá. Tím by vznikl prrostor 40cm+20cm za poličky, tedy akorát pro myčku a koupilo by se 100cm desky a žádný nesoulad by nevznikl, myčka by končila tam, kde linka končí teď. Jen u těch pravých dvířek bych změnil otvírání, protože po otevření tam budete mít málo prostoru a zhorší se přístup. Přehodit otvírání by nebyl žádný problém, mohly by se využít levé dvířka.
Šlo by pravý dvířka sundat a odnést na půdu či do sklepa či kamkoliv jinam kde se odkládají nepotřebný věci a na levý dvířka použít NK panty 170° pak je našroubovat na šuplíkovou skříňku a dvířka by šly krásně otvírat a nikde by při otevření nepřekážely.
Spodní hrana pracovní desky je 82,2cm, dlaždičky jsem tu žádné náhradní nenašla - rekonstrukci dělali původní majitelé, takže i za linkou mě může leccos překvapit...
Koukám, že míra posunutí se řeší jen kvůli umístění dřezu, ne? Nyní je spoj kolmo ke stěně s okny. Já myslela, že je normální rohový spoj podobný, jako vídám v kuchyňských studiích/reality show v TV, ne takové bastlení, co tu máme my. Tam my snad nevadilo umístění v místě spoje.. Ještě jedno upřesnění - v dřezové skříňce nejsou žádné police, ale to už bude detail. Stejně tam máme vyšší koš, naštěstí se vejde i před dřez. Jinak s otevíráním do úzkého prostoru máme zkušenosti - v protějším roku linky je rohová policová skříňka se dvířky po 30cm do pravého úhlu. Přístup dozadu horší, ale na málo používané věci ideální.
Děkuji moc za cenné rady, zkusím udělat nějaký cca rozpočet úprav a kdo by mi to vše dodal - stejná barva desky apod. Pozitivní je, že už i manžel je s tím smířený, asi už to se mnou vzdal , prý ať si vyberu variantu jakou já chci.
No ten hliníkový profil co máš mezi deskami je opravdu už dávno překonanej, kvůli dřezu by bylo nejlepší spojit desky na 45°, ale to by byl dost velkej zásah.
Jo takhle, vy jste měli na mysli vyměnit jen část té pracovní desky, aha... to mě nenapadlo. Já to řešila výměnou desky v celém rohu, už od sporáku, který je volně stojící, deska je vtěsnaná mezi něj a stěnu. Proto jsem příliš neřešila umístění dřezu z hlediska spoje.
Stejně je ta linka vedle něj již opotřebovaná, většinu krájení apod. dělám nad šuplíky, na cca 60cm šířky, odkapávač je většinou položený, plný nádobí, za ním v rohu nože, konvice, atd. Jen pro focení jsem to trochu uklidila.
No mně ani tak nejde o ten spoj, jak o ten přístup ke dřezu, protože když bude hodně posunutý do rohu, ten přístup bude fakt horší, takže dřez bych dal co nejvíc až kam to půjde napravo, tedy směrem k myčce. Klasické rohové dřezy mají roh šikmý, takže se tam dá normálně stát. Jinak ty panty 170stuňů se dají využít i na boční otevírání, nemusí se otvírat jen nahoru nebo dolu, já osobně bych to řešil tím co mám, takže bych využil tu levou část dvířek i s pantama, jen bych doprostřed skříňky upevnil nosný hranolek pro ty panty a na to upevnil ty levé dvířka, která by se potom otvírala směrem k těm šuplíkům a přístup by byl ideální. Co se týká pracovní desky, zaáleží už na vás, jestli si koupíte jen část neby vyměníte až po šporák, možností je opravdu několik a jak rád říká pan Milan - nejde-neznám.
Jen bych viděl maličký problém s výškou desky, ať měřím, jak měřím 82,2 je opravdu nadoraz. Na myčce po odstranění toho horního deklu jsou ještě takové umělé packy, ale ta se dají taky demontovat a při minimální výšce štelovacích koleček je 82,2 minimum, ale i ty štelovací kolečka jdou eventuelně vyšroubovat, pak by bylo prostoru dost, anebo potom vypodložit skříňky tak, aby se tam myčka vlezla, popřípadě o nějaký mm vypodložit pracovní desku.
V Asku jsem dokonce viděla sestavu, která měla roh stejně řešení včetně dřezu, jen si teď nepamatuju, kde přesně byl. Přesné umístění + vypodložení desky je už trochu detail, pokud si na to vezmu truhláře a díry bude vyřezávat na místě. Nicméně kdybych to dělala samodomo, tak to samozřejmě musím odměřit - dneska jsem překvapeně v Baumaxu koukala, že mě deska vyjde na cca 1200, + asi 600-700 za vytvoření rohu (spojení šrouby) a vyřezání otvorů pro dřez/baterii.
Ještě zvažuju, jestli nejít přímo do vestavné myčky, ta by se využila i při budoucí rekonstrukci. Navíc by se tím asi vyřešil problém výšky, že? A přineslo by to řešení dalších věcí... Nj. Už koukám po truhláři v okolí Bezna/Mšena (okr. Ml.Boleslav)
Zeptám se vás ještě, co jste za profesi - domácí kutilové nebo se třeba kuchyněmi zabýváte?
Jestli vám můžu poradit, desku si nechte tím truhlářem nařezat až doma, zvláště ten roh, protože v tom bauhausu vám to uříznou do pravého úhlu a nemusí vám to sedět, stěna určitě nebude kolmá. Taky díru pro dřez bych řešil až na místě, stejně jako šikminu a nalepení hrany. Co se týká vestavné myčky, k tomu byste potřebovala skříňku na míru a nové dvířka na myčku, ale je to samozřejmě taky jedno z možných řešení. A co jsem za profesi? Pat a Mat .-) práce všeho druhu, člověk se naučí vše. Nějaké kuchyně jsem montoval, nábytek, posuvné skříně, interiérové dveře, venkovní dveře, okna, zateplování, zednická, satelity, podlahy, malíř a buhví co se ještě budu muset naučit... a zrovna dneska mi dovezli sedačku.
Malinko bych upřesnil, na vestavnou myčku se žádná bedna nedělá, nechává se jen volná díra, bud 45 nebo 60 cm, radši o nějaký milimetr navíc.
Jinak zakázkovou truhlařinou a tedy kromě jiného i výrobou atypických kuchyní jsem se zabýval dobře dvacet let.
No z Krkonoš, do Bolky hodina cesty.
Jinak ze zkušenosti bych poradil pokusit se za každou cenu vyhnout spoji desek v dřezu, nemám s tím zkrátka dobrý zkušenosti.
doplněno 27.10.11 23:09:Jinak já bych ten roh řešil nějak jako tady, rohovou skřínkou s rohovým dřezem.
.. a z Bolky dalších 20-30min k nám... Už jsem rozhodila sítě po blízkých truhlářích, příp. vypíšu na nějakém poptávkovém serveru poptávku.
Rohová skříňka je super - při plánování jiné kuchyně byl rohový dřez nebo varná deska můj sen, ale nepodařilo se mi to prosadit. Tady bych musela vyhodit ty šuplíky a nejspíš je neměla kam dát. Mám tam kromě jiného koření a to umístění mi vyhovuje. Taky by ta rohovka musela mít specifické rozměry - je tam těch cca 104cm na straně u sporáku a cca 85-95 cm na straně okna je voda, navíc je cca 10-20 cm od zdi vedená hadička s plynem. No a do třetice - už by se musel řešit asi i vršek, do poslední skříňky se už teď blbě leze, musím se hodně natahovat, nebo tahat židli.. a to se mi zas nechce kvůli vytažení jedné věci . A vlastněBylo by to super řešení, jedna věc však přináší další... To jsem ještě zvědavá, co zjistím, až tu linku odděláme.
Skoro to vypadá, jako bych hledala argumenty proč rohovku ne , ale není to úmysl.
No, buď ještě udělám spoj rovnoběžně se sporákem nebo to asi dopadne tak, že dřez se bude posouvat minimálně. To už doladíme na místě. A vybrat myčku...
Tak ta rohová skřín by se prostě musela udělat, že má specifický rozměry a vzadu vede plyn, to nevadí. Kdyby se dělala na zakázku není sebemenší problém s tím počítat. Vedle rohovky by jsi dala myčku a vedle myčky šuplata, asi by už trochu zasáhly do topení, ale vše se dá vyřešit.
Jinak spoj desek u sporáku je dobrej nápad, kdyby se nedělala nová rohová skřínka.
A co se týká myčky, co nejvřeleji doporučuju AEG/Electrolux, já bych si domů již žádnou jinou nekoupil.
Pat a Mat Nějakého šikovného kutila bych občas potřebovala, je tu spousta nedodělaných detailů.. Manžel to časově nestíhá a ani moc kutil není. Já jsem sice spíš technický typ, spoustu věcí dokážu sama (wifi síť nebo nářadí mi není cizí), ale tam kde mi chybí zkušenosti, tak kolikrát i odvaha se o to pokusit. Naopak nějaké "dozdobení" dekoracemi nebo barevné cítění mi bohužel chybí
.
Fotky jsou moc moc pěkný, nejlepší jsou papoušci v mikrovlnce :D. Koukám, že jste fanda do Itálie - já také, letos jsem s malou byla také 14dní v Caorle a do penzionu vedle Vašeho hotelu jsme chodily na jídlo. Super je ta řádka bot.
Ještě, jak jste spokojen s přilepení lišty u plovoučky? My položili podlahu asi před 3,5roky, pořídili lišty i jakýmisi plastovými držáky (z OBI), akorát lišty na držácích nedrží a nalepenou lištu se podařilo dětem odtrhnout i s kusem malby nebo dokonce omítky. Takže zařizování pokoje trvá už ty 3,5 roku.
No taky jsem se učil postupně, člověk to udělá poprvní podruhé a pak už to musí dělat pořád protože je to zadarmo. Lišty jsem dával ty plastové - dvojdílné, spodní část jsem přilepil ke zdi, dal kabely a zacvakl. Taky jsem k tomu lepidlu neměl důvěru, ale stěna byla oškrábaná a penetrovaná, kupodivu to drží hodně dobře. Zrovna dnes jsem jednu odcvakával a přidával kabel za lištu, měl jsem strach, že se odloupne ale drží to dobře. Na ty plastové držáky jsem se taky díval, používají se k těm foliovým lištám, ale mám mnoho kabelů, tak jsem kupoval tyhle a i dobře se to udržuje.
Jinak do Itálie pravidelně, většinou na jih, na palmovku, do Caorle jen když chceme do Benátek. Někdy jezdíme i dvakrát ročně, máme známých s cestovkou, takže někdy je to doslova za babku, jen aby obsadili autobus a ubytování je pak gratis.
Ptáčci jsou taky šikovní, když něco dělám, podávají mi šroubky anebo s nimi uletí a pak je hledám. Chudák modrý se jednou ztratil, hrál se v lince mezi hrncema a spadl do díry za linku, jak jsou odpady a chudák nevěděl kde je. Musel jsem opatrně odtáhnout linku a šporák abych ho nepřimáčkl a nemohl ani chodit, měl na sobě namotané chuchvalce prachu a hodně byl vystresovaný. No je s nimi srandy dost, jsou hodně chytří, ten modrý si umí mikrovlnku přivřít, vířením křídel a pak se tam vyhřívá od žárovky, zvláště po koupeli
Ty plastové držáky jsou tak slabounké, že si s nimi roční holčička hraje a postupně z toho odlamuje kousky... . Taky to už musím dodělat/nechat dodělat, abych mohla pokračovat v zařizování pokojíčku pro malou.
A co se týče Itálie, jednu dobu jsem hodně jezdila na Gargano do Peschici, strašně ráda bych se tam podívala znovu, mám tam i nějaké známé. Teď na mateřské mám více času, než když jsem chodila do práce a s manželem jsme se nemohli shodnout na termínu dovolené.
Jinak s linkou/myčkou.. kdyby vás ještě něco napadlo, budu ráda za informování, ale už vás nechci moc otravovat. Hlavně že jste mi dodali odvahu to zrealizovat a navrhli věci, které by mě vůbec nenapadly. Pokud bude diskuse ještě otevřená, dám sem postup a výsledek prací
Určitě budeme rádi, když napíšete výsledek. Ty plastové držáky na ty lišty tam ani dávat nemusíte, můžete ty lišty nalepit na zeď přímo. Tohle lepidlo co mám, schne dost rychle, stačilo přidržet, ale já jsem to zafixoval hřebíčkama. U těch vašich lišt by ale hřebíčky byly vidět. Někdo to i nastřeluje.
Co se týká té myčky, ještě mě napadlo dát tam menší 45cm. My jsme doma tři a zapínáme ji ob den dva, takže je dostačující. Soused má dvě malé děti a též mají úzkou. I když jsem původně uvažoval o šedesátce, nyní jsem rád, že ji nemám, i když místo na ni bylo. Známá má tu šedesátku a než ji celou naplní, dlouho to trvá a pak to tam moc smrdí a to jsou taky čtyři. Ještě k tomu musela dokupovat nádobí, protože všechno špinavé měla v myčce, takže zase potřebovala větší kuchyň, poněvadž měla víc věcí. Když máme někdy hodně nádobí, není problém myčku zapnout dvakrát za den, ale to je fakt málokdy. Co se týká značky, vzali jsme loni před vánocema v okay v akci baumatic za 5900Kč a naprostá spokojenost. Myje úplně stejně jako boška za 15, tablety nejlevnější a naprostá spokojenost. Není důvod utrácet horentní sumy a raděj si zajet do Itálie Chystáme se ještě do Říma, alespoň na týden, za ten jeden den, když tam jsme se to nedá zvládnout projít v klidu a celé, jen do konce roku to už asi nestihneme, takže asi až na jaře.
Zdravím po pár týdnech a hlásím, že je již vše zrealizováno. Hned po posledním příspěvku 1.11. jsem zkontaktovala kuchyňáře z vedlejší vesnice, ani jsem netušila, že tu je . Druhý den ráno se přijel podívat osobně a večer jsem už objednávala myčku. Za týden v úterý byla myčka už i nainstalovaná a vše (skoro) hotové. Akorát jsme se špatně pochopili, já chtěla kompletní instalaci vč. sifonu atd., prostě aby to bylo úplně vše v jednom. Naštěstí jsme tu zrovna ten týden měli topenáře, kteří mi s tím poradili a vše doinstalovali. Druhý den mi namontovali sifon, takže jsem měla aspoň odpad funkční. Pak se zjistilo, že se musí pořídit prodlužovací hadice do baterie... No prostě shodou všech okolností a blbých náhod jsme měli kompletně funkční kuchyň až v pátek.
Dřez se nakonec posunul jen shodně jako spodní skříňka - byl tam na dřez nějaký výřez, tak jsem to nechtěla už moc předělávat. Spoj vyšel na těch 45°, celý i pak okolo dřezu vysilikonované, tak snad to bude fungovat. Kabel elektriky je vyvedený za sporákem, kabel digestoře jsem schovala do nevyužité zásuvky ve skříňce, takže na pohled se tam toho tolik nezměnilo.
Děkuji všem rady
Taky vás zdravím. Máte to pěkně udělané Tak nějak jsem si to představoval. Doufám, že jste s myčkou spokojení? Ta skříňka je zasunutá do rohu nebo byla zkrácená? Otvírání skříňky máte taky po ruce a vyšlo vám to po konec obkladu. S výškou myčky nebyly problémy?
S myčkou jsem maximálně spokojena, konečně ta kuchyň vypadá uklizeně, i když je po velkém stolování . Aspoň mám teď čas na vydělávání penízek...
Skříňka se zasunula do rohu jen o tolik, kolik bylo potřeba, ta levá dvířka jsou pryč, takže větrá i z další strany. Je sice horší přístup do zadní části díky "L"ku, které se tam dalo kvůli pantům, ale zas tak často tam nechodím.
S výškou myčky problémy nebyly, akorát neměla ty pacičky pro přimontování do desky - kupovala jsem BOSCH SMS58M98EU, montážníci nic neříkali - ani nebyl prostor, když se vedle vrtalo, frézovalo atp. . Akorát se vypodložila deska vpravo nad šuplíky, aby ten spoj byl v rovnováze.
Ahoj,
prosím, prosím - od jaké firmy máte ta dvířka? Máme je totiž také, ale koupili jsme je i s bytem po předchozích majitelích. Teď bychom chtěli přidělat jednu skříňku, ale stejný prolis nikde nemůžu sehnat...
Hezký večer,
bohužel neporadím, jsem na tom úplně stejně - taky jsem dům koupila i s kuchyní. Pro tuto přestavbu jsem použila dvířka, která jsem tu měla, dokonce vestavnou myčku jsme zavrhli právě z důvodů horší dostupnosti/nedostupnosti těchto dvířek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.