Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění dřevěných kolíčků na prádlo

Od: dance® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, prosím může mi někdo poradit, jak vyčistit zašlé dřevěné kolíčky na prádlo. Děkuji za radu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Pokud je na nich vidět šedivé a hnědé skvrny,je lépe je vyhodit.Jsou napadeny plísní,nebo houbou z vlhka.Jediná možnost je namočit je na 2 - 3 hodiny(bez pružinek) do roztoku SAVA a pak rychle vysušit.Lepší je koupit plastové.

JABRAKA

bingoz

neřekla bych že plast je lepší.Zkuste zatáhnout za prádlo připevněné plastovými kolíčky a na stopro ho stáhnete i s kolíčkama.

dzordz*
hodnocení

0x

Probrat, povyházet, dokoupit nové. Pak je nenechat povalovat, ale zavírat do vhodné nádoby.

hodnocení

0x

Vyprat v pračce.

bingoz

to nepomůže vždy záleží z jakého jsou dřeva ,nejlepší je smrkové

fiik*
hodnocení

0x

Jak tady předemnou už psali vyhodit a koupit nové... V dnešní době kdy kolíčky koupite za 30 korun tak si myslím že je to aji zbytečné...

hodnocení

0x

jestli máte myčku na nadobí tak je tam nacvakejte na košík a uvidíte jak to vyšusuje,viz dřevěné nářadí v myčce

hodnocení

0x

Nejjednodušší je kolíčky zakolíčkovat za okraj polštáře, polštář otočit naruby, udělat z něj ranec. To znamená zavázat provazem, aby žádný kolíček nemohl ven. Dát do pračky, přidat Savo a prášek na praní a pračku spustit. Ke kolíčkům můžete přidat nějaké prádlo, kde jsou fleky.

des*

Při ceně ca 12kč za kolíčky dřevěné,nemá význam se s nimi zabývat.

pohanka*
hodnocení

0x

Doporučuji investovat a koupit v D-mailu na Žižkově, nebo dobírkou takzvané, ale málo známé VĚČNÉ KOLÍČKY z nerezu! Nemají chybu, vydrží, vypadají nádherně, dobře a pevně drží prádlo, hlavně venku, když fouká vítr, tak nepustí. O tom, jak drží těžké kalhoty - rifle nebudu povídat, to si musí každý, kdo do toho půjde vyzkoušet sám. Tak třikrát do roka mají na ně slevu. Kupovala jsem si vždy tři balení a nyní mám celý košíček. Plastové a dřevěné, co zbyly používám pouze na půdě, kde netrpí povětrnostními podmínkami.

hodnocení

0x

Také mám nejraději dřevěné klamerky. Ale rada, že koupit nové, je nefajn. Už jsem několikrát koupila nové, ale mají strašně slabá pérka. Otvírají se šejdrem a rozpadnou se, silnější prádlo nedrží, rozpadnou se. Stále se nemohu rozloučit s těma, co mám ještě po Švédech :D

dzordz*

To asi jaké zrovna koupíte. Měli jsme dřevěné ještě někdy tak z 1985 (nebo starší), před pár lety se koupily nové, tvarově stejné, vlastně krom opotřebovanosti k nerozeznání, fungují bez problémů, nešklebí se.

doplněno 25.10.11 19:58:

fipetmost.cz/... nějaké takovéhle prostě :)

vypranykolicek
hodnocení

0x

A co hajzlpapir, ten taky po pouziti pucujete nebo perete? Ten je prece taky drahej, ne

mil®
hodnocení

0x

Vyhodit rozbité a koupit nové*palec*. Vlastní zkušenost. :)

hodnocení

Velice Vám všem děkuji za Vaše názory a výslededek je takový , že koupím nové dřevěné kolíčky. Cením si Vašich rad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]