Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvařit omáčku ke špagetám?

Od: saqooond odpovědí: 11 změna:

zdravím, jak mám uvařit omáčku ke špagetám (špagetku), mám první udělat špagety a až pak špagetku nebo jak?..popř jak se špagetka vaří když ji otevřu..děkuju za odp.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

musí se vařit společně se Štaflíkem;)

cocinkamichalka*

Olafe, myslím, že náš 16ti letý pes by moc dobře nechutnal :-D

hodnocení

0x

Jaksi tvému dotazu nerozumím*bzum*Pokud sis koupila konzervu tzn.směs na špagety,tak je tam uveden návod,ne?Dle mého názoru stačí ji otevřít a ohřát,špagety uvařit snad předtím,abys je mohla konzumovat společně se směsí*hej*

lucies*
hodnocení

0x

Pokud jde jen o ohřátí hotové omáčky, tak nejdřív dát vařit špagety a během toho dát ohřát omáčku. Špagety vařit v jednom hrnci, omáčku v druhém.

hodnocení

0x

Omáčku ke špagetám. Je to jednoduché. Cibulku, česnek osmažit jen krátce, nastrouhaný salám, / cokoliv, Cigánku, Debrecínku, vše co je v lednici./, krátce podusíme, salám pustí vůni. Přidáme rajčata na plátky, osolíme, opepříme, přidáme hrášek z plechovky,můžeme přidat trochu kečupu, dle chuti cukr. Necháme trochu dusit, aby se šťáva zahustila. Špageta uvaříme, polijeme omáčkou a nahoru dáme sýr. V mikrovlnce ho můžeme rozpustit. Pak je to mňamka.

doplněno 24.10.11 17:04:

Já tomu říkám, co lednice dala a dá se to dělat kdykoliv. Cibulku, porek, salám, rajčata, hrášek,sýr je většinou doma.

olaf71*

kečup bych nahradil rajč. protlakem.

jinak v některých krajích se této směsi říká zbruf a na netu je hodně receptů na tenhle kulinářskej výtvor

Zbruf je mleté maso z vepřového masa(plecka),jináč,postup je v podstatě stejný;)

plechacek*
hodnocení

0x

Tak špagetku připravujeme tak že na tuku usmahneme cibulku a trošku česneku a do toho pak vyklopíme špagetku a jen prohřejeme. Ale viděl jsem jednoho experta, který ohříval špagetku tak, že nahoře udělal do konzervy malý otvor a celou plechovku, kterou předem omyl, postavil mezi vařící se špagety. Pak špagety zcedil, plechovku dootevřel, smíchal a dlabanec byl hotov:)

olaf71*

máchat tu špinavou plechovku ve špagetách by se mi nechtělo

lucies*

Radši špinavej hrnec od omáčky než špinavý špagety od konzervy (i když umyté). Můj známý zase vařil rýži z pytlíku tak, že tu rýži vysypal do vody a až byla uvařená, tak slil vodu :D Jaké bylo jeho překvapení, když jsme mu prozradili tajemství varných sáčků :D

bony*
hodnocení

0x

ohřeješ zvlášť na vyhovující teplotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]