Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,tento rok v dubnu 2011jsem prodal garáž.Daň z prodeje jsem již zaplatil. Teď nechci platit daň z nemovitosti ( myslím rok 2012 ). Kdy mám přepracovat daňové přiznání? Tento rok ( 2011 ) a nebo začátkem roku 2012? Děkuji!
přepracovávat nic nemusíš,za evidovanou nemovitost vyhotoví daňové přiznání nový majitel.
JABRAKA
Ale já bych si ji měl vyndat ze svého přiznání,neboť tam mám ještě zahradní domek a jednu garáž a daň platím kumulovaně.Mám dojem,že pokud si ji nevyndám,tak bych za ni platil i za rok 2012. Myslím tak správně? Dík.
Oproti prvnímu přispěvateli máte myšlení docela OK. Nejpozději do konce ledna 2012 (nejlépe ihned) podat nové daňové přiznání na FÚ k dani z nemovitosti, kde již nebude započtena sazba za nemovitosti, které již nevlastníte (zde ona garáž). Přiznání je třeba vypracovat podle současně platných cenových údajů. Za správnost ručí každý plátce sám. Přeplatek Vám většinou berňák nepřipomene, ale daň vypočtenou a zaplacenou nesprávně v neprospěch státu dokáže včetně penále a jiných pokut vymáhat i mnoho let nazpět.
Ano, jen nejlépe ihned ne. Podává se ke stavu který je 31.12. (nebo 1.1. , přesně nevím - detail). Takže - až v lednu.
doplněno 24.10.11 20:49:Tak je to k 1.lednu, citace z pokynů k vyplnění:
Zdaňovacím obdobím je kalendářní rok. Pro vyměření daně z nemovitostí je rozhodný stav k 1. lednu zdaňovacího období (příslušného
kalendářního roku), na který je daň vyměřována. Ke změnám skutečností rozhodných pro daň, které nastanou v průběhu zdaňovacího
období, se nepřihlíží.
Cyrile: nechtěl jsem se tak dotknout, jenom mi to přijde divné podávat to teď, když to má být stav k 1.1.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.