Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte - chystám se na výměnu el. bojleru a někde? jsem viděla snad upoutávku či leták na bojlery, které jsou rozděleny na dvě komory a v případě potřeby lze zapnout rychloohřev na část vody v bojleru. Snad to píši srozumitelně. Vím, že jsou u bojlerů rychloohřevy, ale to je na max. kapacitu bojleru. Mě by se líbila možnost ohřát si rychle vodu třeba v polovině bojleru.
Někde to existuje a já za dva dny u PC to nemohu najít. A nebo máte někdo takový bijler doma? Vaše zkušenost je pro mě k nezaplacení. Děkuji za nápovědu k mému rozhodování.
Nějak se mi to nelíbí a napíšu proč. Záleži na využití a četnosti používání. Pokud jste skoro každý den doma a máte strach, že vyčerpáte teplou vodu, tak je nesrovnatelně lepší vzít větší boiler. Tento boiler s rychloohřevem je pouze na 50l (2x25) a to je uboze málo - sotva pro jednoho člověka a pak přijde na řadu tem neekonomický rychloohřev. Toto by se vyplatilo třeba pro použití v rekreační chlupě, kdy je jen obřas nárazově potřeba teplou vodu. V neposlední řadě značka Ariston u boilerů nemá zrovna nejlepší pověst. Když jsem sháněl informace o kvalitě boilerů, tak jsem narážel na značky Dražice a Tatramat v tomto pořadí.
Děkuji za reakci, ale nezdá se mi neekonomický rychloohřev. Mám možnost si ohřát vody tolik, kolik potřebuji a spotřebuji!a tím zamezím ztrátám při ohřevu velkého množství vody a pokud jí nespotřebuji, tak minimální ztráta je něco pod kilowatu. Nejsem znalec. Mám 20ti hodinovou sazbu levného proudu, tudíž si mohu nahřát boiler kolikrát chci a ne ohřívat velký bojler v noci, voda do večera i při dobrém zateplení bojleru schládne. Zvláště, když se vracím domů nepravidelně.
To je všechno hezké...
Ale za prvé...Ariston opravdu nepatří mezi renomované a kvalitní výrobce el.ohřívačů...tak se to snaží dohnat "něčím zvláštním".
Ano, vzhled Aristonu Velis je opravdu moc pěkný...
Nedočetl jsem se ale nikde jaké má pohotovostní tepelné ztráty energie za 24h..ani v prospektu...ani v návodu k instalaci to nemají uvedeno...a to je dost podstatný údaj...zvláště když chcete porovnávat náklady na provoz dvou a více typů ohřívačů...
Dražický OKCE 50l má tepelnou ztrátu 0,45kWh/24h...pro Vás tedy při sazbě kterou předpokládám je to cca 1,08Kč/den..
Vzhledem k tomu, že i Ariston musí mít "nějakou" tepelnou ztrátu, tak i kdyby byla poloviční (čemuž nevěřím), tak ušetříte cca 0,5Kč/den..Jsou to pro Vás tak velké peníze? A to pořád nevíme skutečné ztráty Aristonu...že by je výrobce neuváděl schválně? To je totiž parametr se kterým by se měl chlubit...a ne ho skrývat a zatajovat.
Doba ohřevu Aristonu 50l o delta T 45stC je 2:02h...rychleji vodu neohřeje...k čemu tedy pak rychloohřev? Budete se chtít v 6h osprchovat...zapnete "rychloohřev"...a už v 8h můžete vlézt do sprchy...
Když budu uvažovat i fakt, že dvě nádrže 25l musí mít logicky větší součet povrchů než je tomu u 50l ohřívače s jednou nádrží, pak bych na ty tepelné ztráty a celou ekonomiku provozu Aristonu byl moc zvědav..
doplněno 09.12.11 13:26:A abych nezapoměl...v letáku se uvádí výrobce při použítí té zázračné funkce ECO...úsporu až 10%..
To je v korunách pro Vás 10 haléřů denně...jestli dobře počítám, tak je to 36,50Kč/rok...
A tomu říkám...dobrý marketing...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.