Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvhodnější skladba podlahy

Od: tomasxk odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

řeším aktuálně skladbu podlahy ve starém domě. Jde o podkroví o rozměrech cca 9,5 x 9m, podlaha je trámové konstrukce, podbití prkny, rákosová omítka. Původně byly na trámech prkna, cementové lože a půdovky. Ty jsem již odstranil, takže teď tam jsou jen volně ložená prkna. Patro pod půdou je obývané. Trámy jsou cca 19cm x 20cm a rozestup je různý - minimum 50cm, maximum 80cm. Chtěl bych na realizovat teplovodní podlahové topení a na něj použít původní repasované půdovky, případně jinou dlažbu. Jaká by v tomto případě byla nejvhodnější skladba podlahy?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Podlahové topení na půdu a na to zpátky půdovky? Já dělám to samé v patře pod půdou. Škváru jsem vyházel, mezi noné trámy jsem dal pásy perlinky, které jsem přisponkoval k trámům, přes ně jsem položil skelnou vatu do plné výšky nosných trámů u mě 20cm. Perlinku aby v případě demontáže stropu o patro níž na ně ta izolace nevypadla. Na to jsem dal prkenný záklop na sráz k sobě, to jsem přišrouboval, na to 8mm horba, 2x4cm polystyren křížem s přesahem slepený k sobě lepidlem a vyrovnaný do roviny. Tím jsem dohnal výšku, kde byla původně škvára. Na to 2x OSB desky křížem slepené a svrtané k sobě a na to lino. Řešilo se to tu již mnohokrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]