Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korková role pod PVC?

Od: tomasek* odpovědí: 5 změna:

Do kuchyně v bytě v panelovém domě budeme dávat nové PVC. Původní lino se strhlo, provedla se stěrka (samonivelačka). PVC, které jsme do kuchyně vybrali (a že bylo bohužel dost těžké vybrat vzor, který by se aspoň trochu líbil), je silné 2,4 mm (Novilon Viva). Jelikož zvuková izolace domu je dosti chabá a sousedi nevrlí, napadlo mě, že bych pod PVC dal ještě korkovou roli (např. floorwood.cz/... ) o síle 2 mm.

Co si o tom myslíte? Podlaháři se to moc nepozdává - prý že by hrozily různé otlaky od nábytku apod. S kuch. linkou se hýbat nebude, takže otlaky můžou vzniknout od stolu nebo židlí, ale kdo ví... Pokud už korek použít, tak nalepit na stěrku a na korek potom nalepit PVC?

Předem díky za rady!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Podlahář má pravdu, lino jen na pevný podklad.

jabraka*
hodnocení

0x

Jak už tu bylo řečeno v některé z předešlých porad,lze provést krytinu s Hobrou a na ni položit vinylové desky.Kvalita téměř jakp plovoučka.

JABRAKA

tomasek*

Teď je otázka, co to znamená "kvalita téměř jako plovoučka" :). Plovoucí podlaha podle mě moc výhod nemá - je relativně studená, hlučná (např. chůze v pevných botách, nebo když se jedná o levnější plovoučku), nesmí se na ni nic vylít apod...

Nevím, jak na tom Hobra je - co když se k ní dostane voda? Což se v kuchyni stát může...

1jara*
Vinylová podlaha Termoflex je vvynikající, nesmí se ale pokládat na měké podložky. Když už tak na OSB nebo dřevotřísku, musí se spáry přetmelit a desky zabrousit. Vinylové lamely se poté lepí na takto připravený podklad . Při pokládce vinylové podlahy musí být povrch zcela rovný a čistý bez jakýchkoli drobných kamínků a jiných nečistot, které by se na podlaze mohly časem projevit. Přičemž po nalepení lze rychle podlahu používat, jelikož lepidla schnou tak 3-4 hodiny. Jelikož vinyl nedilatuje, nejsou nutné přechodové lišty, což působí estetičtějším vzhledem.
tomasek*

No místo Termoflexu jsem měl nabídku na dílce Objectfloor - prý jsou kvalitativně lepší. Ale nakonec jsem to zavrhnul, jelikož zvuková izolace činí 4-6 dB, kdežto u "klasického PVC" se pohybuje mezi 15 až 20 dB... Dávat OSB desky se mi nechce, jelikož by se neúměrně zvýšila podlaha v daných částech bytu - kdyby to bylo v RD, tak by to byla jiná...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]