Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Památková zóna vs rekonstrukce

Od: bustech* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

bydlím v baráku, který je v památkové zóně a na mapě jsem označený jako

"objekt navrhovaný k památkové ochraně". Chystám se vyměnit okna a potřebuji vědět

jestli musím při tom komunikovat s památkovým úřadem a jestli se na mě vztahují stejná pravidla

jako na ostatní památky, protože to co jsem si četl na jejich webu se mi zdá dost velice přísný (výměna oken).

A nikde jsem nenašel nějaké vyjímky ne bo zda se to týká i mě.

Prosím, jestli se někdo vyznáte v těhle věcech, děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Obraťte se na stavební úřad místně příslušný a optejte se tam. Náš dům je také v památkové zóně a bytný mi říkal, že si taky nemůže dělat, co chce. Ani okna, která nejsou vidět z ulice, ale jsou ve vnitrobloku, nemůže vyměnit za jakákoliv... :(

georgina*
hodnocení

2x

Musíte požádat na pověřeném městském úřadu s rozšířenou působností - odbor regionálního rozvoje a územního plánování dle svého bydliště o vydání závazného stanoviska k zamýšlené stavbě, změně stavby ... tj. k výměně oken. Tiskopis žádosti se dá stánout na stránkách úřadu nebo si tam zajděte. Do žádosti uvedete jaký záměr máte a oni k tomu vydají stanovisko, zda s tím souhlasí nebo ne. Rozhodně se připravte na to, že vám tam nedovolí dát plastová okna. Většinou vyžadují zachovat původní styl dřevěných oken. Přeji pevné nervy.

bustech*
hodnocení

já právě spíše počítám s eurookny, jenomže jim (npú) se nelíbí ani tento typ oken a rozhodně jsem nechodil lobovat za památkovou zónu, abych si ještě přidělal tyto starosti *plac* Tak hledám způsob ,aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

No jestli tam máš dřevěný špaletový okna, tak budou památkáři je zase vyžadovat a těžko s tím něco uděláš. Bohužel ti do toho budou hodně kecat, ale nedaj ti na to ani korunu. Přeji pevný nervy.

likin*
hodnocení

2x

Jen dodám, že záleží na úrovni ochrany, a to se dozvíš právě na stavebním úřadu. Trochu mne mate "navržený", tam by se dalo něco dělat.

bustech*
hodnocení

No právě já jsem taky z toho zmaten, proto se snažím něco zjistit ,protože se v tom moc neorijentuju a nechci se nechat chytit do

úřednické pavučiny.

každopádně zatim díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]